Apartamenty Radzikowskiego Kraków od ED invest S.A. (inwestycja przy Radzikowskiego 98) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dziadek

Apartamenty Radzikowskiego Kraków od ED invest S.A. (inwestycja przy Radzikowskiego 98) - opinie na forum

Postautor: Dziadek » 09 paź 2023, 10:55

Inwestycja przy Radzikowskiego 98.
Czy ktoś z Państwa wie kto jest inwestorem?
Teren niewielki w trójkącie, przy rzadko używanych torach i w sąsiedztwie przedszkola, dużej szkoły i jeszcze budowanego kościoła, za to z całkiem niezłym dostępem do drogi wylotowej z Krakowa a w drugą stronę całkiem przyjemnie można dojechać do centrum miasta.

neo

Re: Apartamenty Radzikowskiego Kraków od ED invest S.A. (inwestycja przy Radzikowskiego 98) - opinie na forum

Postautor: neo » 09 paź 2023, 14:02

A tam ruszyła jakaś budowa już? Może to prace kolejowe jakieś? I co to znaczy, że rzadko tamtędy jeżdżą pociągi?

Dziadek

Re: Apartamenty Radzikowskiego Kraków od ED invest S.A. (inwestycja przy Radzikowskiego 98) - opinie na forum

Postautor: Dziadek » 09 paź 2023, 14:08

Przejeżdżam tam regularnie dwa trzy razy w tygodniu.
Dziś widziałem że teren ogrodzony i żulta tablice informacyjna się pojawiła. Nie mogłem się zatrzymać ale zdołałem przeczytać że powstaje budynek wielorodzinny
. A co do pociągu to na tych torach kolejowych za całe życie widziałem z 15 razy pociąg. Może się mylę jeśli tak to poprawcie mnie.

pablozs48

Postautor: pablozs48 » 09 paź 2023, 16:14

Dziadek pisze:Przejeżdżam tam regularnie dwa trzy razy w tygodniu.
Dziś widziałem że teren ogrodzony i żulta tablice informacyjna się pojawiła. Nie mogłem się zatrzymać ale zdołałem przeczytać że powstaje budynek wielorodzinny
. A co do pociągu to na tych torach kolejowych za całe życie widziałem z 15 razy pociąg. Może się mylę jeśli tak to poprawcie mnie.

Poprawie Cię, jeśliś Dziadek to na tych torach kolejowych za całe życie widziałeś z 500 razy pociąg.

Dziadek

Postautor: Dziadek » 09 paź 2023, 17:36

pablozs48 pisze:

Poprawie Cię, jeśliś Dziadek to na tych torach kolejowych za całe życie widziałeś z 500 razy pociąg.

Luźno. Ja tam tylko jeżdżę autem.
Jeśli faktycznie tam jest większy ruch kolejowy niż myślę to, sypie głowę popiołem. Ogóle miejsc jak dla mnie takie sobie ani dobre ani złe. Pytanie co tam powstanie .

neo

Postautor: neo » 04 kwie 2024, 18:10

Czy wiadomo coś więcej o tej inwestycji? Kto tu jest inwestorem i czy ktoś widział ofertę? A jak praca na budowie? Coś się tam dzieje, ile już tego budynku stoi? Co myślicie o samej okolicy to może być dobre miejsce na zakup mieszkania, czy ta okolica jest już za bardzo dogęszczona

neo

Postautor: neo » 14 cze 2024, 15:49

Wrzucam dla porządku, bo to chyba ta inwestycja, choć jej budowa, to już chyba trwa trochę czasu i sporo mieszkań też zostało sprzedanych. Chodzi o Apartamenty Radzikowskiego w Krakowie, które buduje deweloper ED invest S.A. Najmniejsze mieszkania już sprzedane, ale w większych można jeszcze coś znaleźć, nawet 4-pokojowe, układy... kto co lubi, choć na pierwszy rzut oka nie wyglądają źle. Reklamowali się, że ceny teraz od 12 500 zł/m2

Obrazek
Wizualizacja: deweloper ED invest S.A.

Blok, taki niczym specjalnym się niewyróżniający, może plus za jakieś mieszkania z tarasem. Jeśli chodzi o lokalizację, to ciekawi mnie, czy będzie głośno od torów. Radzikowskiego, to takie miejsce trudne do jednoznacznej oceny moim zdaniem. Niby jest trochę usług, do centrum da się dojść na nogach nawet, ale jeśli o komunikację, to nie ma szału, do sklepów większych kawałek (Lidl?). Przy starych osiedlach w okolicy jest trochę infrastruktury. Ale może ktoś ma tu inne opinie i podzieli się nimi na forum? Mieszkałem w tym rejonie wiele lat temu, więc może coś się zmieniło od tego czasu.

Szczegóły można znaleźć na stronie inwestycji:
apartamentyradzikowskiego.pl

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 14 cze 2024, 16:42

Dziadek pisze:
pablozs48 pisze:

Luźno. Ja tam tylko jeżdżę autem.
Jeśli faktycznie tam jest większy ruch kolejowy niż myślę to, sypie głowę popiołem. Ogóle miejsc jak dla mnie takie sobie ani dobre ani złe. Pytanie co tam powstanie .

Jeśli kiedyś Kraków rozwinie się w aglomerację, to SKA będzie dużo częściej tędy kursować, na razie poza dalekobieżnymi kursami nie wiele tamtędy jeździ

Nowy

Re: Apartamenty Radzikowskiego Kraków od ED Invest S.A. (inwestycja przy Radzikowskiego 98) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 23 lip 2024, 16:52

Skoro już byłem w okolicy, to jeszcze Apartamenty Radzikowskiego Kraków.

Obrazek

Z jakiegoś powodu mają dwie tablice informacyjne.

Obrazek

Być może chodzi o to, że każdy, tj. i deweloper i generalny wykonawca Expres Konkurent.

Swoją drogą nie zgadza się tu inwestor z tablicy i z tematu wątku, to kto to w końcu buduje?

Nowy

Postautor: Nowy » 23 lip 2024, 16:54

No i jeszcze sama budowa tego nowego bloku przy Radzikowskiego.

Obrazek

Po lewej stronie biegnie linia kolejowa, nie wiem czy bardzo ruchliwa, ale jednak.

Obrazek

Są na etapie budowy pierwszego piętra.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”