Mogilska Kraków / deweloper Skanska - informacje i opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Mogilska Kraków / deweloper Skanska - informacje i opinie o inwestycji na forum

Postautor: Nowy » 15 lis 2023, 9:40

homerapsody pisze:To już kolejna inwestycja firmy Skanska. Niedługo chyba ruszą z inwestycją na Mogilskiej obok NOHO Młyny.
cały czas nie wiem, co myśleć o Mogilskiej. Dwie prestiżowe inwestycje, a na ulicy tramwaj pod oknami, okolica średnia. Może powinno się takie rzeczy zaakceptować, w zamian za dobrą lokalizację??

A deweloper Skanska ma budować przy Mogilskiej mieszkaniówkę? Wiadomo, coś o tym, jakie budyni mają tam powstać? Obstawiałbym, że coś wysokiego, nawiązującego do sąsiedztwa.

djasmo

Re: Mogilska Kraków / deweloper Skanska - informacje i opinie o inwestycji na forum

Postautor: djasmo » 15 lis 2023, 12:15

homerapsody pisze:To już kolejna inwestycja firmy Skanska. Niedługo chyba ruszą z inwestycją na Mogilskiej obok NOHO Młyny.
cały czas nie wiem, co myśleć o Mogilskiej. Dwie prestiżowe inwestycje, a na ulicy tramwaj pod oknami, okolica średnia. Może powinno się takie rzeczy zaakceptować, w zamian za dobrą lokalizację??

Skąd taka informacja o planach Skanska?

Okolica jest akurat w porządku - potwierdzi to każdy kto tam chwilę pomieszkał. To miasto ze swoimi wadami i zaletami. Utrudnieniem będzie "znoszenie" budowy tramwaju przez najbliższe 2-3 lata.

homerapsody

Re: Mogilska Kraków / deweloper Skanska - informacje i opinie o inwestycji na forum

Postautor: homerapsody » 16 lis 2023, 10:01

Dziękuję za opinie o okolicy Mogilskiej. Ja tylko mogę ocenić "po wyglądzie", wiem że blisko i komunikacja świetna.
Gdzie będzie budowany tramwaj, jeśli mogę zapytać?

Nowy

Postautor: Nowy » 16 lis 2023, 11:18

djasmo pisze:Skąd taka informacja o planach Skanska?

Okolica jest akurat w porządku - potwierdzi to każdy kto tam chwilę pomieszkał. To miasto ze swoimi wadami i zaletami. Utrudnieniem będzie "znoszenie" budowy tramwaju przez najbliższe 2-3 lata.

Rozumiem, że chodzi o okolice Mogilskiej i budowę tramwaju przez Meissnera, do Mistrzejowic, tak?

djasmo

Postautor: djasmo » 16 lis 2023, 12:00

Nowy pisze:Rozumiem, że chodzi o okolice Mogilskiej i budowę tramwaju przez Meissnera, do Mistrzejowic, tak?

Dokładnie. Jak pokazuje obecny przykład Ronda Polsadu ta budowa może skutecznie utrudnić życie dojeżdżającym samochodami czy autobusami do/z pracy. Pod NOHO Młyny nawet nie zdążyło się na poważnie zacząć.

Nowy

Postautor: Nowy » 13 maja 2024, 21:41

Wiadomo może wreszcie coś więcej o tym, jakie plany dla tej działki przy ul. Mogilskiej w Krakowie ma deweloper Skanska? Biurowce czy mieszkaniówka? Ciekawe jaki budynek pokażą.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 13 maja 2024, 22:26

Mam nadzieję, ze ten Młyn w końcu powstanie, bo czuje się jak nurek, ktory nabral powietrza i sie dusi. Tu się buduje, tam się buduje, ówdzie się buduje, jeszcze gdzieś bedzie się budować, tylko jeszcze nic się nie zbudowało.

nick707

Postautor: nick707 » 13 maja 2024, 23:19

A gdzie dokładnie Skanska ma budować?

pudel

Postautor: pudel » 15 maja 2024, 15:03

nick707 pisze:A gdzie dokładnie Skanska ma budować?

Pomiędzy NOHO a stacją Orlen

nick707

Postautor: nick707 » 15 maja 2024, 16:29

Czyli pewnie gdzieś tu, to gdzie ta uciążliwość ze strony budowy tramwaju?
Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”