Wygląda na to, że nowy blok się szykuje na Zabłociu, dokładniej, to przy ul. Portowej, inwestycja ma się nazywać Szczęśliwy Dom a odpowiada za nią deweloper Caza Feliz Portowa, czyli pewnie spółka córka tego, znanego też w Krakowie dewelopera.
Tu więcej informacji o tej nowej mieszkaniówce na Zabłociu:
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/szczesliwy-dom-na-zablociu-nowa-inwestycja-portugalskiej-firmy_54027.html
Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum
Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum
To chyba będzie po sąsiedzku z MATEXI PORTOWA....
Możliwe, że to gdzieś tam, mocno się zmienia ta okolica, a inna sprawa, że duży blok zamierza wybudować deweloper Caza Feliz.

wizualizacja: deweloper Caza Feliz
Mam wrażenie, że bardzo małe balkony zaplanowali. Też do tego budżetowo podchodzą widać, bo nawet na zadaszeniach balkonów postanowili zaoszczędzić. Szkoda, że nie dali obowiązku robienia takich rzeczy do ustawy mającej walczyć z patologiami w budownictwie mieszkaniowym.

wizualizacja: deweloper Caza Feliz
Mam wrażenie, że bardzo małe balkony zaplanowali. Też do tego budżetowo podchodzą widać, bo nawet na zadaszeniach balkonów postanowili zaoszczędzić. Szkoda, że nie dali obowiązku robienia takich rzeczy do ustawy mającej walczyć z patologiami w budownictwie mieszkaniowym.
A to nie blisko miejsca przemysłowego z betoniarkami itd? + blisko klubu techno stk47?
Tak dokładnie ale z czasem te miejsca znikną...
Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Caza Feliz Portowa - opinie na forum
A skąd taka pewność?

I czy z drugiej strony Fundacja Krakowska Scena Muzyczna dalej funkcjonuje i są tam koncerty?
Przy okazji, byłem dzisiaj dość blisko koło 23.30 bo odwiedzałem znajomego na ul. Tadeusza i jacyś ludzie trenowali na perkusji w tej obskurnej hali zaznaczonej na czerwono, nosiło się po okolicy dość.
nick707 pisze:Czy ktoś wie czy teren tych magazynów blisko tej inwestycji, gdzie podjeżdżają ciężarowe samochody będzie przez kogoś wykupiony czy one jak są tak będą póki co?
I czy z drugiej strony Fundacja Krakowska Scena Muzyczna dalej funkcjonuje i są tam koncerty?
Przy okazji, byłem dzisiaj dość blisko koło 23.30 bo odwiedzałem znajomego na ul. Tadeusza i jacyś ludzie trenowali na perkusji w tej obskurnej hali zaznaczonej na czerwono, nosiło się po okolicy dość.
To mają budować tam, gdzie pinezka na mapie? To miejsce jest jeszcze mocno przemysłowe i na pewno jeszcze przez dobrych kilka / kilkanaście lat takie będzie. Poza tym, zniknięcie każdej hali, to będą wyburzenia i związane z nimi uciążliwości. Następnie pewnie ruszą budowy i to będą kolejne uciążliwości. Trzeba się liczyć z tym, że tam jeszcze sporo lat będzie się działo dużo.
Na plus, że działki po sąsiedzku, ale to zieleń chyba tylko do patrzenia, bo pewnie ogrodzone płotem i bez dostępu dla osób z zewnątrz.
Tak, całe to na żółto ma być pod blok.

Ruszyła sprzedaż, ceny "dużo niższe" od Matexi po drugiej stronie
Jak się zapatrujecie na tę inwestycję?

Jak się zapatrujecie na tę inwestycję?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”