Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 14 wrz 2024, 21:57

Okazuje się, że deweloper Bryksy, w sytuacji, w której sprzedał już wszystkie mieszkania w inwestycji Lipska 16 i prawie wszystkie w inwestycji Domosfera 2 (zostały chyba 4), odpalił nową inwestycję mieszkaniową w Krakowie - Bluszcz Apartamenty. Blok ma powstać, właściwie to dwa, choć nie wiem czy nie są to segmenty tego samego budynku, przy ul. Goszczyńskiego, czyli w podobnym rejonie, gdzie ta firma zbudowała już kilka inwestycji, niedaleko ul. Lipskiej i chyba siedziby dewelopera.

Co myślicie o tej okolicy, jest tramwaj, ale ile mniej więcej będzie się na niego szło? Z usług, to chyba blisko jest sklep z owadem, rozbudowują też chyba szkołę przy Grochowej. Ale jak tam jest ze smrodem, czuć tam płaszowskie zapachy? Ostatnio dobrze zalatywało nawet w rejonie starego Podgórza, więc nie wiem czy tam nie jest gorzej, ale może wypowie się ktoś, kto tam częściej bywa?

Nowy

Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 14 wrz 2024, 22:07

Namiar na inwestycję:
bryksy.pl/inwestycja/bluszcz-apartamenty

Co myślicie o takim budynku, trochę chyba podobnie, jak przy Lipskiej 16, choć ceny też znacznie wyższe, z tego, co widzę, ale moim zdaniem nie jest to jakaś wybitna architektura. Na plus, że bardziej odsunięte od ruchliwej ul. Lipskiej, tak mi się przynajmniej wydaje, bo coś nie działa im lokalizacja na mapie, mam nadzieję, że poprawią.

A jakie macie opinie o deweloperze Bryksy, odnośnie inwestycji zrealizowanych przez nich dobrych kilka lat temu, jak i tych najnowszych? Jak jest z trzymaniem przez nich jakości? Opiszcie swoje historie w odpowiednim temacie na forum i podzielicie się doświadczeniem?

Stregoborr

Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum

Postautor: Stregoborr » 18 wrz 2024, 19:43

Nowy pisze:Namiar na inwestycję:
bryksy.pl/inwestycja/bluszcz-apartamenty

Co myślicie o takim budynku, trochę chyba podobnie, jak przy Lipskiej 16, choć ceny też znacznie wyższe, z tego, co widzę, ale moim zdaniem nie jest to jakaś wybitna architektura. Na plus, że bardziej odsunięte od ruchliwej ul. Lipskiej, tak mi się przynajmniej wydaje, bo coś nie działa im lokalizacja na mapie, mam nadzieję, że poprawią.

A jakie macie opinie o deweloperze Bryksy, odnośnie inwestycji zrealizowanych przez nich dobrych kilka lat temu, jak i tych najnowszych? Jak jest z trzymaniem przez nich jakości? Opiszcie swoje historie w odpowiednim temacie na forum i podzielicie się doświadczeniem?

Moim zdaniem, wiele zależy nie tylko od dewelopera, ale również od generalnego wykonawcy. Przed zakupem mieszkania przy Lipskiej odwiedziłem inwestycję Saską 2 i muszę przyznać, że jakość wykonania robi naprawdę dobre wrażenie. To właśnie wysoki standard prac wykończeniowych, moim zdaniem, broni dewelopera i zachęca do zakupu, bo umówmy się – architektonicznie te budynki się nie wyróżniają. Niemniej fakt, że Lipska 16 wyprzedała się ponad pół roku przed odbiorem budynku, robi wrażenie.
Co do samej lokalizacji Bluszczu, to została już poprawiona, budynek jest odsunięty od ulicy, co powinno wpłynąć na obniżenie hałasu. Ciekawi mnie, co powstanie na sąsiedniej działce – niestety wygląda na to, że przez najbliższe cztery lata będziemy mieć tam plac budowy.

szalony kupiec

Postautor: szalony kupiec » 01 paź 2024, 19:00

W inwestycji Bluszcz Apartamenty w hali garażowej będą wyłącznie platformy na samochody. Tak więc do kupna będzie miejsce na platformie dolnej lub górnej. Co myślicie o takich rozwiązaniach? Rozważam zakup w tej inwestycji, ale te platformy bardzo mnie zniechęcają. Pomijam już, że trochę wydłuża to czas z wyjazdu z garażu, brak działania w przypadku braku prądu, ale jak jest z awaryjnością takich platform oraz odprowadzeniem wody? Czy wszelkie ciecze w postaci olejów, wody z brudem i solą zimą nie będą spływać na auta parkowane na platformach dolnych?

l4mb3r7

Postautor: l4mb3r7 » 01 paź 2024, 20:08

Jasne, że te platformy mogą być awaryjne - nie łudziłbym się, że jest inaczej. Z drugiej Strony na górnej platformie w razie jakiegoś zalania garażu jest bezpieczniej.

Na jakim etapie jest sprzedaż tych mieszkań, podpisują już umowy deweloperskie? Widzę, że połowa w teorii sprzedana.

agaa

Postautor: agaa » 02 paź 2024, 11:52

l4mb3r7 pisze:Jasne, że te platformy mogą być awaryjne - nie łudziłbym się, że jest inaczej. Z drugiej Strony na górnej platformie w razie jakiegoś zalania garażu jest bezpieczniej.

Na jakim etapie jest sprzedaż tych mieszkań, podpisują już umowy deweloperskie? Widzę, że połowa w teorii sprzedana.

Nawet nie w teorii, sprzedali już fizycznie połowę mieszkań- i nie są to zagrywki dewelopera. Aktualnie podpisywane są umowy rezerwacyjne, a te mieszkania które widnieją jako dostępne na stronie są już praktycznie wszystkie zarezerwowane. Mają chyba jakiś błąd na stronie. Inwestycja cieszy się na tyle dużym zainteresowaniem, że nie za bardzo da się cokolwiek wynegocjować- od harmonogramu płatności, do niewielkich zmian w mieszkaniu.

l4mb3r7

Postautor: l4mb3r7 » 02 paź 2024, 12:00

O, a to ciekawe, bo jak ja chciałem zarezerwować tam dwupokojowe mieszkanie, to powiedziano mi, że jest już dla kogoś zarezerwowane ustnie, ale nie podpisują jeszcze umów rezerwacyjnych, bo nie mają kompletu dokumentów, więc wszystko może się zmienić.

Natomiast faktycznie sama inwestycja wygląda fajnie i jest dość kameralna.

Z ciekawości - o jakich zmianach w mieszkaniu mówisz?

agaa

Postautor: agaa » 02 paź 2024, 23:05

l4mb3r7 pisze:O, a to ciekawe, bo jak ja chciałem zarezerwować tam dwupokojowe mieszkanie, to powiedziano mi, że jest już dla kogoś zarezerwowane ustnie, ale nie podpisują jeszcze umów rezerwacyjnych, bo nie mają kompletu dokumentów, więc wszystko może się zmienić.

Natomiast faktycznie sama inwestycja wygląda fajnie i jest dość kameralna.

Z ciekawości - o jakich zmianach w mieszkaniu mówisz?

Zaczęli kilka dni temu podpisywać umowy rezerwacyjne, wcześniej rezerwacje były ustne.

Co do zmian to nawet przeniesienie kaloryfera czy umywalki jest dodatkowo płatne. Na plus na pewno wykończony balkon/parapety w cenie. Z tego co wiem planują jeszcze jedna inwestycję obok na przestrzeni 4-5 lat.

l4mb3r7

Postautor: l4mb3r7 » 03 paź 2024, 9:44

agaa pisze: Na plus na pewno wykończony balkon/parapety w cenie. Z tego co wiem planują jeszcze jedna inwestycję obok na przestrzeni 4-5 lat.

Chodzi o te puste działki obok, pomiędzy Bluszczem a Lipską 16?

agaa

Postautor: agaa » 03 paź 2024, 13:20

l4mb3r7 pisze:
agaa pisze: Na plus na pewno wykończony balkon/parapety w cenie. Z tego co wiem planują jeszcze jedna inwestycję obok na przestrzeni 4-5 lat.

Chodzi o te puste działki obok, pomiędzy Bluszczem a Lipską 16?

Dokładnie tak

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”