Osiedle Proste Kąty Kraków / deweloper Element sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nanu

Osiedle Proste Kąty Kraków / deweloper Element sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: nanu » 23 wrz 2024, 20:42

proste-katy.pl

Nieduża szeregówka i bliźniaki, które już są w zaawansowanej budowie.
Mieszkania maksymalnie czteropokojowe, do 71m2

voyager

Re: Osiedle Proste Kąty Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Element sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: voyager » 25 wrz 2024, 23:43

nanu pisze:Nieduża szeregówka i bliźniaki, które już są w zaawansowanej budowie.

W którym to jest miejscu dokładnie, bo na stronie nie zamieścili nawet konkretnej mapki? Dobrze rozpoznaje, że to gdzieś pomiędzy Azorami a Radzikowskiego, mniej więcej na wysokości Stacji Kolejowej Łobzów? Jeśli tak, to lokalizacja nie najgorsza, choć też nie żadne cuda. Jeszcze jedna, i nie wiem czy nie ostatnia rzecz, która mi się podoba, to projekt osiedla Proste Kąty w Krakowie, przynajmniej na wizualizacjach.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Element sp. z o.o.

Fajnie się to prezentuje, jakby to były szeregówki, to nawet całkiem spoko, ale tu w każdym segmencie są po dwa mieszkania 2-poziomowe chyba do tego, czyli ze schodami i na relatywnie niewielkim metrażu, bo z tego co widzę na liście, największe ma 71,23 m2 i jest to mieszkanie 4-pokojowe, za... 1 420 000 zł, dobrze liczę na szybko, że to wychodzi 20 tys. zł/m2? : D Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale jeśli nie, to ta cena metra kwadratowego w tym miejscu wydaje się być mocno przesadzona, chyba, że to z widokiem na Wawel i ogrodem ze starymi dębami ; )

Mało zabawnie? No to w mieszkaniu za ponad 1,4 mln 2 sypialnie mają mniej niż 8 m2, z czego jedna nawet mniej niż 7,5 m2. Na osłodę zostają prawie 22 m2 tarasu, ale nie wiem czy to będzie wystarczające pocieszenie. Co myślicie, jakie macie opinie, może ktoś się podzieli na forum, bo może tylko ja nie rozumiem tej okazji.

voyager

Re: Osiedle Proste Kąty Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Element sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: voyager » 25 wrz 2024, 23:45

Aaaaa, i chyba tam nie ma garaży, o ile dobrze widzę na planach... ale za to pod domkami widzę jakieś wiaty nad miejscami postojowymi. Dobrze, że ostatnie zimy mało śnieżne, więc może nie trzeba będzie samochodów za często odśnieżać.

Jak dla mnie, to inwestycja Proste Kąty w Krakowie, to nie jest jednak szczytowe osiągnięcie rodzimej deweloperki.

Swoją drogą, czy to jest Krowodrza jeszcze, czy już Prądnik Biały? Wydawało mi się, że raczej Krowodrza, ale nie dam sobie ręki uciąć. Może odpowie ktoś, kto lepiej orientuje się w mapach dzielnic?

nanu

Re: Osiedle Proste Kąty Kraków / deweloper Element sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: nanu » 28 wrz 2024, 20:09

Tu jest dokładniejsza mapa

otodom.pl/pl/inwestycja/proste-katy-ID4qOC9

nanu

Postautor: nanu » 30 wrz 2024, 10:02

Osiedle jakoś im idzie. Sprawdziłam i na ten moment mają sprzedaną/zarezerwowaną połowę mieszkań, w tym natychmiast poszły budynki narożne i zostały same środkowe.

Jako ciekawostkę dodam, że górne narożne mieszkania mają osobną kuchnię, a nie salon z aneksem. Co prawda usytuowanie względem salonu jest dla mnie średnie (trzeba przejść z jednego krańca na drugi) ale z drugiej strony plus jest taki, że zapachy i hałasy może mniej będą dobiegać do salonu. Chociaż znowu wtedy ciężej rozmawiać jak działa się w kuchni i gość musi siedzieć w salonie i czekać.
No ale to taka ciekawostka, bo obecnie mało kto tak projektuje mieszkania.

nanu

Postautor: nanu » 27 sty 2025, 20:02

Szkoda, że nie robiłam zrzutów ekranu jak wygląda sprzedaż.
Najpierw. szybkim tempie niedostępna była połowa mieszkań, pierwsze poszły budynki narożne. Jakoś początkiem stycznia znowu sprawdziłam czy coś się zmieniło i zdziwiłam się, bo niby dalej połowa mieszkań wolna ale zmieniło się jakie to mieszkania. Jedno narożne wróciło do puli. Teraz patrzę - 7 mieszkań dostępnych, tak więc albo ktoś z jednego zrezygnował albo tak słabo idzie im sprzedaż, że je odblokowali.... Znowu dostępny jest cały narożny budynek z lewej i z prawej górne mieszkanie (też z narożnych). Ludzie się wycofują albo nie dostają kredytów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”