29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Dom Development / Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Dom Development / Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
Zdaje się, że deweloper Buma stawia jakieś mieszkania przy ul. 29 Listopada
Jakiś czas temu słyszałem, że kupili tam spore działki, niedaleko Cmentarza Rakowickiego, a teraz mignęła mi tam tablica informacyjna, więc wszystko wskazuje na to, że wkrótce stanie tam zupełnie nowy budynek.

Re: Inwestycja dewelopera Buma - 29 Listoipada Kraków - opinie / forum
Stanie nie jeden, a kilka. Dokładnie pomiedzy BP-Vermelo-Cmentarzem, a Prandoty. W tej chwili kończą wyburzać tam baraki.
Re: 29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
A nazywać się to będzie 29 aleja, Osiedle filmowe (29aleja.pl) i wyglądać będzie najprawdopodobniej tak:
rowery.zikit.pl/wp-content/uploads/2017/03/SYTUACJA.pdf
Jeśli rzymskie cyfry oznaczają liczbę kondygnacji to dość mocno wpłynie na bloki w Vermelo, zwłaszcza że te Xp budynku C2 jest maksymalnie przyciśnięte do północnej granicy działki i to szerszym bokiem. Trochę cios bo na dniach podpisuję umowę deweloperską w Vermelo właśnie. Pan z biura sprzedaży mówił o siedmiopiętrowych blokach .. i nie kłamał

rowery.zikit.pl/wp-content/uploads/2017/03/SYTUACJA.pdf
Jeśli rzymskie cyfry oznaczają liczbę kondygnacji to dość mocno wpłynie na bloki w Vermelo, zwłaszcza że te Xp budynku C2 jest maksymalnie przyciśnięte do północnej granicy działki i to szerszym bokiem. Trochę cios bo na dniach podpisuję umowę deweloperską w Vermelo właśnie. Pan z biura sprzedaży mówił o siedmiopiętrowych blokach .. i nie kłamał

Re: 29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
Super, że udało Ci się wyszukać plan
Rzeczywiście z perspektywy mieszkańców Vermelo (czyli również mojej) nie wygląda to najlepiej. Ciekawe jaka będzie odległość budynków C1 i C2 od Vermelo i czy Buma dostanie pozwolenie na to wszystko. Z tego co się orientowałem Buma rozpocznie budowę od budynków A1 i A2, a kolejne etapy będą zależeć od tego jak sprzedadzą się te dwa budynki

Faktycznie, wiadomo coraz więcej o tej inwestycji, chyba ma to ruszyć jeszcze w tym roku
Piszą o starej zieleni, szkoda, że nie wspominają, że to głównie cmentarze
Czekam na pierwsze wizualizacje, bo to dopiero będzie ciekawe, miejmy nadzieję, że powstanie coś ciekawego, biurowce Buma stawia coraz lepsze. No i jeszcze ceny mnie ciekawią, ile sobie policzą finalnie za metr kwadratowy, w jednak całkiem niezłej lokalizacji.

A tu zdjęcia z okolicy, w której deweloper Buma będzie budował Osiedle Filmowe Kraków (o ile nie będzie się jednak nazywało 29 Aleja
Duży plac pod budowę jest już gotowy i pewnie niedługo ruszą z pierwszymi pracami.

Jest też już tablica informacyjna, z której można się dowiedzieć więcej o rozbiórce wcześniej znajdujących się tam budynków, w zasadzie poszło chyba całkiem sprawnie.

Czekam też na pierwsze wizualizacje osiedla, może ktoś już je ma i podzieli się na forum
O cenach i rozkładach ktoś może już coś powiedzieć
Jeśli chodzi o lokalizację, to faktycznie jest blisko cmentarza Rakowickiego, jakie może to powodować problemy w przyszłości, jak myślicie?

Jest też już tablica informacyjna, z której można się dowiedzieć więcej o rozbiórce wcześniej znajdujących się tam budynków, w zasadzie poszło chyba całkiem sprawnie.

Czekam też na pierwsze wizualizacje osiedla, może ktoś już je ma i podzieli się na forum

Poza moim zasiegiem ceny pewnie beda kolo 10 tys. zl/m2 

Ktoś ma więcej informacji np co do ceny?
MrPerfect pisze:Ktoś ma więcej informacji np co do ceny?
Pytałem przedstawicieli dewelopera w marcu. Mieszkania z zakresu 29-34m2 na 1 piętrze bądź wyżej to koszt rzędu 8400-9000m/2. Ceny większych metraży nie są mi znane.
Cena podejrzana na dzisiejszych targach mieszań.
29m2 na parterze 9200 zł/m2
29m2 na parterze 9200 zł/m2
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”