Wspólna pralnia dla mieszkańców bloku / wspólna pralnia dla mieszkańców bloku - czy to ma sens / opinie na forum

W tym dziale wpisów z poradami mogą dokonywać tylko specjaliści potwierdzeni przez administrację forum. Nie jest to miejsce na reklamy - tego rodzaju wpisy będą kasowane. Za to pytania mogą zadawać użytkownicy.
riczi

Wspólna pralnia dla mieszkańców bloku / wspólna pralnia dla mieszkańców bloku - czy to ma sens / opinie na forum

Postautor: riczi » 01 lis 2024, 19:46

Zaintrygowała mnie ostatnio jedna sprawa, jeśli chodzi o benefity, jakie są oferowane mieszkańcom kupującym nowe mieszkania w niektórych inwestycjach. Spotkaliście się z czymś takim, jak prywatna wspólna pralnia dla mieszkańców bloku w jakichś inwestycjach? Jak zapatrujecie się na takie rozwiązanie? Ja kojarzę je przede wszystkim z amerykańskich filmów, ale może w Polsce też funkcjonują takie rozwiązania, jak pomieszczenia do prania i suszenia prania w bloku, przy czym nie chodzi mi o suszarnie na strychach, tylko pomieszczenie z pralkami i suszarkami bębnowymi. Chyba widziałem w kilku nowych inwestycjach takie rozwiązania, wydają się praktyczne, jak to widzicie? Jeśli gdzieś coś takiego działa, to jest jakiś system rezerwacji pralek i suszarek w takich systemach? Może ktoś podzieli się opinią o tym na forum?

MarcinJ

Re: Wspólna pralnia dla mieszkańców bloku / wspólna pralnia dla mieszkańców bloku - czy to ma sens / opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 25 kwie 2025, 10:25

Moim zdaniem idea ciekawa, zwłaszcza gdyby tam wsadzić profesjonalne sprzęty, porządne suszarki i było dbane o to, żeby wszystko w takiej wspólnej pralni w bloku działało poprawnie. Do tego to mógłby być taki trochę integracyjny dla mieszkańców motyw, bo pewnie można by często w takiej pralni spotkać sąsiada i zamienić kilka zdań. Widzę, że teraz deweloperzy robią różne dodatki w blokach, jakieś pokoje klubowe itp. A może warto by po prostu takie wspólne pralnie w bloku też robić?

Wróć do „Zakup mieszkania - dyskusje dotyczące odbiorów / wykończeń / wyboru mieszkania”