Adres strony inwestycji: wbg-development.pl/oferta/alejazbozowa
Czy jest może na forum ktoś, kogo interesuje inwestycja Aleja Zbożowa etap III/IV w Wieliczce ? Interesują mnie wszelkie informacje związane z tą inwestycją oraz firmą która odpowiada za nią czyli WBG Development. Firma ta postawiła już kilka inwestycji m.in. Aleja Zbożowa etap 1/2, obecnie kończą Apartamenty na Zbożowej, Magnoliowa Park w Wieliczce itd itd (wszystko na ich stronie powyżej). Niestety po za tym co jest na ich stronie, nie ma praktycznie żadnych informacji o firmie w sieci.
W inwestycji etap 3/4 są w sprzedaży domy jednorodzinne oraz domy z mieszkaniami. Mnie interesuje dom jednorodzinny.
Czy jest może na forum ktoś, lub znacie kogoś kto kupił dom w inwestycji Aleja Zbożowa 1/2 etap (Wieliczka) ?? Na pewno taka osoba mogłaby być bardzo pomocna.
Trochę o inwestycji:
Oficjalnie:
- Nowoczesna architektura
Doskonała lokalizacja i czyste powietrze
Kameralność i komfort
Aranżacja przestrzeni zielonej
Duże i dobrze doświetlone wnętrza
Duże przeszklenia
Garaż dla każdego lokalu
Domy i lokale z dużymi ogrodami
Wysoki standard wykończenia
Kilka słów ode mnie:
- lokalizacja jest bardzo interesująca, już w tym momencie mieszkam w połudiowej części miasta (prokocim nowy) więc tak naprawdę niewiele dalej pod miastem można kupić dom
działka położona jest na górce, brak smogu, korytarz przewietrzający, byłem kilka razy na miejscu i naprawdę czuć różnice między Krakowem a tym miejscem
- w inwestycji można kupić całym dom jednorodzinny lub mieszkanie, nas interesuje dom, którego powierzchnia jest naprawdę dosyć spora, ale pod nasze wymagania w 100% odpowiednia, możliwość zrobienia gabinetu, 2 miejsca postojowe w garażu, piwnica itd, dla nas rewelka
- cena dosyć spora (moje zdanie) ale jednak otrzymujemy: 3 duże sypialnie na piętrze, małe poddasze, 2 łazienki, duży salon z jadalnią, oddzielna kuchnia, pokój na parterze (gabinet), 2 miejsca parkingowe w garażu, duże miejsce gospodarcze (piwnica), osiedle zagrodzone itd
- na ulicy Zbożowej jest obecnie jedna wielka budowa, ale plusem jest to, że już w tym momencie widać jak będzie dokładnie wygląda okolica za jakiś rok/dwa, w sąsiedztwie będą osiedla domków (jednorodzinne i z mieszkaniami)
- bliskość do stacji pkp (szynobus do Krakowa), ok 1.5km od osiedla
- brak bezpośrednio przy osiedlu komunikacji miejskiej do Krakowa (ale jest pociąg)
- do Krakowa dojazd autem: główny dojazd krajową 4, 2 bardziej lokalne dojazdy przez Bieżanów
- bliskość do A4, w domach położonych najniżej 1 etapu inwestycji słychać delikatny szum z autostrady
chyba tyle, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mógłby podpowiedzieć coś nam w zakresie tej inwestycji, dzięki!