Apartamenty Dworska Kraków (Twardowskiego) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
chiralny

Apartamenty Dworska Kraków (Twardowskiego) - opinie i forum

Postautor: chiralny » 25 wrz 2017, 22:24

Witam wszystkich

Ruszyła nowa inwestycja przy Dworskiej/Twardowskiego pod szumną nazwą "Apartamenty Dworska" (apartamentydworska.pl). Z tego co widzę deweloper jest mało znany w Krakowie, budował wcześniej w Bochni.

Mimo fajnej lokalizacji na chwilę obecną mają bardzo niewiele zarezerwowanych mieszkań, jeszcze mniej sprzedanych. Czyżby zbyt wysoka cena (8200 za metr)?

Czy ktoś przyglądał się tej inwestycji?

traker

Re: Apartamenty Dworska Kraków (Twardowskiego) - opinie i forum

Postautor: traker » 26 wrz 2017, 11:59

A jak daleko będzie budynek od słynnego budynku LEOPARDA ??

chiralny

Postautor: chiralny » 26 wrz 2017, 16:34

Apartamenty Dworska powstają tuż obok "Kamienicy Dworskiej" Inter-Budu.

ragar

Postautor: ragar » 01 paź 2017, 22:43

Wizualizacje inwestycji Apartamenty Dworskie Kraków wyglądają całkiem nieźle, choć jeśli o mnie chodzi, to brakuje mi tam nieco balkonów, jasne, są te tarasy na samej górze, ale to pewnie tylko do mieszkań zlokalizowanych na tym piętrze. Za to podoba mi się ta okolica, do centrum nie jest daleko, a chyba też nie ma wielu uciążliwości związanych nim. Niezła jest tam komunikacja, blisko na tramwaj, blisko na pętlę Ludwinów, przyzwoita infrastruktura w okolicy. Ostatnio sporo się buduje w tym rejonie, choć wiele z tych projektów, to raczej niewielkie inwestycje, jak na przykład Słomiana 14 Kraków. Choć zastanawia mnie, jak tam będzie z parkowaniem, a w tej okolicy już teraz nie jest z tym wesoło, ale to chyba przypadłość całego naszego miasta.

Obrazek

W budynku mają powstać 22 nowe mieszkania w Krakowie, a do tego też jeden lokal użytkowy (i bardzo dobrze, bo w takich miejscach na parterach powinny być usługi). Jeżeli chodzi o wybór, to jest jeszcze całkiem spory, choć niektóre mieszkania figurują już jako sprzedane. Małe mieszkania blisko centrum Krakowa w tym projekcie zaczynają się od ok. 35 metrów kwadratowych, ale jeśli ktoś potrzebuje więcej miejsca, to może mieć także mieszkanie, które ma 70 m2 i znajdują się w nich 3 pokoje i to całkiem spore. Mieszkania oferowane w tej inwestycji nie należą do tanich, bo cena metra kwadratowego tam, to 8 000 zł, ale wiadomo, lokalizacja robi swoje. Może ktoś wie, ile kosztują tam miejsca postojowe w garażu podziemnym, bo chyba ma się znaleźć w tym budynku. W ogóle, to ile znajdzie się na nim miejsc :?:

Obrazek

Są tu jakieś osoby, które rozważają zakup mieszkania w inwestycji Apartamenty Dworska i może napisać na forum, jakie ma o tym opinie :?: Deweloperem czy raczej inwestorem tutaj jest spółka Apartamenty Twardowskiego Sp. Z o.o. Sp. Komandytowa - orientuje się ktoś może, czy budowali już coś wcześniej i jakie mają w związku z tym opinie, czy mają już jakieś doświadczenie w tego rodzaju działalności? Projekt jest interesujący, ciekawe jak wpisze się w tkankę miejską tej okolicy, ale mam nadzieję, że dobrze, bo to w końcu prawie centrum miasta, niedaleko Centrum Kongresowe ICE, a jeszcze kawałek dalej Wawel :)

tyfusiasty

Postautor: tyfusiasty » 01 lut 2019, 14:25

Cześć,

Zacząłem się zastanawiać nad tą inwestycją (zostało im kilka mieszkań) czy jest ktoś w stanie się coś wypowiedzieć więcej na temat danej inwestycji ? ;) Może ktoś już kupił mieszkanie ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”