Chopina 9 Kraków - Tętnowski Development - opinie na forum o inwestycj

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Chopina 9 Kraków - Tętnowski Development - opinie na forum o inwestycj

Postautor: Nowy » 08 lis 2017, 0:29

Jakiś czas temu widziałem, że blisko centrum miasta powstaje tam nowa inwestycja Chopina 9 Kraków, za której budowę odpowiada deweloper Tętnowski Development :) Jest to jeden z tych niewielkich, ale raczej też nietanich projektów, które przypominają bardziej kamienice, a zlokalizowane są blisko centrum miasta. Budynek może nie wygląda na pierwszy rzut oka na duży, jednak znajdzie się w nim 50 apartamentów, z których sporo już zostało sprzedanych. Okolica jest niezła, bowiem znajduje się niedaleko centrum miasta, blisko jest stamtąd do Parku Krakowskiego, który jest teraz remontowany. Sama ulica też jest dosyć cicha, o ile nie urzędują tam studenci pobliskiej Akademii Górniczo-Hutniczej ;)

Obrazek

Obrazek

Ciekawe czy jest na forum ktoś, kto napisze coś o tym, jakie opinie, wady i zalety ma inwestycja Chopina 9 w Krakowie :) Dobrze byłoby znaleźć więcej informacji na temat tego projektu, zwłaszcza ciekawi mnie, jakie były tam ceny nowych mieszkań, bo to ani nie jest tania dzielnica, ani tania jej część :)

kowal123

Re: Chopina 9 Kraków - Tętnowski Development - opinie na forum o inwestycj

Postautor: kowal123 » 08 lis 2017, 8:16

Około roku temu (kiedy prowadziłem rozmowę telefoniczną) ceny kształtowały się na poziomie około 11-12k/m2. Dokładnej wartości już nie pamiętam. Tanio nie było. Lokale raczej pod inwestycje - biura.

ragar

Re: Chopina 9 Kraków - Tętnowski Development - opinie na forum o inwestycj

Postautor: ragar » 09 lis 2017, 1:04

Dzięki za informację, w zasadzie takie ceny metra kwadratowego mieszkania blisko centrum Krakowa nie zaskakują specjalnie :) Dużo takich projektów nie powstaje blisko centrum, mnie to kojarzy się z inwestycją Kamienica Retmana, choć Tętnowski, to jedna chyba bardziej doświadczony deweloper. W tej okolicy jeszcze ciekawi Rajska 3 Kraków, choć to jednak w obrębie drugiej obwodnicy, w zasadzie w samym centrum i charakter mieszkań też specyficzny, jakby robione pod krótkoterminowy najem :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”