Inwestycja Kossak Residence Kraków od dewelopera Polskie Domy

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Inwestycja Kossak Residence Kraków od dewelopera Polskie Domy

Postautor: iti » 03 gru 2017, 0:35

Ciekawa inwestycja powstaje w sąsiedztwie Wawelu, czyli w bardzo prestiżowej lokalizacji, bowiem Kossak Residence w Krakowie powstaje przy Placu Kossaka, mniej więcej tam, gdzie dochodzi do niego ulica Retoryka : )

Obrazek

Stara kamienica, która chyba od lat była niezamieszkana, zyska teraz druga młodość, a poza tym, że zostanie wyremontowana, dobudowana do niej zostanie kolejna część budynku, czyli wszystko znacznie się rozrośnie.

Obrazek

Ciekawe, jak finalnie wyjdzie tu projekt dewelopera Polskie Domy i czy poradzi on sobie z tak ambitnym zadaniem, jakim jest zbudowanie czegoś w tej części Krakowa, w okolicy, w której wiele kamienic zaprojektował sam Teodor Talowski - zdecydowanie jedna z ikon krakowskiej architektury : )

Obrazek

Prace już trochę czasu trwają, na tablicy informacyjnej wyżej, widać, że planowany termin zakończenia pracy, to był koniec tego roku, ciekawe czy uda im się wyrobić z tym, jak myślicie? A może ktoś się też podzieli wiedzą o tym, jakie były ceny metra kwadratowego mieszkania blisko Wawelu w tej inwestycji Kossak Residence Kraków i wrzuci jakąś informację na forum?
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2019, 0:15 przez iti, łącznie zmieniany 1 raz.

slawek

Re: Inwestycja Kossak Residence Kraków od dewelopera Polskie Domy

Postautor: slawek » 03 gru 2017, 1:00

Bardzo mnie ciekawi, jak to wyjdzie finalnie, bo i miejsce i zabytkowy budynek z historią, zobowiązują, zapewne taki projekt, jak Kossak Residence Kraków, można zrealizować lepiej lub gorzej - ciekawe jak to wyjdzie finalnie, oby dobrze, bo jednak miejsce zobowiązuje : )

Roma

Postautor: Roma » 05 lis 2018, 10:41

slawek pisze:Bardzo mnie ciekawi, jak to wyjdzie finalnie, bo i miejsce i zabytkowy budynek z historią, zobowiązują, zapewne taki projekt, jak Kossak Residence Kraków, można zrealizować lepiej lub gorzej - ciekawe jak to wyjdzie finalnie, oby dobrze, bo jednak miejsce zobowiązuje : )

Wygląda to lepiej niż nieźle. bardzo elegancka elewacja, fajny wygląd całej kamienicy. szczególnie strona budynku od Retoryka jest ok, cicha i spokojna, nie słychać hałasujących przy Zwierzynieckiej tramwajów . obok powstaje 5* hotel, więc zagospodarowanie wokół powinno być też na tip-top. no a miejsce extra, rzut kamieniem do Wisły, Wawelu, na Rynek. Świetna miejscówka, z klimatem, wpisująca się w sąsiadujące budynki.

pawel111

Postautor: pawel111 » 25 lis 2018, 16:00

Roma pisze:Wygląda to lepiej niż nieźle. bardzo elegancka elewacja, fajny wygląd całej kamienicy. szczególnie strona budynku od Retoryka jest ok, cicha i spokojna, nie słychać hałasujących przy Zwierzynieckiej tramwajów . obok powstaje 5* hotel, więc zagospodarowanie wokół powinno być też na tip-top. no a miejsce extra, rzut kamieniem do Wisły, Wawelu, na Rynek. Świetna miejscówka, z klimatem, wpisująca się w sąsiadujące budynki.

Jeśli się ocenia jedynie elewację i fakt istnienia hotelu obok - to ok, ale patrząc troszkę głębiej - układy mieszkań są totalnie do kitu. Bardzo mało ustawne scinki i skrawki wliczone do powieżchni mieszkań. Cena, więcej niż w Angel Wawel, po ok 18 tys / metr, więcej też niż Nadwiślańska 7.

Roma

Postautor: Roma » 25 lis 2018, 22:45

pawel111 pisze:
Roma pisze:Wygląda to lepiej niż nieźle. bardzo elegancka elewacja, fajny wygląd całej kamienicy. szczególnie strona budynku od Retoryka jest ok, cicha i spokojna, nie słychać hałasujących przy Zwierzynieckiej tramwajów . obok powstaje 5* hotel, więc zagospodarowanie wokół powinno być też na tip-top. no a miejsce extra, rzut kamieniem do Wisły, Wawelu, na Rynek. Świetna miejscówka, z klimatem, wpisująca się w sąsiadujące budynki.

Jeśli się ocenia jedynie elewację i fakt istnienia hotelu obok - to ok, ale patrząc troszkę głębiej - układy mieszkań są totalnie do kitu. Bardzo mało ustawne scinki i skrawki wliczone do powieżchni mieszkań. Cena, więcej niż w Angel Wawel, po ok 18 tys / metr, więcej też niż Nadwiślańska 7.

Aaaa, tego nie wiedziałam... Nie widziałam rozkładów mieszkań. Co z nimi nie tak? Takie duże okna, myślałam, że apartamenty są dobrze doświetlone. Jakie skrawki wliczają do powierzchni? Jakieś nieustanne kąty? Szkoda, zapowiada się, że z zewnątrz będzie elegancko. No ale środek ważniejszy.

pawel111

Postautor: pawel111 » 27 lis 2018, 19:37

Roma pisze:Nie widziałam rozkładów mieszkań. Co z nimi nie tak?

Wystarczy wejść na ich stronę i rzucić okiem... Moim zdaniem nie jest to warte tej ceny, szczególnie mieszkania na wyższych piętrach. Nie ma też zdaje się garażu podziemnego.

Mariusz07

Postautor: Mariusz07 » 16 wrz 2019, 10:57

Nie do końca rozumiem negatywnych opinii (czyżby konkurencja próbowała popsuć opinię? :roll: ). Osobiście nie miałem problemów z tym deweloperem. Znalazłem u niego to czego szukałem i nie byłem niczym zaskoczony. Z kontaktem nie było problemów jak i realizacją.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 16 wrz 2019, 12:07

Mariusz07 pisze:Nie do końca rozumiem negatywnych opinii (czyżby konkurencja próbowała popsuć opinię? :roll: ). Osobiście nie miałem problemów z tym deweloperem. Znalazłem u niego to czego szukałem i nie byłem niczym zaskoczony. Z kontaktem nie było problemów jak i realizacją.

Wiemy, wiemy Juz wiele razy Kolega wyraził tu swoją opinie na ten temat. Dziękujemy za aktualizację i obiektywną opinie ...:-)

iti

Postautor: iti » 18 wrz 2019, 0:14

No ale jednak to nie jest taka zwykła lokalizacja też, bo do Wawelu kawałek, do centrum także. Trudno porównywać z np. Angel Wawel, bo jednak to było już kilka lat temu.

Obrazek

Jeżeli ktoś ma pieniądze i fantazję, żeby zamieszkać blisko centrum Krakowa, albo mieć tam apartament na wyjazdy do tego miasta, to pewnie może go to zainteresować. Ja bym nie brał, bo to jednak nie moje klimaty i ceny, ale rozumiem, że mogą się znaleźć osoby, którym to odpowiada.

Obrazek

A wizualnie nie wygląda to źle, to co było wcześniej wyremontowano, na elewacji nowej części cegła, więc jakoś się to odnosi do budynków, które można znaleźć w tej części miasta. Nie powala jakoś specjalnie polotem, ale też nie odstaje specjalnie od tego, co się obecnie buduje w okolicach centrum, choć może szkoda.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”