Cześć @Hiroshima, dzięki za nowe zdjęcie inwestycji Osiedle Prądnik Nowy w Krakowie, właśnie trochę czasu tam nie byłem, a też interesują mnie mieszkania w niej i mam podobne dylematy przed kupnem do Twoich

A zastanawiasz się czy ma sens kupno mieszkania z oknami na linię kolejową

Jak dla mnie, to ma to swoje plusy i minusy, bo z jednej strony masz pewność, że nic przed oknami Ci nie zbudują, a to nie są rzadkie przypadki, że ktoś kupuje widokowe mieszkanie, a w rok później budują kolejny blok przed oknem

Co do hałasu, to jasne, że jest to spory minus, jednak chyba linia kolejowa jest nieco lepsza niż ruchliwa droga, bo jednak pociągi bez przerwy nie jeżdżą...
A z kolei z samolotami, to chyba wyzwanie dla większej części Krakowa, wynajmuję mieszkanie na Prądniku Czerwonym, owszem samoloty latają, ale nigdy mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało, no chyba, że się już tak przyzwyczaiłem

W sumie, to akurat tego nie postrzegałem jako wady tej inwestycji mieszkaniowej od CP RE. Jeśli ktoś wie o tej budowie jeszcze coś więcej, to zapraszam do podzielenia się tym na forum