Osiedle Prądnik Nowy Kraków ul. Pachońskiego od CP RE forum opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Osiedle Prądnik Nowy Kraków ul. Pachońskiego od CP RE forum opinie

Postautor: Nowy » 15 paź 2015, 15:27

Nie wiem czy widzieliście, ale dosyć ciekawa nowa inwestycja mieszkaniowa powstaje w okolicy ulicy Opolskiej w Krakowie. Chodzi o Osiedle Prądnik Nowy budowane przy ulicy Pachońskiego przez dewelopera CP RE (Can Pack Group), który budował już w Krakowie Wzgórze Aleksandry, a tak Kamienice Wandy. Prądnik Biały i okolice ul. Pachońskiego to niezła lokalizacja, nawet da się stamtąd dojść jakoś piechotą co centrum miasta, czyli do Rynku Głównego, choć wiadomo, że trzeba do tego mieć odrobinę cierpliwości ;)

A samo osiedle także jest całkiem niezłe, przynajmniej na wizualizacjach. Będzie składało się z kilku etapów i powstanie w jego ramach kilkaset mieszkań, dlatego warto opisać je na forum. Jeśli ktoś szuka nowego mieszkania w Krakowie, to warto na pewno wziąć pod uwagę ten projekt CP RE.

iti

Re: Osiedle Prądnik Nowy Kraków ul. Pachońskiego od CP RE forum opinie

Postautor: iti » 17 paź 2015, 13:28

To faktycznie dosyć ciekawa inwestycja mieszkaniowa w niezłej lokalizacji, jak na Kraków. Widać, że całość będzie miała 7 pięter wysokości (8 kondygnacji), a pod budynkiem znajdzie się parking podziemny, do którego wjazd widać na wizualizacji po lewej stronie. Uwagę zwracają także balkony, niektóre całkiem obszerne, które będą chyba dołączone do większości nowych mieszkań :) Na parterze mieszkańcy będą mieli też do dyspozycji ogródki.

Obrazek

W tej inwestycji powstającej w ramach projektu Prądnik Nowy w Krakowie powstanie ok. 100 mieszkań (po 12 na kondygnacji), a dostęp do nich zapewnią trzy klatki schodowe (z windami). Najmniejsze mieszkania mają tam mieć ok. 32 m2 i można je mieć już za nieco ponad 170 tys. zł. Metr kwadratowy kosztuje tam ok. 5 400 zł, więc to mieszkania raczej ze średniej półki cenowej. Największe mieszkania natomiast liczą sobie ok. 70 m2 i mieszczą się w nich 4 pokoje. Taki lokal może kosztować nawet prawie 430 tys. zł, a to oznacza, że metr kwadratowy kosztuje tu ponad 6 100 zł, czyli już tanio nie jest, choć na pewno istnieje tu jeszcze możliwość negocjacji :) Sporym plusem tej inwestycji mają być także ogólnodostępne tarasy na dachu :) Jak myślicie, coś takiego sprzyja integracji mieszkańców pomiędzy sobą :?: Ktoś mieszkał w budynku, w którym jest coś takiego :?: A może ktoś już kupił mieszkanie w inwestycji Prądnik Nowy i może coś o tym powiedzieć oraz napisać coś o tym, jakie ma opinie o deweloperze CP RE wyrobił sobie na tej podstawie :?:

Nowy

Postautor: Nowy » 15 sty 2016, 16:36

Dzięki @Bobbudowniczy za zdjęcia :!: Widzę, że całkiem szybko rośnie nam kolejne osiedle w Krakowie Prądnik Nowy :) Co myślisz o tej okolicy, kupiłeś tam mieszkanie, czy po prostu niedaleko mieszkasz :?: Mnie mieszkania na Prądniku Białym nawet się podobają, zwłaszcza, że zależy mi na tym, żeby osiedlić się blisko wylotówki w stronę Śląska i w stronę Warszawy :)

bartusstw

Postautor: bartusstw » 15 sty 2016, 23:26

Witam, ja również się zastanawiam nad zakupem mieszkania tam - może ktoś z ludzi którzy zakupili mieszkania podzielili się jakimiś ciekawostkami ? istnieje możliwość negocjacji ceny ? Jak ogólnie z warunkami ? każda informacja będzie cenna ;-)

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 31 sty 2016, 23:14

Witam,
Mam jedno mieszkanko na oku. Dziś zwiedzałem okolicę i pstryknąłem kilka fotek. Pozostał jeden poziom do postawienia.
Obawiam się jedynie sąsiedztwa linii kolejowej i położenia pod trasą podchodzenia do lądowania samolotów. Obecne i poprzednie lokum mam w okolicy i w lecie przy uchylonym oknie potrafi wybudzić hałas.
W następnych latach będą stawiane kolejne budynki, więc nowi właściciele będą musieli trochę pocierpieć.

Obrazek

neo

Postautor: neo » 01 lut 2016, 0:29

Cześć @Hiroshima, dzięki za nowe zdjęcie inwestycji Osiedle Prądnik Nowy w Krakowie, właśnie trochę czasu tam nie byłem, a też interesują mnie mieszkania w niej i mam podobne dylematy przed kupnem do Twoich ;) A zastanawiasz się czy ma sens kupno mieszkania z oknami na linię kolejową :?: Jak dla mnie, to ma to swoje plusy i minusy, bo z jednej strony masz pewność, że nic przed oknami Ci nie zbudują, a to nie są rzadkie przypadki, że ktoś kupuje widokowe mieszkanie, a w rok później budują kolejny blok przed oknem :shock: Co do hałasu, to jasne, że jest to spory minus, jednak chyba linia kolejowa jest nieco lepsza niż ruchliwa droga, bo jednak pociągi bez przerwy nie jeżdżą...

A z kolei z samolotami, to chyba wyzwanie dla większej części Krakowa, wynajmuję mieszkanie na Prądniku Czerwonym, owszem samoloty latają, ale nigdy mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało, no chyba, że się już tak przyzwyczaiłem :) W sumie, to akurat tego nie postrzegałem jako wady tej inwestycji mieszkaniowej od CP RE. Jeśli ktoś wie o tej budowie jeszcze coś więcej, to zapraszam do podzielenia się tym na forum :!:

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 01 lut 2016, 13:38

Jeżeli o mnie chodzi, nie brałem raczej tego pod uwagę ponieważ właściwie tylko jeden układ pomieszczeń trafił w moje (a właściwie żonki ;) ) potrzeby/gusta/możliwości i nie posiada on okien z widokiem na tory. To są okna na północ, patrząc po działkach po drugiej stronie torów to chyba już tam nie wcisną nic, choć nie wiadomo, teraz różne rzeczy robią.
W przypadku tej inwestycji jest pewne że będą kolejne budynki i trzeba się z tym liczyć. Następny, podobny, powstanie 30-40m na zachód od obecnego. Od wschodu też będzie inwestycja mieszkaniowa, innego dewelopera. Do końca miesiąca pasuje mi się zdecydować bo stopniowo jednak mieszkań ubywa.
Garaże za bodajże 29 tys, bez obowiązku zakupu, podaję bo tego nie ma na stronie.

Na Prądniku Czerwonym samoloty są jeszcze ciut wyżej, może dlatego :)
A mieszkam obecnie z 50m od tej linii i maszynista potrafi dać czadu czasami wieczorem, choć pewnie dlatego że ktoś się szwęda na dzikim przejściu.

Tak czy siak, ceny uważam za rozsądne, oglądałem inne inwestycje i potrafią obecnie budynki wciskać w takie szczeliny że się ma 5m przed oknem jakąś starą kamienicę.

Marteusz

Postautor: Marteusz » 01 lut 2016, 20:43

Hej Hieroshima, ciekawe spostrzeżenie z tymi samolotami. Przymierzamy się do zakupu małego mieszkanka w tym rejonie. Warto wiedzieć.

Jakoś specjalnie nam się nie śpieszy.
Czy możesz powiedzieć jaki deweloper będzie budował mieszkanka na wschód od tej inwestycji i kiedy? Masz może jakieś namiary?
Masz może informacje kiedy CPRE będzie sprzedawał kolejne bloki?

Jeśli komuś zależy to musi się śpieszyć, deweloper podnosi ceny z tygodnia na tydzień.

Pozdrawiam
M.

neo

Postautor: neo » 01 lut 2016, 21:43

Też raczej nie rozważałem samolotów jako czynnika, który wart byłoby brać pod uwagę kupują nowe mieszkanie w Krakowie... W sumie, to mieszkałem kiedyś przy Radzikowskiego, blisko Ronda Ofiar Katynia i jakoś nigdy nie uważałem tego za problem, czy raczej nie zwracałem na to uwagi... Koleżanka mieszkająca przy Sosnowieckiej też się jakoś specjalnie nie skarży, a pytałem ją o to specjalnie ostatnio właśnie ze względu na tą dyskusję o mieszkaniach na Prądniku Białym :geek:

A z tym kupowaniem mieszkania, to ja jednak stwierdziłem ostatnio, że trzeba się pospieszyć, bo takie szukanie bez końca ma średni sens... Tym bardziej, jeśli się kupuje w budynku, który jest jeszcze przysłowiową dziurą w ziemi, czyli na wczesnym etapie budowy. Wtedy jednak trzeba dodać do całego interesu jeszcze koszt tego, że przez dwa lata będzie się coś wynajmowało, a jeśli policzyć 24 x miesięczny czynsz za wynajem mieszkania, to zaczynają się z tego robić wcale nie małe kwoty... :idea: A w dużo niższe ceny to już raczej nie wierzę, myślę, że po osiedlu Budimexu w Czyżynach już dużo taniej nie będzie :) Tylko jeszcze lokalizacja jakaś dobra by się przydała...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”