Apartamenty Magna Kraków od Samson-Dom - opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Apartamenty Magna Kraków od Samson-Dom - opinie i forum inwestycji

Postautor: Nowy » 28 lut 2018, 11:49

Zdaje się, że powstaje jeszcze jedna inwestycja mieszkaniowa w dzielnicy Prądnik Czerwony - Magna Apartamenty w Krakowie od Samson-Dom. Nie ma być to jakiś wielki obiekt, bowiem ma się w nim znaleźć 41 mieszkań. Jeśli chodzi o lokalizację, to budynek ma powstać mniej więcej w miejscu, w którym ulica Powstańców łączy się z al. 29 Listopada. Jeżeli chodzi o dojazd do centrum, to trzeba liczyć się z korkami, choć też wkrótce ma ruszyć przebudowa 29 Listopada, kiedyś ma w tej okolicy przebiegać też linia tramwajowa, więc pewnie kiedyś będzie lepiej, ale pewnie na to wszystko jeszcze zaczekamy :) Co myślicie o tym miejscu, jakie macie o nim opinie, a może ktoś ma zamiar kupić tam mieszkanie i podzieli się informacjami na ten temat na forum?

Tsukuyomi

Re: Apartamenty Magna Kraków od Samson-Dom - opinie i forum inwestycji

Postautor: Tsukuyomi » 28 lut 2018, 17:18

Na 29 listopada, tam gdzie jest Apartamenty Magna, nigdzie w pobliżu nie będzie linii tramwajowej.

slawek

Postautor: slawek » 28 lut 2018, 23:54

Faktycznie linia tramwajowa na Górkę Narodową będzie jednak przebiegała w znacznej odległości od tego miejsca, więc jeśli ktoś będzie chciał podjechać do centrum tramwajem, to jednak będzie miał do niego kawałek :) Za to faktycznie lepiej powinno być z po przebudowie al. 29 Listopada, bo pewnie wzrośnie przepustowość tej ulicy. Sporo też pewnie zmieni północna obwodnica Krakowa, bo wtedy z 29 Listopada spadnie pewnie sporo tranzytu w kierunku Warszawy.

Obrazek
Wizualizacje dewelopera Samson-Dom

Jeżeli chodzi o wizualizację, to to wygląda to Apartamenty Magna w Krakowie prezentują się całkiem ciekawie, wrażenie robią te duże przeszklenia na najwyższych kondygnacjach, to interesujące, jaki będzie z nich widok :) Choć zastanawia mnie też, jakie będzie otoczenie tego budynku, gdzieś tam wydać na grafice raczej niższą zabudowę obok. Jeżeli chodzi o ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prądniku Czerwonym, to trzeba przyznać, że tanio tam nie jest, choć większość mieszkań chyba jest już sprzedana lub zarezerwowana, to zostało jeszcze sporo i da się znaleźć nawet takie (te najmniejsze), za których metr kwadratowy deweloper Samson-Dom chce 7 500 - 7 600 złotych za metr kwadratowy. Choć są i takie, które kosztują ok. 6 800 zł, choć to i tak nie jest mało. Ktoś może miał już wcześniej do czynienia z tą firmą i napisze, jakie ma deweloper Samson-Dom opinie i podzieli się nimi na forum :?:

Cheng

Postautor: Cheng » 26 mar 2018, 2:23

Do planowanego przystanku na ul.Bociana ok 1.1 -1.2 km , wiec tragedii nie ma , 10 -12 minut spacerkiem.
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji, podpisalem umowe rezerwacyjna - cena m2 7300zl
Tez jestem ciekawy informacji o deweloperze.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2018, 22:57 przez Cheng, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdro

Postautor: pozdro » 26 mar 2018, 19:19

7300zl/m2 w takiej lokalizacji? Ludzie powariowali. Hehe. To jeszcze do niedawna na zablociu pi 7300zl/m2 atal sprzedawal mieszkania ;)

chlopak

Postautor: chlopak » 05 kwie 2018, 17:48

Inwestycja wydaje się ciekawa. Słyszy się, że ceny mieszkań mają iść w górę, ale jeśli chodzi o tą lokalizację to rzeczywiście kwoty trochę przesadzone.

Ewelinna

Postautor: Ewelinna » 29 lip 2018, 18:08

Witam,
Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w tej inwestycji, czy jest tutaj może ktoś kto kupił lub zarezerwował tutaj mieszkanie?
Wydaje mi się że lokalizacja jest całkiem dobra obok jest sklep więc myślę że jest całkiem dobrze. Ale zastanawiam się czy w tej cenie mogę znaleźć coś lepszego.

Mari

Postautor: Mari » 01 paź 2018, 22:08

czy ktos juz zarezerwowal/zakupil? jakies dodatkowe informacje nt tego dewelopera?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”