W obu etapach projektu Start City powstało kilkaset nowych tanich mieszkań w Krakowie, których jednak część została już sprzedana, ale nadal jest w czym wybierać, choć oczywiście w etapie drugim dostępnych lokali jest znacznie więcej. Budynki mają 11 pięter wysokości, a na dolnej kondygnacji mają znaleźć się usługi. Z racji wysokości, są tam także dostępne widokowe mieszkania na wyższych piętrach, jeśli ktoś w takich warunkach lubi mieszkać, a są na to koneserzy. Warto zauważyć, że większość lokali posiada tam również dostęp do balkonu lub tarasu, co powinni sobie chwalić przyszli mieszkańcy.
Jeżeli chodzi o wielkość nowych mieszkań w tych nowych budynkach, to są to raczej lokale mniejsze. Na przykład najmniejsze kawalerki w tej inwestycji można mieć już od niecałych 27 m2, jednak w nich aneksy kuchenne umieszczone są w przedpokoju, nie wiem jak Wy, ale ja dawno nie widziałem takiego rozwiązania, a jeśli już, to raczej w starych blokach, w których naprawdę nie było dużo miejsca

Sama okolica nie jest zła, choć do centrum jest stamtąd dosyć daleko, jednak powstają tam także inwestycje biurowe, a w przyszłości niedaleko zbudowany zostanie także nowy Szpital Uniwersytecki w Krakowie, który na pewno będzie ważnym elementem na mapie miasta. A może ktoś już kupił nowe mieszkanie od dewelopera Start w inwestycji Start City lub innej i może coś o tym napisać, jakie sobie przy tym wyrobił opinie o deweloperze Start i o mieszkaniach, jakie on buduje w tym mieście. A nie jest to jedyna nowa inwestycja tej formy w Krakowie, bowiem dzięki niej powstaje także osiedle Twoje M, czy Pod Kasztanami Start, ktoś już kupił coś od nich i może coś napisać albo zamieścić jakieś zdjęcia