Apartamenty z Ogrodu od grupa 3D - mieszkania na Woli Justowskiej forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Apartamenty z Ogrodu od grupa 3D - mieszkania na Woli Justowskiej forum

Postautor: MarcinJ » 12 lis 2015, 1:18

Jeszcze jedna inwestycja, która powstaje obecnie w Krakowie, to Apartamenty z Ogrodu od grupy 3D na ul. Jesionowej na Woli Justowskiej, czyli w chyba najbardziej prestiżowej okolicy Krakowa. Przejeżdżając przez rzekę Rudawę, trafia się na ulicę Na Błonie, a nią można dojechać do Bronowickiej / Balickiej, w okolice pętli tramwajowej Bronowice Małe. Oczywiście blisko jest stamtąd także do ulicy Królowej Jadwigi, którą można dostać się w okolicę krakowskich Błoni oraz na Salwator :arrow:

Obrazek

Jak dla mnie, nieco niefortunna jest nazwa tego projektu deweloperskiego - Apartamenty z Ogrodu, bo znaczy to mniej więcej tyle, że kiedyś był tam ogród, ale go zaorano, rozkopano i zaczęto na jego miejscu stawiać apartamentowce. Chce się tylko powiedzieć, że w tej sytuacji żal ogrodu, a tych w Krakowie zostaje coraz mniej ;)

Obrazek

W tej chwili prowadzony jest już II etap tej inwestycji mieszkaniowej na Woli Justowskiej i jak można wyczytać z pokazanej poniżej tablicy informacyjnej, jego budowa ma zostać zakończona w połowie przyszłego roku, a więc zostało jeszcze jakieś siedem miesięcy z kawałkiem :) Na wizualizacji powyżej widać, jak będzie to wyglądało w przyszłości, wygląda na to, że całkiem nieźle.

Obrazek

W ramach tego projektu ma powstać 35 nowych mieszkań w Krakowie na Woli Justowskiej, czyli rzeczywiście jest kameralnie. Dostępnych jest tam jeszcze sporo mieszkań, z których najmniejsze mają niecałe 38 m2 i dwa pokoje - trzeba przyznać, że są dosyć ustawne. Największe apartamenty tam mają nawet ponad 112 metrów kwadratowych i są one położone na dwóch poziomach. Choć od mieszkania tej wielkości chciałoby się, żeby miało jednak nieco więcej niż trzy pokoje ;)

Obrazek

Trudno powiedzieć coś o cenach mieszkań na Woli Justowskiej w tej inwestycji, bowiem deweloper nie chwali się tym specjalnie na stronie. Jednak można przypuszczać, że tanio nie jest, biorąc pod uwagę lokalizację, to że bloczki są niewielkie i niskie itp. A może ktoś wie coś o tym, ile kosztują tam mieszkania :?: Może ktoś się tym podzieli na forum :?:

Obrazek

Widać, że budowa idzie nieźle, bowiem stawiane jest tam teraz ostatnie piętro nowego budynku. Wygląda na to, że zastosowano tu niezłe materiały budowlane, pomijając beton, to sporo ścian stawia się tam z pustaków ceramicznych. Podczas robienia tych zdjęć, sporo działo się na budowie, więc wygląda na to, że prace idą sprawnie :)

Obrazek

A tu gotowy już pierwszy etap tej inwestycji, który jest gotowy i w którym mieszkają już ludzie :) Wygląda to nieźle, architektura ciekawa, interesująca elewacja... Może ktoś wie coś więcej o tej inwestycji i może się podzielić informacjami :?: A jak współpracuje się z tym deweloperem, macie może jakieś opinie o grupa 3D i możecie coś o nim napisać :?:

ragar

Re: Apartamenty z Ogrodu od grupa 3D - mieszkania na Woli Justowskiej forum

Postautor: ragar » 07 gru 2015, 0:44

Jest dosyć kameralnie i to na Woli Justowskiej :) Choć faktycznie zgadzam się, że nazwa jest mało fortunna ;) A co do lokalizacji, to kawałek jest stamtąd do mostu na Rudawie, a z tego punktu można już wejść na ścieżkę wzdłuż rzeki i dojść nią do Błoni, a jeśli się komuś chce, to dalej w kierunku centrum Krakowa :) Pod tym względem inwestycja Apartamenty z Ogrodu ma u mnie ogromny plus :) No i jeszcze to, że nie będzie się tam miało wielu sąsiadów, dla niektórych to chyba też spory plus. Choć jak dla mnie, to trochę tam nisko, ja jakoś wolę jednak bardziej widokowe mieszkania w Krakowie :idea:

yorke

Postautor: yorke » 19 lip 2016, 16:15

Mam tam mieszkanie. Budynek z zewnątrz bardzo ładny. Gorzej z "wewnętrznymi wartościami". Nie oceniam dobrze współpracy z Grupą 3D.

Przygotowałem bloga ze szczegółami.
apartamentyzogrodu-opinie.pl

Obrazek

angelo

Postautor: angelo » 19 lip 2016, 21:21

O kurcze, ale syf, żeby nie powiedzieć brzydziej :evil: Powiedz, jaka była cena metra kwadratowego mieszkania na Woli Justowskiej w Krakowie w tej inwestycji :?: Bo coś mi się zdaje, że tanio tego nie sprzedawali... To jednak chyba będzie miało jakiś wpływ na to, jakie ma opinie deweloper Grupa 3D, bo z tego, co widać po tych zdjęciach, to nie spisali się jakoś specjalnie. A jak jest z naprawianiem tych usterek w nowym bloku, coś robią żeby to poprawić, czy są z nimi przepychanki i czekają tylko na to, aż skończy się okres rękojmi :?:

yorke

Postautor: yorke » 20 lip 2016, 10:40

Ceny były kosmiczne, nawet ponad 10.000 za metr. Foto załączone w poście jest aktualne a od oddania budynku minęły blisko 3 lata. Nie chcę się szczegółowo wypowiadać na temat rekacji dewelopera, bo rozważam pozew. Zadowolony raczej nie jestem :evil: :evil: :evil:

bartek

Postautor: bartek » 19 paź 2016, 14:09

apartamenty "z ogrodu" bo wcześniej tam był najdroższy sklep z artykułami ogrodniczymi w KRK. Lokalizacja to faktycznie Wola Justowska - dzielnicowo fajnie, ale lokalizacja w dzielnicy beznadziejna - Jesionowa to trakt komunikacyjny, stojący w korku, a jak nie stojący to z szalejącymi kierowcami. Lepiej jest w bocznych uliczkach, od Jesionowej chociażby. Nie wiem czy jest tam gdzie się ruszyć na zewnątrz (jakiś dziedziniec choćby), budynki z tymi apartamentami zgromadzone jeden na drugim.
A to 3d architekci - jak by mi ktoś pomazał sprayem firmę, to ręczę, że na drugi dzień bym zmył. A u nich przy Królowej już pół roku napis jest. To o czymś świadczy

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2016, 15:26

10 tys, za dosc slabo skomunikowana dzielnice, ok jest blisko terenow zielonych, ale bez przesady. Technologia z dobrych materialow? Pustaki ceramiczne jeden z tanszych materialow, jak zwykly dom. Za ta cene to powinno sie stawiac w calosci z zelbetu, a nie bawic sie w jakies tanie wypelnienia konstrukcji. No grzyb faktycznie oznacza ze ktos spartolil ten budynek. Jednak lepiej kupowac od sprawdzonych deweloperow co buduja od lat maja standardy budowy i biora jako generalnych wykonawcow sprawdzone firmy, a nie jakichs leszkow i zbyszkow. No i z reguly takie ustabilizowane firmy maja odpowiednio skrojone marze na poziomie 20 % a nie buduja tanio za 2000zl/m2 niechby 2000 zl/m2 dzialka wyszla, a biora za to jakby to niewiadomo jakie apartamenty byly z przeszkleniami i konstrukcja zelbetowa czy nawet stalowa.

adikrak

Postautor: adikrak » 31 lip 2017, 1:21

yorke pisze:Mam tam mieszkanie. Budynek z zewnątrz bardzo ładny. Gorzej z "wewnętrznymi wartościami". Nie oceniam dobrze współpracy z Grupą 3D.

Przygotowałem bloga ze szczegółami.
apartamentyzogrodu-opinie.pl

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej lokalizacji i przyznam że mnie trochę przestraszyłeś. Jeśli jest taka możliwość to z chęcią zapoznam się z treścią strony a nawet spotkam na 5 min żeby dowiedzieć się czegoś więcej. Napisz na priv albo na adikrak[małpa]o2.pl

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”