Opinie o deweloperze Megapolis Kraków i mieszkaniach - forum

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
iti

Opinie o deweloperze Megapolis Kraków i mieszkaniach - forum

Postautor: iti » 26 lis 2015, 12:34

Cześć, zdaje się, że pojawili się na forum ludzie, którzy kupili już nowe mieszkania od dewelopera Megapolis i mają na jego temat już swoje opinie :) Może ktoś coś napisze o współpracy z tą firmą, jaki stosują system płatności, jak wyglądało podpisanie z nimi umowy deweloperskiej na zakup nowego mieszkania w Krakowie lub w innej lokalizacji itp. Chyba jedną z ich najbardziej znanych inwestycji w naszym mieście jest Osiedle Fi Kraków powstające niedaleko Ronda Matecznego. Jako, że pierwsze jego etapy są już gotowe i zamieszkane, to może warto spytać mieszkańców o to, jak wszystko przebiegało. Zapraszamy do dodania opinii o Megapolis na forum, na pewno przydadzą się także innym osobom kupującym mieszkania :!:

Dedecki

Re: Opinie o deweloperze Megapolis Kraków i mieszkaniach - forum

Postautor: Dedecki » 26 lis 2015, 14:29

Nie chcę się powtarzać. Swoja opinię zostawiłem w temacie dotyczącym Osiedla Fi. Znam osobę która zakupiła mieszkanie zarówno w poprzedniej inwestycji Kapelanka 6a, jak i na Osiedlu Fi. Sporo znajomych skusiło się na zakup nieruchomości tutaj. W tym mój kolega z liceum. Nie mam na co narzekać :-)

iti

Postautor: iti » 26 lis 2015, 20:59

To ja wyręczę i dorzucę tu opinie o deweloperze Megapolis, które pojawiły się w wątku o Osiedlu Fi budowanym w Krakowie przez tego dewelopera :) Wygląda na to, że jest całkiem nieźle, skoro mieszkańcy wyrażają się tak pochlebnie o firmie, która tam buduje kolejne etapy osiedla. Wygląda na to, że przydałoby się więcej takich deweloperów w naszym mieście :idea:

Dedecki pisze:Wykonanie na pewno ponadprzeciętne. Byłem na kilku innych osiedlach i nie ma porównania. jakieś osiedle saturna albo europejskie niech się chowają.

Dla mnie deweloper godny polecenia. Mam sąsiada który kupił wcześniej mieszkanie u nich na kapelance. kiedy dowiedział się, że budują osiedle fi, natychmiast kiedy było to możliwe kupił tutaj kolejne mieszkanie i przeniósł się. To też o czymś świadczy. Ja osobiście nie miałem żadnych problemów. Wszelkie zmiany i usterki odbyły się szybko i sprawnie bez żadnego kopania się z koniem.

Co do negocjacji ceny to podobno w tym momencie dość ciężko i o wiele łatwiej było na początku negocjować. Podobno chętnych na mieszkania nie brakuje. Opinie o osiedlu są dobre, a nawet bardzo dobre - pewnie stąd też wynika niechęć do sprzedawania po obniżonych cenach.

MieszkankaFi

Deweloper Osiedla Fi - Megapolis - opinie na forum

Postautor: MieszkankaFi » 29 paź 2016, 10:54

Podobno mają nową inwestycję w Krakowie- odradzam z góry! Mieszkam na Osiedlu Fi. Osiedle sypie się pod względem technicznym. Deweloper oszczędza na jakości, wklada kase w to co zwabi klientow, a potem naprawy trwają miesiącami - nawet takie drobiazgi jak szyba w oknie. Psuje się wszystko od ogrodzenia, przez elewacje, instalacje, kontrukcje, po wykonczeniowke i stolarkę. Fatalni podwykonawcy- lub źle oplacani. Obsługa techniczna bardzo mila, ale niefachowa, nieterminowa. Stracicie nerwy. Ja mam dość. Jeszcze ubierają mieszkańców we współpracę z administratorem, który trzyma z nimi sztame. Poszukajcie czegoś innego, może będzie lepiej.

megi

Postautor: megi » 04 lis 2016, 0:45

@MieszkankaFi, a kojarzysz może co to za nową inwestycję planuje firma deweloperska Mogapolis i może dodasz o tym temat na forum :?:

Co do jakości mieszkań, które oddają klientom, to możesz jakieś zdjęcia wrzucić i opisać dokładniej wady lokali i budynku :?: Mam nadzieję, że uda się jeszcze wszystko załatwić, chyba okres rękojmi deweloperskiej jeszcze trochę potrwa i jest na to czas, aby wszystko naprawić. I to chyba wszyscy, albo przynajmniej znaczna większość deweloperów ma do tego podobne podejście niestety :/

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”