Apartamenty Dąbrowskiego Kraków od Aramus - mieszkania Podgórze forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Apartamenty Dąbrowskiego Kraków od Aramus - mieszkania Podgórze forum

Postautor: ragar » 07 gru 2015, 0:02

Jeszcze jedne mieszkania w Podgórzu, o których warto tu wspomnieć, to inwestycja Apartamenty Dąbrowskiego, budowana właśnie przy ulicy Jana Henryka Dąbrowskiego w Krakowie. Za ten projekt odpowiada inwestor / deweloper Aramus, a dokładniej jego spółka zależna Apartamenty Podgórskie Sp. z o.o., która została prawdopodobnie powołana do realizacji właśnie tego projektu. Nie wiem jak Wy się na to zapatrujecie, ale u mnie taki system działalność nie budzi największego zaufania. Taka spółka, pewnie z niewielkim kapitałem zakładowym, może przecież zniknąć, zbankrutować i pewnie nikt nie poniesie za to większej odpowiedzialności. I nawet jeśli lokale zostaną sprzedane, budynek zbudowany itp., to gdyby po jakimś czasie użytkowania wyszły jakieś wady, a firmy już nie było, to gdzie miałoby się je reklamować :?: Duzi deweloperzy, mający ugruntowaną od nię i pozycję, jak Atal, Budimex Nieruchomości czy LC Corp działają pod własną marką i na potrzeby realizacji nawet tak dużych projektów jak Nowe Czyżyny gdzie ma powstać ponad 3 tys. mieszkań, nie bawią się w zakładanie celowych spółek, a za realizowane przedsięwzięcia zaświadczają własną “głową” :) Jak dla mnie, to jednak lepszy system.

Za to trzeba przyznać, że mieszkania Apartamenty Dąbrowskiego w Krakowie powstają w całkiem niezłej lokalizacji, bo za taką trzeba uznać te rejony Podgórza. Z jednej strony jest z nich całkiem blisko do Kazimierza i centrum miasta a jednocześnie po sąsiedzku znajduje się także Stare Podgórze, które w ostatnich latach staje się coraz mocniejszą i lepszą dzielnicą, do której sprowadzają się nowi mieszkańcy.

Obrazek

Jeżeli chodzi o nowe apartamenty w Krakowie Podgórzu przy Dąbrowskiego w tej inwestycji, to ma ich tam powstać 58, najmniejsze z nich mają mieć wielkość 24 metrów kwadratowych, natomiast największe, to niemal 72 m2. Nie wiem jak Wy, ale ja czuję jakiś zgrzyt, kiedy ktoś mi próbuje wmówić, że małe kawalerki poniżej 25 m2, to już apartamenty. Bardziej przypomina mi to raczej pokój z łazienką w akademiku, no może lekko powiększony ;) Są jednak także i duże kawalerki, których powierzchnia wynosi nawet ponad 40 m2, gdzie pokój z aneksem kuchennym ma niemal 30 m2, a więc rzeczywiście jest całkiem obszerny, choć niestety nie da się tam wydzielić osobnej, jasnej kuchni. Są jednak także mieszkania 4-pokojowe zlokalizowane na dwóch poziomach i mające niemal 70 m2 powierzchni, biorąc pod uwagę to, że za metr kwadratowy tam trzeba zapłacić prawie 9 500 zł, żeby je mieć, trzeba posiadać raczej grubszy portfel ;) Do tego są i mieszkania 2-pokojowe i trzypokojowe.

Wspomnieliśmy już o cenach, a te do najniższych nie należą, bowiem wg informacji podanych przez dewelopera, zaczynają się od 7 900 zł/m2, ale można tam i znaleźć 23-metrową kawalerkę, w której m2 kosztuje 11 000 zł, czyli bardzo drogo. Jednak o wiele taniej jest w powstającej niedaleko inwestycji Miastologia Dąbrowskiego, choć tam też chyba standard ma być nieco niższy. Warto jeszcze wspomnieć o tym, że w opisywanej tu inwestycji znajdzie się 40 miejsc parkingowych w garażu podziemnym.

Kupił ktoś już może mieszkanie od tego dewelopera i ma jakieś opinie o Aramus i może tu coś o nich napisać :?: Jeśli tak, to przyda się jakiś opis współpracy z tą firmą. Mile widziane również zdjęcia z budowy tej inwestycji w krakowskim Podgórzu :!:

iti

Re: Apartamenty Dąbrowskiego Kraków Aramus - mieszkania Podgórze forum

Postautor: iti » 15 gru 2015, 14:05

Ciekawe jak to się będzie prezentowało jak skończą, ale nie wiem czy nie przesadzili trochę z nowoczesnością. Szczególnie ciekawi mnie ta ostatnia kondygnacja, która jest obłożona jakimiś panelami czy czymś takim. Jak to się w Apartamentach Dąbrowskiego będzie prezentowało jak je skończą i po kilku latach, to trudno powiedzieć :) Niemniej bardzo mi się podoba lokalizacja tego projektu, to może być dobre miejsce na zamieszkanie :idea:

megi

Re: Apartamenty Dąbrowskiego Kraków od Aramus - mieszkania Podgórze forum

Postautor: megi » 05 lut 2016, 0:45

A mnie udało się ostatnio zrobić kilka zdjęć, na których dobrze widać, jak budowane są Apartamenty Dąbrowskiego w Krakowie od Aramus :) Co prawda, jak widać prace nie są jakoś bardzo zaawansowane, ale ruszyły pełną parą i zdaje się, że właśnie trwa palowanie terenu, na którym mają powstać te nowe mieszkania na Zabłociu w Krakowie.Wygląda na to, że wszystko idzie całkiem sprawnie, a dodatkowo dzięki temu, że mamy dosyć łagodną zimę, nie trzeba robót przerywać :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co prawda zdjęcia zostały wykonane już kilka dni temu, więc coś się mogło zmienić na budowie tej nowej inwestycji, ale jeśli już, to raczej na plus :) No i trzeba przyznać, że to całkiem dobra lokalizacja, spokojnie można wybrać się stamtąd na spacer i dojść do Wisły, ale również jeśli ktoś pracuje na przykład w Orange Office Park w Krakowie, to również nie powinien mieć problemów z chodzeniem do pracy piechotą :idea:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”