Inwestycja Modernity Nowa Huta forum opinie od Bulwarowa Park

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Inwestycja Modernity Nowa Huta forum opinie od Bulwarowa Park

Postautor: megi » 06 sty 2016, 22:48

Bardzo interesująca inwestycja mieszkaniowa powstaje w Krakowie w dzielnicy Nowa Huta. Chodzi o mieszkania Modernity Kraków od dewelopera Bulwarowa Park :) Co takiego wyjątkowego jest w tym projekcie :?: Przede wszystkim to, że nie powstaje on od początku, czyli od etapu dziury w ziemi, ale jest adaptacją istniejącego już budynku mającego swoją ciekawą historię :) Był to bowiem kiedyś Dom Młodego Robotnika w Nowej Hucie zaprojektowany i zbudowany w latach 50 i mający stanowić jej wizytówkę. Czyli obiekt jest niezwykle ciekawy, a znajduje się blisko Kombinatu, na Osiedlu Stalowym.

Obrazek
Zdjęcie ze strony dewelopera

Niedaleko tego miejsca znajduje się Zalew Nowohucki, łatwo też przez tereny zielone dostać się do Kopca Wandy, który znajduje się w niewielkiej odległości. Jeśli kogoś interesuje kultura, to nie miałby stamtąd daleko także do Teatru Łaźnia Nowa :ugeek: A do tego, jak to ze starymi osiedlami w Nowej Hucie, jest sporo przestrzeni, zieleni, niedaleko są szkoły, przychodnie i cała infrastruktura potrzebna mieszkańcom miasta.

W ramach projektu mają powstać 222 mieszkania w Nowej Hucie na Osiedlu Stalowym (choć ostatecznie może ich być mniej, bowiem można je ze sobą łączyć). Część lokali została już sprzedana, jednak nadal wybór jest duży i chyba każdy zainteresowany znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. A wybierać można spośród takich lokali, jak przykładowe, wymienione poniżej.

• Małe mieszkania w Nowej Hucie w tym projekcie, czyli kawalerki zaczynają się już od niecałych 27 metrów kwadratowych, choć chyba więcej ma około 30 m2. Ale są i takie, których powierzchnia, to nawet ponad 40 m2 i te już należą do całkiem obszernych. Pokój z aneksem nawet na 30 m2, to zupełnie przyzwoity wynik.
  • Mieszkania dwupokojowe w Nowej Hucie w inwestycji Modernity Kraków zaczynają się od 39 m2 i prezentują się zupełnie przyzwoicie. Pokój z aneksem i obszerna sypialnia powinny zadowolić wielu klientów. Natomiast największe mieszkania 2-pokojowe, które można tam zakupić mają ok. 60 m2, choć widać, że tu deweloper Bulwarowa Park zastanawiał się jak zagospodarować miejsce, stąd w mieszkaniu garderoba i przedpokój mający prawie 17 m2 ;)
  • Jeśli chodzi o duże i małe mieszkania trzypokojowe w Hucie w Krakowie w tym budynku, to te chyba sprzedały się już wszystkie, bowiem nie ma ich na stronie dewelopera. Niemniej jednak takie także były dostępne w tym projekcie, ale chyba cieszyły się sporym zainteresowaniem klientów zainteresowanych zamieszkaniem w tej okolicy.
Warto też dodać, że prace wykonywane są w porozumieniu z konserwatorem zabytków, który czuwa nad przebiegiem prac, aby budynek nie zmienił zbytnio swojego charakteru. Warto też zauważyć, że został zbudowany z cegły, w tradycyjnej technologii, a dodatkowo stropy w większości mieszkań będą miały aż trzy metry wysokości, co aktualnie nie jest standardem. Jako minus trzeba uznać to, że większość lokali nie posiada balkonu :( a tylko nieliczne (chyba na najwyższym piętrze) wyposażone są w tarasy. Tego mieszkańcom kiedyś na pewno będzie brakowało. W bloku mają się także znaleźć windy dla mieszkańców.

Jeśli chodzi o ceny mieszkań w Modernity Nowa Huta, to nie jest jakoś specjalnie tanio. Najmniejsze lokale można mieć za 5 300 - 5 600 zł/m2, natomiast największe z tych, które pozostały zaczynają się także w okolicach 5 300 złotych za metr kwadratowy, ale są i takie, w których cena metra to niemal 6 200 zł, a więc całkiem sporo. To oczywiście takie z najlepszymi wystawami i rozkładami. Ceny są dosyć wysokie, zwłaszcza zważywszy na to, że w znacznie lepszej lokalizacji, np. w inwestycji Osiedle Orlińskiego Kraków nowe mieszkania można było kupić już od 4 000 zł/m2, choć oczywiście tam będzie o wiele mniej przestronnie i bez takiej wyjątkowości ;)

A może już ktoś kupił nowe mieszkanie w Modernity w Nowej Hucie i może coś o nim powiedzieć :?: Chętnie dowiem się czegoś więcej o tej inwestycji, a nie ma to jak informacje z pierwszej ręki ;) Generalnie projekt mi się podoba, super, że ktoś chce odświeżać takie budynki, a te przecież jak najbardziej na to zasługują :!: A jeśli ktoś ma już za sobą proces zakupu mieszkania od tego dewelopera, to może napisze jakie ma opinie o Bulwarowa Park na forum, warto by się tego dowiedzieć, bo nie kojarzę tej firmy. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia, to także zapraszam do opublikowana ich na forum, chętnie pooglądamy ;)

hiperleksja

Re: Inwestycja Modernity Nowa Huta forum opinie od Bulwarowa Park

Postautor: hiperleksja » 03 lis 2024, 14:31

Nie mieszkam tam, ale ostatnio wpadło mi w ręce to ogłoszenie:

Apartament na ostatnim piętrze Modernity, ~100 mkw, z tarasem ~120 mkw, za 1,5 MPLN (~15 KPLN za mkw).

Wycena mocno wyśrubowana biorąc pod uwagę lokalizację na skraju Nowej Huty.
Tak czy inaczej, ceny za mkw z 2016 to już odległa przeszłość.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 03 lis 2024, 15:14

hiperleksja pisze:Nie mieszkam tam, ale ostatnio wpadło mi w ręce to ogłoszenie:

Apartament na ostatnim piętrze Modernity, ~100 mkw, z tarasem ~120 mkw, za 1,5 MPLN (~15 KPLN za mkw).

Wycena mocno wyśrubowana biorąc pod uwagę lokalizację na skraju Nowej Huty.
Tak czy inaczej, ceny za mkw z 2016 to już odległa przeszłość.

to ogloszenie wisi juz co najmniej od pol roku, odkad zaczalem przegladac ogloszenia, "taras" jest mocno naciagany i szkoda ze nie ma rzutu mieszkania bo po zdjeciach w ogole nie widac tego metrazu

hiperleksja

Postautor: hiperleksja » 07 lis 2024, 17:41

"taras" jest mocno naciagany i szkoda ze nie ma rzutu mieszkania bo po zdjeciach w ogole nie widac tego metrazu

Zerknąłem parę dni temu na zdjęcia satelitarne i z tej perspektywy metraż się chyba zgadza - poza tym pewnie wliczony jest też do tarasu obszar przed oknami/drzwiami balkonowymi. Tak czy inaczej taras to część wspólna więc do ceny nie jest wliczany, ja w każdym razie gdybym miał drukarkę pieniędzy to już mam w głowie jak bym go sobie zaaranżował.

Na minus Modernity z mojego punktu widzenia (dlaczego obecna cena jest nieadekwatna) to:
- lokalizacja na skraju Huty, z jednej strony obok są parki i zalew, ale daleko do jakiegokolwiek sklepu wielkopowierzchniowego, a do najbliższego Kauflanda to już w ogóle.
- obok są tylko przystanki autobusowe, do tramwaju jest większa odległość. W planach jest przystanek tramwajowy na wysokości Zalewu, ale to nie stanie się z dnia na dzień.
- są obietnice że gdzieś w okolicy ma powstać mini reaktor - nie wiem jak blisko to będzie i czy i kiedy do tego dojdzie, ale jest to coś co ja biorę pod uwagę.
- obok są ogódki działkowe, które znając życie prędzej czy później skończą jako nowe bloki mieszkalne albo inna zabudowa, i wtedy 'papa' do spokojnej zielonej okolicy.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 07 lis 2024, 21:35

Cena myślę że jest podyktowana wykończeniem, widać po opisie że ktoś poszalał i urządził pod siebie i pod swój gust, tyle że tak zainwestowane pieniądze są nieodzyskiwalne przy odsprzedaży

Wiadomo że to tylko zdjęcia, ale na zdjęciach wygląda na ok 60m2 a nie 94m2. Tarasu ani balkonu nie wlicza się do metrażu, i są chyba policzone osobno bo z tarasem ma mieć 118m2 wg ogłoszenia

Dla mnie ten taras to bardziej przypomina suszarnie na pranie niż taras

Cena jest wystrzelona w kosmos, jeśli mieszkanie faktycznie ma 94m2, to i tak nie wierzę że uda się komuś sprzedać za więcej niż 1.2mln (wystawione za 1.5mln)
Załączniki
Zrzut ekranu 2024-11-07 212414.jpg
Zrzut ekranu 2024-11-07 212414.jpg (181.72 KiB) Przejrzano 1239 razy

realista

Postautor: realista » 08 lis 2024, 8:16

czy to nowy spacerniak na monte?

hutas

Postautor: hutas » 05 maja 2025, 12:47

Ja bym bardziej rozważył, czy na pewno warto kupować mieszkanie w budynku, który ma tyle lat i jednak siłą rzeczy ma swoje ograniczenia. Ewentualnie czy mieszkania w takich budynkach nie powinny być sprzedawane jednak w cenach, które to uwzględniają. Ale każdy kupuje, na co ma ochotę. Natomiast chętnie bym poznał opinię kogoś, kto mieszka w tym budynku, na ile dobrze się w nim mieszka, czy takie remonty i adaptacje mają szansę się sensownie udać.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”