Inwestycja Ogrody Elizjum Kraków od Grupa Elara - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
aniulka16

Inwestycja Ogrody Elizjum Kraków od Grupa Elara - forum i opinie

Postautor: aniulka16 » 23 lip 2018, 20:15

Witam,
słyszał może ktoś o tej inwestycji?
wyglada ciekawie, ale buduje ją mały deweloper i od jednego z mieszkańców jego poprzedniej inwestycji- brzozowego gaju słyszałam że jest wiele niedoróbek...

megi

Re: Inwestycja Ogrody Elizjum Kraków od Grupa Elara - forum i opinie

Postautor: megi » 30 lip 2018, 22:21

Prawdę mówiąc, nie kojarzyłam wcześniej projektu Ogrody Elizjum Kraków, za który odpowiada deweloper Grupa Elara, i chyba niewiele osób go kojarzyło, bo niewiele o nim można znaleźć jak na razie na forum. Ale może podzielisz się tym, jakie masz o nim opinie, bo ciekawi mnie ta inwestycja, na wizualizacjach wygląda bardzo oryginalnie :) Nie wiem co myślisz o tej lokalizacji, bo jednak od centrum jest to kawałek, a w tej okolicy stawia się sporo tego rodzaju inwestycji mieszkaniowych, chociaż jeżeli chodzi o formę, to ta robi wrażenie. Mnie trochę przeszkadza to, że ciężko byłoby tam chyba jeździć komunikacją miejską i w zasadzie samochód jest konieczny, czy może się mylę, jak myślicie?

Obrazek
Wizualizacje dewelopera Grupa Elara

Wszystkich mieszkań ma tam być chyba 12, więc niewiele, przy czym można wybierać pomiędzy parterami, a pierwszymi piętrami z poddaszem - 64 lub 126 metrów kwadratowych, czyli jest szansa zarówno na mniejsze, jak i większe lokum. W mniejszych są dwie sypialnie i spory salon z aneksem kuchennym (chyba możliwym do zmiany w osobną kuchnię), czyli jest całkiem nieźle. Większe mieszkania w tej inwestycji, to już 4 pokoje, dwie łazienki, salon z kuchnią, czyli zupełnie przyzwoicie :) Ale jeżeli chodzi o ceny mieszkań w inwestycji Ogrody Elizjum, to nie jest tanio, za mniejsze deweloper chce 6 600 złotych za metr kwadratowy, za większe natomiast 6 000 złotych za metr kwadratowy, więc ceny takie, jak zdecydowanie bliżej centru Krakowa. A dodatkowo można jeszcze skorzystać z opcji premium i dokupić do mieszkania garaż, panele fotowoltaniczne, centralne odkurzanie, klimatyzację, rolety - wybór spory, ciekawe jakie dopłaty :)

Ktoś słyszał o tym, jakie ma opinie deweloper Grupa Elara, wiecie może czy oni już coś zbudowali w Krakowie i jak się w ich mieszkaniach mieszka? Myślicie, że to dobre miejsce na zamieszkanie, jakie ma zalety i wady?

Kobieta

Re: Inwestycja Ogrody Elizjum Kraków od Grupa Elara - forum i opinie

Postautor: Kobieta » 14 sie 2018, 0:34

Poczytaj megi - viewtopic.php?t=3817

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”