Mazowiecka 72 Kraków - Grupa Deweloperska Geo - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Mazowiecka 72 Kraków - Grupa Deweloperska Geo - opinie o inwestycji na forum

Postautor: megi » 27 lip 2018, 21:00

Jeśli ktoś szuka mieszkania blisko centrum miasta, to chyba nowy adres się pojawi Mazowiecka 72 Kraków od dewelopera Grupa Deweloperska Geo, miejsce wydaje się całkiem niezłe, po sąsiedzku jest Park Młynówka Królewska, blisko sklepy, szkoły, niedaleko na uczelnie no i do centrum blisko, więc jeśli takie sprawy dla kogoś są ważne, to pewnie warto wziąć pod uwagę :) Mieszkałam kiedyś w tej okolicy, co prawda po drugiej stronie Mazowieckiej i całkiem sobie ten czas chwaliłam. Deweloper też raczej taki, który ma doświadczenie na lokalnym rynku. Nie tanio sobie też zresztą liczy za metr kwadratowy, bo ceny oscylują w okolicy 10 000 zł/m2 - dużo czy mało, jakie macie tu opinie :?:

Dumel

Re: Mazowiecka 72 Kraków - Grupa Deweloperska Geo - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Dumel » 28 lip 2018, 21:33

megi pisze:Jeśli ktoś szuka mieszkania blisko centrum miasta, to chyba nowy adres się pojawi Mazowiecka 72 Kraków od dewelopera Grupa Deweloperska Geo, miejsce wydaje się całkiem niezłe, po sąsiedzku jest Park Młynówka Królewska, blisko sklepy, szkoły, niedaleko na uczelnie no i do centrum blisko, więc jeśli takie sprawy dla kogoś są ważne, to pewnie warto wziąć pod uwagę :) Mieszkałam kiedyś w tej okolicy, co prawda po drugiej stronie Mazowieckiej i całkiem sobie ten czas chwaliłam. Deweloper też raczej taki, który ma doświadczenie na lokalnym rynku. Nie tanio sobie też zresztą liczy za metr kwadratowy, bo ceny oscylują w okolicy 10 000 zł/m2 - dużo czy mało, jakie macie tu opinie :?:

Inwestycja w bardzo fajnej lokalizacji myślę że jednej z lepszych w Krk.. Jeżeli chodzi o ceny wydaje mi się że niestety w tej okolicy musimy juz się przyzwyczaić do cen w granicach 10tys bo coraz mniej lokali w cenach 7-9tys m2.. .. Mazowiecka ma swój urok.. Na wiosne trochę mi przypomina wiedeńskiej ulice.. ;)

slawek

Re: Mazowiecka 72 Kraków - Grupa Deweloperska Geo - opinie o inwestycji na forum

Postautor: slawek » 29 lip 2018, 22:23

Też lubię ulicę Mazowiecką, właśnie wiosną, po deszczu, kiedy kiedy zacieniają ją rosnące wzdłuż drzewa - jest tam bardzo przyjemnie :) Szkoda, że sam blok, który zamierza przy Mazowieckiej 72 wybudować deweloper Geo Grupa Deweloperska, nie przybrał jakiejś ciekawszej formy, bo tu dosyć standardowy klocek zaproponowano. Już chyba osiedle Fabryka Czekolady postawione przez tą samą firmę niedaleko, jest pod tym względem ciekawsze. Plus za duże ona przynależące do mieszkań i loggie zamiast balkonów, przez co nie wystają one poza obrys budynku. Muszę się kiedyś tam przejść i zobaczyć dokładnie, która to działka, bo z tego co pamiętam, to było chyba kilka takich, pomiędzy Młynówką a Mazowiecką.

Obrazek

Samych nowych mieszkań w Krakowie ma tam powstać chyba około 70, więc jest to raczej inwestycja średniej wielkości, ale jak na okolice centrum, całkiem spota. Jeżeli chodzi o ceny, to i jak na tą okolicę, to całkiem sporo. Niedaleko, przy Wrocławskiej, Nowa 5 Dzielnica była jednak sporo tańsza. Ale to prawda, wszystkie zmierza do tego, żeby ceny w tej okolicy doszły do 10 tys. zł/m2, czasy kiedy jeszcze LC Corp sprzedawał nawet w okolicach 6 000 zł/m2, chyba minęły i szybko nie wrócą. Metraże lokali są bardzo różne bo małe kawalerki zaczynają się tam od 30 metrów kwadratowych, ale są i duże mieszkania 4-pokojowe na ponad 100 metrach kwadratowych, więc całkiem spore. Najmniejsze mieszkania 2-pokojowe mają tam ok. 47 m2 i trzeba przyznać, że to niezły układ, z możliwością oddzielenia lub otwarcia kuchni na salon. Jest też sporo mieszkań 3-pokojowych, ale ich metraże zaczynają się od 83 metrów kwadratowych, czyli raczej duże. Ale niezłe jest to, że są to mieszkania dwustronne, posiadające dwie loggie :)

Co myślicie o tej inwestycji, może podzielicie się na forum tym, jakie macie opinie o Mazowiecka 72 Kraków :?: Oczywiście lokalizacja niezła, jeżeli ktoś lubi mieszkać blisko centrum, rozkłady niezłe, tylko ceny. Za mieszkanie w okolicach 50 m2, trzeba wydać tak z 0,5 mln złotych, a to już sporo. Jest może ktoś, kto zamierza kupić tam mieszkanie i podzieli się swoimi wrażeniami :?:

pozdro

Postautor: pozdro » 30 lip 2018, 6:58

Mysle ze majchrowaki powinnien podac sie do dymisji. Mieszkania powstaja w otulinie Mlynowki Krolewskiej, ten teren powinien byc wlaczony do parku. Jak jestem raczej proijwestycyjny, to jednak ma to swoja granice i Mlynowki Krolewskiej nie powinno sie naruszac. Bo ten park jest stosunkowo waski, mozna bylo go poszerzyc. Ludzie sie tam juz teraz gniota, co bedzie po zasiedleniu nowej 5 dzielnicy i innych przy wroclawskiej? Korki z wozkami dzieciecymi, rowerami i psy platajace sie w smyczach? Skandaliczna inwestycja moim zdaniem. Co do ceny to po 8000zp mozna jeszcze kupic w N5D w 2 linii zabudowy. Wiec nie ma sensu placic 10 tys. zl

rmcc

Postautor: rmcc » 30 lip 2018, 9:21

Jak jeszcze oglądałem Fabrykę Czekolady (w wielu mieszkaniach głośna i ciemna swoją drogą) to mi mówili, że będzie drogo na Mazowieckiej no i faktycznie jest. Imo za drogo, ale ja jeszcze mam w głowie ceny z tamtego roku, gdy za te 10k można było mieć naprawdę mieszkanie w dużó mniejszym budynku przy Rzecznej (czy to ta plomba przy boisku na końcu Grottgera czy nowy budynek naprzeciwko Żabki) a nie w takim klocku. Szkoda, że nie ma to ciekawszej formy, trochę za dobre miejsce na takie zwykłe kloce.

Inwestorem

Postautor: Inwestorem » 18 paź 2018, 16:25

Ceny maja koło 12,5 tys/m2.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2018, 6:28

No miejsce jest idealne nawet ambasador usa mieszka pareset metrow dalej przy tej ulicy

krisak13

Postautor: krisak13 » 19 paź 2018, 7:47

Przy tej cenie powinny być lepsze rozkłady, a są tragiczne.

iti

Postautor: iti » 19 mar 2019, 11:57

A jakby ktoś nie wiedział, jak idzie budowa bloku Mazowiecka 72 przy Młynówce, to kilka zdjęć z ostatniego weekendu.

Obrazek

Przyznam szczerze, że myślałem, że blok będzie mniej ingerował w najbliższe sąsiedztwo parku, bo jednak większość zabudowy jest zlokalizowana chyba nieco dalej od niego lub ma mniejszą skalę. Z drugiej strony, jeżeli na drzewach wyrosną liście, to budynek będzie pewnie nieco mniej widoczny, oby tylko to nikomu nie przeszkadzało kiedyś.

Obrazek

Niemniej wydaje się, że część mieszkańców będzie miała całkiem przyjemny widok z okna, na teren zielony, mieszkania koło parku mają swoje plusy. Myślicie, że mają też jakieś minusy? Mnie się wydaje, że czasem mogą być mocno zacienione, kiedy na drzewach są liście, choć w miesiącach letnich, kiedy jest dużo słońca, to pewnie mniej przeszkadza.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 mar 2019, 23:21

No ja to sie dziwie kto kupi im mieszkania od strony silowni na swiezym powietrzu. Przeciez to zero prywatnosci. Ciagle ktos tam cwiczy i gapi sie centralnie w okna z nudow. Tak totalnie wiekszosc dnia ludzie gapiacy ci sie do sypialni salonu i kuchni. Budynek jiski wiec nawet wyzsze pietra nie chronia od gapiowiczow. Moze cos te drzewa na wyzszych pietrach pomoga.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”