Białe Piaski Kraków od Realimpex - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MagdaMK

Białe Piaski Kraków od Realimpex - opinie na forum o inwestycji

Postautor: MagdaMK » 25 sie 2018, 9:39

Dzień dobry,
W północnej części Krakowa pojawiła się nowa inwestycja Białe Piaski. Bloki budowane sa przez firmę Realimpex. Czy ktoś na tym forum miał z nimi wcześniej styczność? Co sądzicie o samej inwestycji?

Master

Re: Białe Piaski Kraków od Realimpex - opinie na forum o inwestycji

Postautor: Master » 26 sie 2018, 23:59

Wizualizacje ciekawe, jak na tą okolicę, niewiele osiedli jest tam chyba budowanych w takim stylu, jak to, co zaprezentowane zostało tutaj, w przypadku inwestycji Białe Piaski w Krakowie. Niemniej zastanawiam się, czy docelowo takie nowoczesne formy będą pasowały do sąsiedztwa, które tam się znajduje lub znajdzie. W każdym razie deweloper Realimpex Inwestycje dosyć odważnie podszedł tam do tematu wyglądu stawianego przez siebie osiedla. Zdaje się, że powstaną tam trzy takie budynki, a łącznie znajdzie się w nich jedynie 12 nowych mieszkań, czyli całkiem niewiele, ale będą one miały dosyć obszerne metraże.

Obrazek
Wizualizacje dewelopera Realimpex Inwestycje

Rozpiętość, jeżeli chodzi o metraże, jest duża, bo są mieszkania 3-pokojowe w Krakowie, które rozplanowano na 71 metrach kwadratowych, natomiast największe, to mieszkania 5-pokojowe mające prawie 148 m2, a więc są naprawdę obszerne. Pomiędzy nimi są jeszcze nowe mieszkania 4-pokojowe, tu wszystkie są także powyżej 100 metrów kwadratowych, więc także spore. Jeżeli zaś chodzi o ceny, to widziałem, że mają się zaczynać od 6000 złotych za metr kwadratowy, czyli na pierwszy rzut oka niewiele, ale jednak jeżeli wziąć pod uwagę duże metraże, to ostatecznie musi to dać dużą kwotę. @MagdaMK, jakie widzisz plusy i minus tej inwestycji, jakie masz opinie na jej temat, może podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na forum. No i zastanawia mnie też, jakie ma opinie deweloper Realimpex Inwestycje, bo chyba już realizowali jakieś projekty deweloperskie.

MagdaMK

Postautor: MagdaMK » 27 sie 2018, 21:20

@Master - dziękuję za podzielnie się opinią. Osobiście mam mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo podoba mi się rozkład mieszkań, z drugiej - zastanawiam się na ile prosta bryła budynku jest wyjściem na przeciw klientom ceniącym nieskomplikowane i nowoczesne formy, a na ile po prostu oszczędnym rozwiązaniem dla dewelopera. Z tego co się orientuje - a nie jestem ekspertem - budynek z balkonami jest jednak droższy w budowie. Deweloper w zamian oferuje do każdego mieszkania ogródek - no i niby fajnie, ale nie wiem czy tak do końca jestem zwolenniczką dzielenia działki przynależnej do inwestycji i przypisywania jej po fragmencie do właścicieli mieszkań. Moim zdaniem, po pierwsze - powoduje to wizualny nieład, a po drugie - nie wiem czy ogródki przy blokach to dobre rozwiązanie (później mamy takie sytuacje, ze właściciel ogródka zaprasza sobie gości na nocne posiedzenia, a reszta osiedla musi tego słuchać....). Ale to moje osobiste zdanie.
A największe obawy co do tej inwestycji mam ze względu na dewelopera - nie znam tej firmy, widziałam na ich stronie kilka wcześniejszych realizacji i...nie powalają jeśli chodzi o estetykę.
Byłam dzisiaj na miejscu tej inwestycji i to co mogę powiedzieć: otoczenie samej działki jest póki co zielone i miłe dla oka, droga (ul Piaskowa), jest fatalna:) - ale obecnie mieszkam na Pradniku Czerwonym i jakoś przywykłam do chodników, szerokiej drogi itd. I idąc dalej - samoloty latają, ale to normalne na płn Krakowa. Nie ma co liczyć w okolicy na park czy jakiś sensowniejszy plac zabaw dla dzieci.
To tyle moich podsumowań - reasumując, raczej nie zdecyduję się na rezerwacje mieszkania...

slomski007

Postautor: slomski007 » 29 sie 2018, 21:05

Witam,

Wiem, że jestem nowym użytkownikiem na forum i na pewno częsc z Was pomysli przez to, że niewiarygodnym ale to juz pozostawiam Wam.

Deweloper jest pewny i konkretny, nie ma sie co obawiac a zarazem buduja solidnie, konkretnie. Na dodatek, jako jeden z nielicznych stosuje transze w postaci: 5% po odbiorze a nie calosc przed.

Nie jest to post sponsorowany ani nic z tego nie mam, ze pisze taka pozytywna opinie o tym Deweloperze. Pisze to bo mysle ze warto. Sam sie zastanawialem nad ta inwestycja. Cena 7k za metr. Mieszkanie / Dom bardzo fajne lecz nie do konca podeszla mi lokalizacja.

Powodzenia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”