Lublańska Park Kraków (ul. Promienistych) - Wawel Service deweloper - forum i opinie
Lublańska Park Kraków (ul. Promienistych) - Wawel Service deweloper - forum i opinie
Widziałam, że Wawel Serwice ma jeszcze jedną nową inwestycję na Prądniku Czerwonym - Lublańska Park w Krakowie (ul. Promienistych), czyli na działce za biurowcem Astris, która jakiś czas temu została uporządkowana. Nie ma na forum chyba jeszcze zbyt dużo informacji o tym projekcie, a lokalizacja wydaje się całkiem ciekawa, przynajmniej taka jest moja opinia, bo kiedyś w tej okolicy mieszkałam i było to całkiem praktyczne miejsce. Zastanawiałam się od jakiegoś czasu nad tym, co może tam powstać i na targach mieszkaniowych wszystko mi się wyjaśniło. Jeżeli chodzi o ceny metra kwadratowego nowego mieszkania w Krakowie w inwestycji Wawel Service przy ul. Promienistych (blisko Lublańskiej), to jest informacja, że zaczynają się one od 7 800 złotych, jak myślicie, to dużo czy mało jak na to miejsce?
Re: Lublańska Park Kraków (ul. Promienistych) - Wawel Service deweloper - forum i opinie
A tak mnie zastanawiało od dawna, kto i w jaki sposób zagospodaruje tą działkę, bo spora i w niezłej lokalizacji. Blok Lublańska Park przy ul. Promienistych jakiś taki dosyć długi, ale kilka podobnych projektów już w Krakowie widziałem, za to jeżeli to czarne na elewacji, to faktycznie będzie płytka elewacyjna, to duży plus za to. Lokalizacja niezła, mieszkałem kilka lat temu w okolicy i plusy dla niej za komunikację publiczną - przystanki Rondo Barei i ten przy estakadzie - Olsza II? Dobre jest tam też bliskie sąsiedztwo biurowców, bo to pewnie dobre pod kątem ewentualnego wynajmu lub sprzedaży takiego mieszkania później. Zastanawiam się tylko, jak będzie z hałasem od ruchliwych ulic w okolicy, od Lublańskiej chyba odgrodzi nowy blok, zbudowany niedawno biurowiec Astris, pytanie czy nie zabierze on tam za dużo światła, zwłaszcza mieszkaniom na niższych kondygnacjach.
scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/44848387_2545233478850679_2973704737204994048_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=b7fac5449bc122ce46408eec09237208&oe=5C4A756B[/img]
Wizualizacja ze strony dewelopera Wawel Service
Jest ktoś, kto ma zamiar kupić w Lublańska Park nowe mieszkanie w Krakowie dla siebie i podzieli się na forum informacjami o tym, jakie ma opinie i spostrzeżenia odnośnie tego projektu deweloperskiego? Takie ceny, jakich życzy sobie tam za metr kwadratowy mieszkania deweloper, to dobry interes? I jeszcze czy deweloper Wawel Service opinie ma dobre wśród klientów, ostatnio była u nich jakaś akcja z umowami deweloperskimi na Piasta Park, ale generalnie chyba ludzie nie skarżą się na budowane przez nich mieszkania, a zbudowali ich już w Krakowie sporo, na Klinach, w Mistrzejowicach, przy Lema i chyba jeszcze w kilku innych miejscach, więc doświadczenie mają chyba całkiem spore i to pewnie plus.
scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/44848387_2545233478850679_2973704737204994048_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=b7fac5449bc122ce46408eec09237208&oe=5C4A756B[/img]
Wizualizacja ze strony dewelopera Wawel Service
Jest ktoś, kto ma zamiar kupić w Lublańska Park nowe mieszkanie w Krakowie dla siebie i podzieli się na forum informacjami o tym, jakie ma opinie i spostrzeżenia odnośnie tego projektu deweloperskiego? Takie ceny, jakich życzy sobie tam za metr kwadratowy mieszkania deweloper, to dobry interes? I jeszcze czy deweloper Wawel Service opinie ma dobre wśród klientów, ostatnio była u nich jakaś akcja z umowami deweloperskimi na Piasta Park, ale generalnie chyba ludzie nie skarżą się na budowane przez nich mieszkania, a zbudowali ich już w Krakowie sporo, na Klinach, w Mistrzejowicach, przy Lema i chyba jeszcze w kilku innych miejscach, więc doświadczenie mają chyba całkiem spore i to pewnie plus.
Re: Lublańska Park Kraków (ul. Promienistych) - Wawel Service deweloper - forum i opinie
Deweloper Wawel Service reklamuje się, że jeżeli chodzi o ceny mieszkań na Prądniku Czerwonym w Krakowie, to w inwestycji przy Promienistych / Lublańskiej, zaczynają się od 7 800 złotych za metr kwadratowy. Tanio nie jest, ale nie ma też takiego odjazdu, jak zdarzył się niektórym innym deweloperom liczącym sobie za podobne albo i gorsze lokalizacje w okolicach 10 tys. zł/m2. Choć także tu warto zaznaczyć, że ceny zaczynają się od tej kwoty, bo jednak większość mieszkań jest tam znacznie droższa. Sporo jest lokali za 8 300 - 8 500 zł/m2, więc znacznie drożej. Plusem jest to, że można tam znaleźć większe mieszkania 70-75 m3 i one faktycznie są tam często w przedziale poniżej 8 000 zł. Ktoś się może orientuje, ile kosztuje tam miejsce postojowe naziemne oraz miejsce postojowe w garażu podziemnym? Jaki w ogóle jest tam współczynnik miejsc postojowych, ktoś się orientuje? Z parkowaniem raczej nie będzie tam wesoło, o ile ktoś nie będzie miał swojego parkingu, bo przy tylu biurowcach, chętnych na darmowe parkowanie będzie sporo ; )
W sumie ceny przystępne. Ale osobiście mnie odstrasza hałas.
Byłem tam oglądać i moim zdaniem jest na prawdę głośno...
Ciekawe co zamierza z tym zrobić deweloper.
[img]https://i.postimg.cc/6Q6qbxmS/3666-suber-ha-as.jpg[/img]
Byłem tam oglądać i moim zdaniem jest na prawdę głośno...
Ciekawe co zamierza z tym zrobić deweloper.
[img]https://i.postimg.cc/6Q6qbxmS/3666-suber-ha-as.jpg[/img]
Witam,
Mam ktoś jakieś informacje na temat hałasu w tej okolicy oraz rozwiązania dewelopera?
Mam ktoś jakieś informacje na temat hałasu w tej okolicy oraz rozwiązania dewelopera?
No ta okolica nie należy do najbardziej cichych w Krakowie, polecam sprawdzenie tego osobiście. Niemniej pewnie sporo zależy od umiejscowienia mieszkania w budynku i strony, na którą będą okna.
Chyba coraz bliżej do zakończenia tej budowy, deweloper Wawel Serwice całkiem sprawnie wybudował ten blok, choć to też pewnie zasługa generalnego wykonawcy inwestycji.

Elewacja już niemal gotowa od strony południowej, wygląda całkiem nieźle. Widać, że firma miewa chyba czasem jakiegoś innego projektanta, niż w przypadku ich innych projektów.

Też mnie ciekawi, jak będzie z hałasem od okolicznych ulic w tym bloku, zwłaszcza od tej strony. W części mieszkań pewnie wytłumi go stojący po drugiej stronie ulicy biurowiec. Jest ktoś, kto kupił tam mieszkanie i może podzielić się opiniami na ten temat?

Elewacja już niemal gotowa od strony południowej, wygląda całkiem nieźle. Widać, że firma miewa chyba czasem jakiegoś innego projektanta, niż w przypadku ich innych projektów.

Też mnie ciekawi, jak będzie z hałasem od okolicznych ulic w tym bloku, zwłaszcza od tej strony. W części mieszkań pewnie wytłumi go stojący po drugiej stronie ulicy biurowiec. Jest ktoś, kto kupił tam mieszkanie i może podzielić się opiniami na ten temat?
Wygląda na to, że inwestycja Wawel Service przy Lublańskiej / Promienistych została ukończona.

Jak na to, co czasem stawia ten deweloper, ten budynek wygląda całkiem dobrze.

Ciekawe czy dla mieszkańców uciążliwe będą okoliczne ulice. Ktoś kojarzy może kiedy ruszają odbiory mieszkań i zaczną się prace wykończeniowe?

Jak na to, co czasem stawia ten deweloper, ten budynek wygląda całkiem dobrze.

Ciekawe czy dla mieszkańców uciążliwe będą okoliczne ulice. Ktoś kojarzy może kiedy ruszają odbiory mieszkań i zaczną się prace wykończeniowe?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”