Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Postautor: Master » 29 paź 2018, 0:15

Wpadła mi w oko jeszcze jedna inwestycja, za którą odpowiada deweloper Wawel Service - Lawendowy Prądnik Kraków, niby nie w samym Krakowie, ponieważ już za torami, to chyba będzie bliżej Zielonek, ale wygląda nieźle, niedaleko od miasta i chyba warto wrzucić na forum. Sprzedają tam mieszkania dwupoziomowe z ogródkami, więc pewnie znajdą się osoby zainteresowane czymś takim. Co myślicie o takich mieszkaniach i tej okolicy, może ktoś zamierza tam kupić taki lokal dla siebie i podzieli się tym, jakie ma opinie? Niezbyt podoba mi się to, że inwestycja znajduje się już za torami, czyli a te okolice są często znacznie gorzej skomunikowane z resztą miasta, niż miejsca po drugiej stronie torów.

gz'

Re: Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Postautor: gz' » 29 paź 2018, 8:25

Byłem na miejscu, byłem zainteresowany, już nie jestem.
Polecam obejrzeć, są już fundamenty, można sobie wyobrazić jaka tam ciasnota. Inwestycja wciśnięta pomiędzy dwie podobne, ogródki o mocno symbolicznej wielkości (od wyjścia z salonu dosłownie dwa kroki do płotu), z sąsiadami z wybudowanych już szeregówek od południowej strony można przybijać piątki wychylając się z okna, nie mówiąc już o tym że przez to ogród od południowej strony to nie jest już plus, skoro całe światło zasłaniają inne domy. Warto przemyśleć też sprawę północnej obwodnicy Krakowa, która będzie kilkaset metrów na północ od inwestycji. Jest możliwość że na tej wysokości będzie puszczona w tunelu, ale jednak sam proces budowy może być bardzo uciążliwy. Choć z drugiej strony docelowo powinna poprawić komunikację.
Inne kwestie były dla nas do przełknięcia, bo choć to nie jest już Kraków i żeby stamtąd wyjechać w stronę centrum na pewno są duże korki w godzinach szczytu (same wąskie gardła - jak np łokietka), to jednak sama idea choćby malutkiego domu-bliźniaka tak blisko Krakowa i w takiej cenie była dla nas plusem. Dodatkowo sklepy blisko, dużo się buduje w okolicy więc i infrastruktura (żłobki itd) powinna się rozwijać. Na nogach niewiele ponad kilometr do pętli prądnik biały więc da się żyć.
Ale niestety w rzeczywistości bardziej niż domek pod miastem przypomina to ciasne mieszkanie, a ogródka praktycznie nie ma - a wiec dla mnie plusy znikają i zostają same problemy. Ale to oczywiście moja opinia - widziałem że kilka domków jest już sprzedanych, więc komuś się to musi podobać.

Pzdr

Master

Re: Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Postautor: Master » 29 paź 2018, 9:44

gz pisze:Byłem na miejscu, byłem zainteresowany, już nie jestem.

Dzięki za opinię, masz może jakieś zdjęcia z okolicy i podzielisz się na forum?

A z takimi domami, osiedlami pod miastem, na skraju miasta, to często można trafić tak, że zamiast mieszkać na wsi i blisko od miasta, to często mieszka się w "pół-miecie", z kiepskim dojazdem do miasta. Czyli ani wsi nie ma, ani miasta.

mi_ki2014

Postautor: mi_ki2014 » 29 paź 2018, 11:17

Lawendowy Prądnik Kraków ? Przecież to są już chyba Zielonki o ile dobrze kojarzę.

naitsyrk

Postautor: naitsyrk » 19 sty 2019, 14:41

Czy ktoś może coś więcej napisać na temat tej inwestycji, może jest ktoś kto kupił tam mieszkanie. Jak wygląda spraw czynszu, ogrzewania, miejsc parkingowych itp. Czy udało się wynegocjować rabat.
Zastanawiam sie nad mieszkaniem w tej inwestycji, przerażają mnie tylko poranne korki przy wyjeździe z Zielonek.

wiosnalato18

Postautor: wiosnalato18 » 08 lut 2019, 15:25

Wszystkim którzy planują zakup tej inwestycji radzę się dwa razy zastanowić. Niemal za płotem inwestycji (około 80m od końca działki) jest planowana Trasa Wolbromksa, która posiada już decyzje środowiskową.
Została co prawda oprotestowana przez mieszkańców Prądnika, jednak protest dotyczy tylko odcinka przechodzącego przez osiedle na jej końcowym etapie: "Problemem okazuje się być kilometrowy odcinek w Krakowie. Mieszkańcy Prądnika Białego z rejonu ulicy Rybałtowskiej są kategorycznie przeciwni takiemu przebiegowi"

Czytaj więcej: gazetakrakowska.pl/ostry-spor-o-trase-wolbromska-w-krakowie-padlo-nawet-porownanie-do-hitlera/ar/13866280

Trasa biegnąca zaraz obok inwestycji na pewno będzie zrealizowana dlatego, że biegnie przez pola, nikomu nie przeszkadza. Na tą chwilę Trasa Wolbromska ma 3 koncepcje ale odcinek "za płotem" jest wspólny dla każdej z koncepcji. Przetarg planowany jest na jesień 2019 roku.
Ma to być droga 2x2 (dwie jezdnie po dwa pasy) z ograniczeniem w zabudowanym do 60km/h.
Z tego co się dowiedziałam na odcinku przyległym do inwestycji nie są planowane ekrany akustyczne.
Jak wiadomo, trasa Wolbromska ma odkorkować wyjazd z Zielonek, mieszkańcy gminy czekają na nią bardzo, ruch na niej będzie na pewno spory.
Więcej info odnośnie decyzji środowiskowej na stronie gminy

zielonki.pl/index.php/component/search/?searchword=trasa%20wolbromska&searchphrase=all&Itemid=876

Poniżej mapka przedstawiająca przebieg trasy w stosunku do inwestycji.

Obrazek

Filida

Postautor: Filida » 27 lis 2019, 19:07

Witam wszystkich, chciałabym podnieść temat w sprawie tych domków. Może ktoś już tam kupił sobie mieszkanko? Są jakieś opinii, wiadomości, na co zwrócić uwagę? Bo poważnie zastanawiam się nad tą inwestycją .
Z góry dziękuję za odpowiedź.

pawelsz

Postautor: pawelsz » 06 sty 2020, 16:28

Deweloper całkowicie nie godny zaufania, radzę trzymać się z daleka, mnóstwo poprawek, brak przekazania pełnej dokumentacji. Po zakupie zrywa kontakt. Szczerze odradzam jakiekolwiek interesy.

mouse_ann

Postautor: mouse_ann » 18 sty 2020, 18:31

Czy jest na forum Ktoś Kto zdecydował się na tę inwestycję? Jakieś opinie "z pierwszej ręki"?

kpol

Postautor: kpol » 03 mar 2020, 9:44

Witam, macie Państwo jakieś informacje kiedy będą odbiory tych mieszkań?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”