[Bud A3] Problemy z wyjazdem z garażu / oblodzony wjazd do garażu podziemnego - Nowa 5 Dzielnica

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowa 5 Dzielnica, za którą odpowiada deweloper Centrum Nowoczesnych Technologii. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
kapi01

[Bud A3] Problemy z wyjazdem z garażu / oblodzony wjazd do garażu podziemnego - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: kapi01 » 24 lis 2018, 13:41

Wczoraj byłem świadkiem takiej sytuacji: wjazd był oblodzony, samochody które próbowały wyjechać mieliły oponami, jeden berlingo zaczął staczać się w dół dobrze, że kierowca był na tyle przytomny i zdążył otworzyć bramę bo się już zamykała, bo by się zatrzymał na niej i dobrze, że nikt nie jechał zaraz za nim, ja z trudem się wspinałem na górę włączając w aucie napęd x4. Gdzie interweniować w tej sprawie? Wjazdy pomalowane są żywicą ale bez posypki to podstawowy błąd, drugi to że powinny być podgrzewane ale jeżeli nie to stale utrzymawane bez lodu (posypywane) to kwestia dni a dojedzie tam do wypadku, nie wiem jak jest w pozostałych budynkach?

kopar

Re: [Bud A3] Problemy z wyjazdem z garażu / oblodzony wjazd do garażu podziemnego - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: kopar » 25 lis 2018, 23:17

w garazu w A2 na razie nie zaobserwowalem

a gdzie zglaszać? pewnie zarządca.... mam nadzieje ze dziala sprawniej niz biuro sprzedazy

Szablon

Re: [Bud A3] Problemy z wyjazdem z garażu / oblodzony wjazd do garażu podziemnego - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: Szablon » 02 gru 2018, 23:31

Dodam tylko, że to co tu piszecie to masakra jakaś. Też się temu przyjrzę.

Zacząłbym od początku, czyli od projektu. Warto poprosić kopię rysunków budowlanych i powykonawczych i następnie sprawdzić czy jest zgodny z przepisami. Jeżeli projekt i co najistotniejsze, to jak zbudowali jest zgodny z wymaganiami, to wnosić skargę do zarządcy oczywiście. Ale jeżeli coś jest źle w projekcie albo dobrze w projekcie, ale wybudowane niezgodnie z projektem na niekorzyść, to wtedy w obu przypadkach deweloper odpowiada, jako zleceniodawca prac projektowych i wykonawczych.

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”