Osiedle Małe Błonia Kraków forum mieszkania od dewelopera Bryksy

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Osiedle Małe Błonia Kraków forum mieszkania od dewelopera Bryksy

Postautor: ragar » 06 mar 2016, 0:06

Jeśli chodzi o dobrze położone mieszkania na Krowodrzy w spokojnej okolicy, ale blisko centrum i z dobrym dojazdem, to ostatnio wpadła mi w oko kolejna inwestycja za którą odpowiada deweloper Bryksy - Małe Błonia Kraków - bo tak się ona właśnie nazywa położona jest w bardzo ciekawej lokalizacji, to jest niej więcej za salonem Mercedesa w okolicy Armii Krajowej z jednej strony, a ulicą piastowską, od strony drugiej :) Byłem się tam ostatnio przejść i zdziwiłem się, że tam jest jeszcze tyle pustych terenów i nawet dosyć dzikich, jak na relatywnie niewielką odległość od centrum Krakowa. To chyba jedno z pierwszych osiedli w tej okolicy i trzeba przyznać, że prezentuje się całkiem nieźle, co można zobaczyć na zdjęciach, które zamieszczam na forum :)

Obrazek

Sama architektura jest całkiem niezła, przywodzi na myśl inny projekt tej firmy, to jest Graffit House Kraków - tam są podobne linie balkonów z białymi i ciemnymi osłonami balkonów. Dobrze widać to zwłaszcza na przedostatnim zdjęciu.

Obrazek

Jednak warto pamiętać o tym, że większość nowych mieszkań tam została już sprzedanych i wybór nie został zbyt duży, jednak nadal można coś ciekawego znaleźć :) Jednak trzeba pamiętać o tym, że nie jest tam tanio, bowiem w dostępnych jeszcze lokalach metr kwadratowy kosztuje na przykład 8 700 złotych

Obrazek

Ty z kolei widać dziedziniec, który znajduje się pomiędzy blokami, widać, że jest on spory i całkiem ładnie urządzony, jest zieleń i ławeczki dla mieszkańców :) Oczywiście pod tym wszystkim znajduje się parking podziemny.

Obrazek

A tutaj strona wschodnia inwestycji Małe Błonia od Bryksy Kraków - wszystko prezentuje się naprawdę nieźle i wygląda na kawał dosyć wysokiej jakości architektury. Ta firma w ogóle nieźle się spisuje, bowiem dobrze zapowiada się także jej kolejny projekt, w którym sprzedaż nowych mieszkań dopiero się rozpoczęła, czyli inwestycja Lipska 4-6-8 Kraków ze świetną lokalizacją oraz interesującymi rozkładami mieszkań.

Obrazek

Z pewnością wyrastają oni na jedną z najlepszych form w mieszkaniówce w Krakowie :idea: Jest tu może ktoś, kto kupił już coś od nich i może napisać coś o tym, jakie ma opinie o deweloperze Bryksy - to na pewno przyda się wszystkim, którzy rozważają kupno od nich nieruchomości. Wszelkie zdjęcia i oceny także mile widziane - jak ktoś coś ma, to zapraszam do podzielenia się na forum :!:

dimon

Re: Osiedle Małe Błonia Kraków forum mieszkania od dewelopera Bryksy

Postautor: dimon » 14 mar 2016, 10:38

Mnie się całkiem podoba to osiedle, choć faktycznie na dzień dzisiejszy inwestycja Małe Błonia znajduje się trochę w polach, choć trudno uwierzyć, że taka ilość przestrzeni jest jeszcze do znalezienia w Krakowie tak blisko centrum miasta :) Zwłaszcza podoba mi się ostatnie zdjęcie, na którym widać bardzo dobrze zarówno bloki, jak i górujący nad nimi Kopiec Kościuszki :D Faktycznie sprawia to miejsce bardzo blisko zlokalizowanych od siebie miejsc. No i też myślę, że jednak ten deweloper, to całkiem pewna firma, ze sporym doświadczeniem już, jej dziełem jest także inwestycja Malwy Kraków od Bryksy, czyli nowe mieszkania ze znacznie niższego przedziału cenowego i w gorszej lokalizacji i przeznaczone dla klientów z nieco mniej zasobnymi portfelami :)

pozdro

Re: Osiedle Małe Błonia Kraków forum mieszkania od dewelopera Bryksy

Postautor: pozdro » 15 mar 2016, 17:33

Zabudowali tereny zielone w Krakowie to jest w tzw. polach. Tyle, że to centrum krakowa bardzo blisko do AGH, na piechotę, blisko na Błonia. Pętla tramwajowa tam jest i 5 min jesteś pod Kinem Kijów. Jak dla mnie najlepsza miejscówka w mieście. Nieopodal ATAL będzie budował za Novotelem tam to będzie ciekawe miejsce.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”