Dzięki @Czarna797 za trochę więcej informacji o całej sprawie, faktycznie dosyć ciekawe to, co podesłałaś

Jakby nie patrzyć, o ile na wizualizacji inwestycja przy Danka od Krak-Kolor Deweloper w Krakowie wygląda całkiem nieźle, to ta działka nie robi jakiegoś specjalnego wrażenia, choć do tego muszę przyznać, że teraz te samochody stojące w trawie nie wyglądają też zbyt atrakcyjnie...

Same bloczki muszę przyznać, że wyglądają dosyć ładnie na wizualizacjach, loggie, wysokie okna, kolor elewacji jest nieźle dobrany, tu trudno się do czegoś przyczepić. Mieszkań też spory wybór, bo od 27 do 84 metrów kwadratowych, a w tym mieszkania jednopokojowe w Krakowie, mieszkania dwupokojowe na Prądniku Białym, mieszkania trzypokojowe oraz mieszkania czteropokojowe, więc całkiem tego sporo oferuje Krak-Kolor Deweloper. No i jeszcze zasadnicze pytanie, ile trzeba za takie lokale zapłacić, a tu ciężko stwierdzić czy to mało czy dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę otoczenie sporej wielkości bloków. Ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prądniku Białym w tej inwestycji zaczynają się od 5 500 złotych za metr kwadratowy, a kończą na 7 000 zł/m2, więc rozpiętość jest tu spora. Sprawdza się tu trend, który można od kilku lat zaobserwować w naszym mieście, że im wyższe piętro, tym mieszkania droższe

Do tego rozkłady wydają się być także dosyć przemyślane, na przykład mieszkanie 2-pokojowe na 37 m2 z niewielkim przedpokojem, ustawną sypialnią mającą ponad 10 m2, a do tego balkonem na ponad 6 m2 prezentuje się bardo ciekawie. Do tego na balkon są tam wyjścia zarówno z sypialni, jak i z salonu z aneksem kuchennym. Na pewno wybór jest spory i większość osób powinna znaleźć coś, co by je satysfakcjonowało

A wszystkich mieszkań w obu blokach ma być ponad 120, więc całkiem sporo.

No i jeszcze istotna informacja, że budowa ma się zakończyć w IV kwartale 2017 roku, więc trzeba będzie jeszcze trochę zaczekać na wymarzone mieszkanie. Jest może ktoś, kto wie coś więcej o tej inwestycji, może ma jakieś zdjęcia z tego, jak ona powstaje u zbiegu ulic Pachońskiego i Danka i wrzuci je na forum oraz napisze, jakie ma opinie o tym projekcie

Ja też zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania, bo całkiem odpowiada mi lokalizacja, ale nie jestem do końca przekonany, czy to na pewno to, o co mi chodzi - zastanawiam się nad tym sąsiedztwem bloków całkiem sporym. Jak myślicie

A jest tu może ktoś, kto jest już po podpisaniu umowy deweloperskiej i może coś o tym napisać