A skoro już o jednej inwestycji, którą stawia deweloper
Miastologia - Mieszkania Przy Małej Górze, bowiem ona także prezentuje się dosyć ciekawie

Projekt powstaje mniej więcej na Bieżanowie i Prokocimiu, czyli jednak bliżej obrzeży Krakowa niż centrum, ale właśnie ja szukam czegoś w takich lokalizacjach, żeby mieć w miarę blisko do obwodnicy, czyli zależy mi żeby mieć niedaleko zjazd do autostrady i móc albo okrążać miasto, albo jechać w stronę Śląska łatwo. Architektura mi się podoba, duże okna, wszystko jest w miarę uporządkowane i symetryczne, wydaje mi się że chyba przy każdym mieszkaniu będzie balkon. Wygląda też na to, że wszystkie okna będą wysokie, jak balkonowe, czyli w mieszkaniach powinno być sporo światła

Też podoba mi się ich podejście do projektowanie nowych mieszkań, inwestycja przy ul. Mała Góra dewelopera Miastologia jest pod tym względem podobna do innych projektów realizowanych przez tą firmę. Czyli można sobie kupić małe mieszkanie dwupokojowe, lub podwójnej wielkości czteropokojowe. Czyli jest tu bardzo podobnie do tego, jak to zostało rozwiązane w przypadku inwestycji
Chmielna Miastologia oraz
mieszkania przy Dąbrowskiego stawianego przez to samo przedsiębiorstwo

Nie wiem jak Wam, ale mnie taka metoda się podoba, a jeszcze to, że nawet dwupokojowy lokal da się zaaranżować na dwie niezależne minikawalerki, świetne pod wynajem na przykład studentom lub osobom pracującym świeżo po studiach.
Żeby stać się właścicielem, to trzeba wiedzieć, że ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prokocimiu w tej inwestycji, to 210 tys. zł (w przedsprzedaży), a po jej zakończeniu 230 tys. zł. - to wcale nie jest mało, jak na 32 metry kwadratowe. Za większe, bo mające 64 metry kwadratowe i 3 lub 4 pokoje trzeba zapłacić proporcjonalnie więcej, bo albo 410 tys. zł. w przedsprzedaży albo 450 tys. zł, kiedy sprzedaż już ruszy. Może i nie jest to mało, ale trzeba pamiętać o jednej istotnej sprawie - w tych pieniądzach zawarty jest także koszt wykończenia lokalu pod klucz, razem z wyposażoną kuchnią, komórką lokatorską oraz zamykanym miejscem na rower

Czyli teraz to nie brzmi już tak źle chyba. Same mieszkania miałyby być chyba gotowe do końca przyszłego roku, więc trzeba by na nie jeszcze zaczekać, tylko czy oni przynajmniej zaczęli je już budować, ktoś ma tu jakieś informacje

No i jeszcze pytanie o to, jakie macie
opinie o deweloperze Miastologia, możecie coś na pisać o tym, bo pewnie są tą ludzie, którzy się już z tą firmą zetknęli

Co myślicie o możliwości zakupu mieszkania od tej firmy