Inwestycja Malborska 94 Kraków od Malborska Bcontrols - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Inwestycja Malborska 94 Kraków od Malborska Bcontrols - opinie na forum

Postautor: megi » 21 gru 2018, 0:43

A co myślicie o niewielkich inwestycjach mieszkaniowych, takich jak Malborska 94 Kraków, powstaje tam nieduży budynek, za którego postawienie odpowiada chyba spółka celowa Malborska Bcontrols. Budynek czy kamienica, ma tam dwa piętra, spadzisty dach i na wizualizacjach wygląda całkiem dobrze. Lokali mieszkaniowych zaplanowano tam tylko kilkanaście, więc raczej będzie kameralnie, a część z nich ma także drugi poziom, na antresoli. Są też miejsca postojowe do kupienia, za 25000 zł, więc całkiem nieźle, o ile to garaże podziemne. Ale o szczegółach i o tym, jakie ma tu opinie, może wypowie się ktoś, kto już kupił tam mieszkanie, bo część z nich została już sprzedana.

Co myślicie o samej ulicy Malborskiej i jej umiejscowieniu w Krakowie, bo jak dla mnie, to do tej pory kojarzyła mi się ona raczej z zabudową jednorodzinną, a ostatnio coraz częściej wstawia się tam niewielkie bloki, bo wprowadza tam spory chaos przestrzenny. Co myślicie o tym miejscu, mnie się wydaje, że do centrum, zwłaszcza w godzinach szczytu, to jedzie się stamtąd dosyć długo.

iti

Re: Inwestycja Malborska 94 Kraków od Malborska Bcontrols - opinie na forum

Postautor: iti » 24 gru 2018, 12:21

Taka trochę współczesna kamienica ta Malborska 94 w Krakowie, albo może coś pomiędzy domami jednorodzinnymi, a kamienicą. Swoją drogą, w okolicy dominuje chyba raczej zabudowa jednorodzinna, ciekawe, czy w takim kierunku będzie się rozwijała w przyszłości ul. Malborska, czyli czy wzdłuż niej powstanie zwarta zabudowa, jak na ulicach bliżej centrum.

Obrazek
Wizualizacje inwestora: Malborska Bcontrols

Lokalizacja nie jest zła w tym przypadku, ale jednak trzeba się nastawić na to, że chcąc w godzinach szczytu podjechać w stronę centrum, trzeba by jednak postać w korkach, i to niezależnie od tego, czy jedzie się własnym samochodem, czy autobusem, bo one też nie są zbyt szybkie na tej trasie. Waszym zdaniem jest w tej okolicy jakiś dostęp do zieleni publicznej dobrze urządzonej, jest blisko jakiś park? Jak myślicie, jakie wady i zalety ma ta inwestycja, warto celować w takie mieszkania? Zwłaszcza, że ceny nie są tam specjalnie niskie.

Sellie

Re: Inwestycja Malborska 94 Kraków od Malborska Bcontrols - opinie na forum

Postautor: Sellie » 26 gru 2018, 11:41

Mieszkałam w okolicy to sie wypowiem. Okolicy bardzo fajna, niedaleko jest biedronka, jak tam mieszkałam to raczej problemow z dojazdami nie bylo, aczkolwiek wiele sie moglo zmienic odkad tam nastawiano nowych blokow. Blisko do Bonarki - jak ktos lubi spacery to mozna nawet pieszo podskoczyc. Parkow nie widzialam, ale niedaleko jest ten pomnik ofiar holokaustu - zapomnialam jak sie nazywa, I tam w lecie mozna spacerowac, albo rozlozyc koc by odpoczac. Jedyne Co jest minusem, ale nie dla nas - to bylo osiedle domkow jednorodzinnych, wiec wspolczuje troche ludziom, ktorzy tam mieli dom. Z drugiej strony dobrze dla tych Co kupuja mieszkała - bo wiedza, ze tam gdzie stoja domy
Na 90% blokow juz nie bedzie, wiec tak czy inaczej nie bedzie ciasnoty typowego nowoczesnego osiedla jak np. Na Ruczaju, albo Na Krowodrzy gdzie sie wciska bloki miedzy bloki. Sorry za bledy - pisane z telefonu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”