Byłem się ostatnio przejść po 29 Listopada w tej okolicy i udało mi się zrobić zdjęcia tego, jak powstaje inwestycja Vermelo Kraków za którą odpowiada deweloper Mota Engil, więc wrzucam na forum to, co mam

Sporo już tego zrobili, nawet się nie spodziewałem, że tyle jest, bo jak byłem ostatnio, to jeszcze była dziura w ziemi.

Zastanawiam się ile jeszcze ile takich budynków tam powstanie i jak blisko al. 29 Listopada będzie najbliższy, bo taki będzie graniczył z bardzo ruchliwą ulicą z jednej strony, a z drugiej z linią kolejową, którą pewnie też od czasu do czasu coś będzie jeździło (zwłaszcza puste pociągi towarowe potrafią być głośne). Jakie macie opinie na ten temat, myślicie, że w przyszłości będzie tam głośno? W zasadzie ta ulica tam, to chyba nigdy nie śpi.

Jest tu ktoś, kto już kupił tam mieszkanie od Mota Engil i może się podzielić swoimi opiniami na ten temat

Generalnie z tego co widzę, to technologia budowy jest tu raczej standardowa, głównie ściany ze zbrojonego betonu, czyli to co w zasadzie wszędzie w Krakowie. Jako że ceny zaczynają się od 6 500 zł/m2, to zastanawiam się czy to na pewno dobry interes. Choć trzeba przyznać, że jest stamtąd blisko do centrum Krakowa i to chyba największy plus tej inwestycji, że jednak nowe budownictwo, a blisko do Rynku