Niestety nie ma jeszcze tej budowie większej ilości informacji, nawet deweloper Dom-Bud nie ma jeszcze żadnych informacji o rozpoczętej budowie na swojej stronie internetowej, ale pewnie wkrótce się to zmieni. Ciekawe jaki budynek zaproponuje, bo jak na razie, to wiemy tylko tyle, że będzie miał lokale usługowe (zapewne na parterze), a także garaż podziemny. Mam jednak nadzieję, że postarają się zbudować tam coś przynajmniej odrobinę mniej klockowatego, niż na przykład Dom-Bud Kraków Piasta Kołodzieja, choć też do tej okolicy to nic specjalnie wymyślnego chyba niespecjalnie by pasowało ; )
Za to podoba mi się ta lokalizacja, mieszkania w Czyżynach jednak nie przypadkowo dobrze się sprzedają... To mniej więcej w końcu środek Krakowa, zwłaszcza liczonego z Nową Hutą... Blisko będzie do linii tramwajowych i do Dworca Autobusowego Czyżyny, więc komunikacja niezła z resztą Krakowa. Dojazd do Ronda Mogilskiego, to kilkanaście minut, niedaleko biurowce, sporo sklepów w okolicy, też szkoły. Generalnie ja lubię to miejsce, choć szkoda, że do pasa startowego danego lotniska jest stamtąd nieco dalej niż z innych części tej dzielnicy : )
Jest tu może ktoś, kto wie coś więcej o Dom-Bud os. Kolorowe przy Al. Jana Pawła II i rozważa zakup tam lokum dla siebie? Jeśli tak, to chętnie dowiem się czegoś więcej o tej inwestycji i tym, jak przebiega zakup w niej mieszkania. Chętnie bym się dowiedział czegoś więcej o tym, co ma tam powstać no i jakie ceny nowych mieszkań w Krakowie zaplanował tam Dom-Bud, ktoś coś więcej o tej sprawie może napisać na forum?