Działania, które podejmuje deweloper Tętnowski Kraków budzą jednak kontrowersje wśród okolicznych mieszkańców, bowiem w związku z planami budowlanymi, wycięto 46 sporej wielkości drzew rosnących w sąsiedztwie szpitala. Co więcej firma ma już także pozwolenie na jego rozbiórkę, choć nie ma jeszcze pozwolenia na budowę nowych obiektów. Mieszkający w okolicy ludzie boją się także o park Wincentego a Paulo przed kościołem, choć Tętnowski zapewnia, że nie jest on w żaden sposób zagrożony... Miejmy nadzieję, że tak jest w rzeczywistości. Nie wiem jak Wy, ale ja chętnie zobaczę wreszcie jakieś wizualizacje tej inwestycji, niestety deweloper nic takiego nie pokazał przyszłym klientom ani mieszkańcom naszego miasta

Trzeba przyznać, że realizacje tej firmy w naszym mieście są całkiem ciekawe, jedna z ostatnich, to inwestycja Prądnicka 65 Kraków, zbudowali też dwa projekty przy ulicy Wrocławskiej, spory przy ul. Lea i można by jeszcze kilka wymienić. Jeśli ktoś wie coś więcej o tym projekcie, to zapraszam do podzielenia się informacjami o tym na forum, bo zapowiada się dosyć ciekawie, przynajmniej jeśli chodzi o lokalizację, bo pewnie z cenami nie będzie już tak kolorowo