Znalazłem inwestycję w Nowej Hucie o dumnej nazwie Arkadia Grębałowska. Sprawdziłem ich www i pomyślałem podjechałem tam i oglądnąłem temat. Mam parę spostrzeżeń dotyczących tych domków i pewne niejasności, dlatego spróbuję podsumować ,a jak ktoś ma sugestię, dodatkowe informację lub doświadczenia proszę piszcie, bo bardzo poważnie myślę o zakupie.
1. Domy ogrzewane są pompą ciepła -wszędzie pisze, że rozwiązanie super ekonomiczne i tanie w eksploatacji itd. dodatkowo pozbywające się gazu,a więc strachu przed czadem czy nieszczelnością, ale chciałem spytać czy ktoś ma z tym tematem szersze doświadczenie. Deweloper niby gwarantuje cenę za sezon grzewczy, która wynosi ponad połowę taniej od tego co płacą moi rodzice płacą za gaz w domu 120m2.
2. Rekuperacja - fajna sprawa, znów odwołam się do domu rodziców. Po montażu centrali rozwiązał się u nas problem wilgoci i powietrze w domu stało się dużo "lżejsze". Moja córeczka zaczęła lepiej oddychać.
3. Klimatyzacja we wszystkich pokojach - potęga !!!
4. Ogródek - nieco mały. Wystarczy na grilla i poranną kawę

5. Podoba mi się rozwianie administracji: brama,furtka odśnieżanie, zamiatanie,śmieci, oświetlenie chodnika i parkingu obsługuje zarządca wspólnoty - duży plus za to. Na większości tego typu tematów ,które oglądałęm deweloperzy zapominają o liczniku administracyjnym, albo olewają sprawę, a ja uważam, że co zamknięty teren to jednak zamknięty teren.
6. Duże okna, zapewniające światło + wielkie przesówne okno w salonie. Martwi mnie mycie tego wysokiego oświetlającego klatkę, ale z drugiej strony od zewnątrz robi niezłe wrażenie

7. Lokalizacja - domki są oddalone nieco od głównej drogi co zapewnia ciszę i dzieci na ulicę też nie wybiegną, a i ruch jest tam mniejszy. Do pętli jakieś 12 minut na nogach- sprawdzałem

Chciałem się dowiedzieć czy jest ktoś zainteresowany tą inwestycją, najlepiej tym prawie gotowym bliźniakiem - obojętne ,którym segmentem.
Pan pokazujący inwestycję powiedział, że cenę można negocjować, więc może za dwa byłoby korzystniej.