Postautor: palbertk » 01 mar 2019, 20:04
Z tego co ja wiem nie ma jasnej orientacji co do kostki odpowiedz dewelopera brzmiala ze ten stan nie jest wersja ostateczna nie powiedzial ze polozy kostke , po tym co sie tam dzieje mozna rownie dobrze zalozyc ze pomaluja asfalt piaskowa farba i powiedza - to jest wersja ostateczna .
To samo z ogrodzeniem zaloza siatke jak na wybiegach dla kurczat i macie chcieliscie ogrodzone to jest.
Czemu tak sadze ?
Poszperalem troche w przeciwpozarnictwie i znalazlem te nasze piekne "drzwi" a raczej plot na zawiasach od piwnic faktycznie spelniaja warunki przeciwpozarowe i musza przeciez to drzwi o "podwyzszonym standardzie " , chcialem znalesc takie zwykle standardowe , no i kurcze nie znalazlem bo te w naszych piwnicach to najtansze za 98 zl .
Sa oczywiscie z blachy 1mm ladne zabudowane nie widac co w srodku tez ocynkiwane porzadny zamek ale juz za 298 zl tez przeciwpozarowe .
Jest juz jasne czemu my mamy takie !!!!!!!
Bo sobie 66 % kosztow w z drzwi wpuscili do portfela
Podwyzszony standard Dabskiej z drzwiami do piwnicy za 98 zl zamek do dobrych drzwi wiecej kosztuje.
Dzis powiedzenie idz schowaj to do piwnicy kochanie , nabiera nowego znaczenia trzeba by dodac tylko poloz tak zeby wszyscy widzieli .
I nie to zeby mi sie wszystko nie podobalo ,jest mnustwo fajnych rzeczy nie podoba mi sie tylko to ze w pewnych aspektach Dasta o ktrej bym tego nie powiedzial po wizycie przed zakupem mieszkania na Parku Lotnikow , idzie ostro po bandzie z kosztami szkoda ze bedzie to m.in moim kosztem.
I to ze proponuje prawnika w mediacji z deweloperem to nie rzadne wypowiadanie wojny tylko jasne sprecyzwoanie co ma byc wykonane w jakim standardzie i kiedy , a nie mydlenie oczu moze bedzie moze nie moze dzis moze jutro .
Jak widac prospektu sie nie trzymaja albo moze trzymaja raczej tylko okrezna droga w koncu drzwi w piwnicy ocynkowane tylko standard sie nie bardzo zgadza no bo i jak by mial sie zgadzac po najnizszej cenie i licza ze sie nikt nic nie odezwie to moze przejdzie .