Nowy Biurowiec Comarchu w Czyżynach przy pasie startowym

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Master

Nowy Biurowiec Comarchu w Czyżynach przy pasie startowym

Postautor: Master » 04 cze 2016, 17:32

Nie wiem czy wiecie, ale powstaje już nowy biurowiec firmy Comarch w Krakowie Czyżynach w okolicy pasa startowego dawnego lotnika. Obiekt będzie chyba wyglądał tak, jak na zdjęciu poniżej i z tego co wiem, to rozpoczęło się już jego wznoszenie :) Jakie macie opinie o tej inwestycji :?: Napiszcie coś więcej na forum, jeśli wiecie coś o tej inwestycji :)

Obrazek

Widziałem też hałdy ziemi obok pasa startowego niedaleko Muzeum Lotnictwa, to chyba ma jakiś związek z tą budową prowadzoną przez Budimex. A jeśli chodzi o sam budynek, to niezły, choć też bez jakiegoś większego szału. Bardziej już chyba zaszaleli, jak budowali tęczowy biurowiec w Czyżynach, ale może tyle oryginalności wystarczy tam ;) W każdym razie dobrze, że buduje się nowe biurowce w Krakowie, bo za tym zazwyczaj idą miejsca pracy.

Podoba mi się też to, że nie będzie on jakoś specjalnie wysoki, tylko 4 piętra plus to coś, co wystaje na dachu, czyli wcale nie tak źle. Mam nadzieję, że nie wpadną tam na pomysł dobudowania kolejnego piętra, jak to sobie wymyślił ten, do kogo należy pobliski biurowiec Avia :)

Nowy

Re: Nowy Biurowiec Comarchu w Czyżynach przy pasie startowym

Postautor: Nowy » 10 mar 2017, 1:12

Byłem się ostatnio przejść w tej okolicy i trzeba przyznać, że nowy budynek Cemarchu rośnie całkiem szybko :)

Obrazek

Pojawiało się rusztowanie, więc pewnie będą zakładać szyby i zacznie być robiona elewacja.

Obrazek

Powyżej widok od strony pasa startowego dawnego lotniska, który prowadzi do Muzeum Lotnictwa. Mam nadzieję, że nowy budynek dobrze się wpasuje w otoczenie :)

aniazieba74

Postautor: aniazieba74 » 28 kwie 2017, 10:01

Ciekawe kiedy w końcu zaorają ten pas. Lotnisko niby jest wpisane do rejestru ale funkcjonuje tylko podczas pikników lotniczych, bardzo dobra lokalizacja się marnuje przez ten stary beton

slawek

Postautor: slawek » 02 cze 2017, 10:07

Sporo zmieniło się na tej budowie od ostatnich zdjęć, nowy biurowiec Comarchu w Czyżynach, z zewnątrz, przynajmniej częściowo już gotowy :)

Obrazek

A wschodzące nad Krakowem słońce, dodaje mu uroku. Jak się Wam podoba? Mam nadzieję, że uda się także w niedalekiej przyszłości rozwiązać także w tej okolicy problemy komunikacyjne, a dokładniej, to poprawić komunikację publiczną w tej okolicy oraz uregulować kwestie dostępności miejsc postojowych dla samochodów, z którymi nie jest tam najlepiej.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”