Apartamenty Bronowice Kraków - opinie i forum (ul. Smętna) od PP Group Invest

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bobo

Apartamenty Bronowice Kraków - opinie i forum (ul. Smętna) od PP Group Invest

Postautor: bobo » 17 cze 2016, 20:28

A moja uwagę wzbudziła ostatnio inna inwestycja, która nieźle się prezentuje i jest w lokalizacji, która mogłaby mi odpowiadać. Chodzi o Apartamenty Bronowice w Krakowie ul. Smętna, nie wiem jakie o niej macie opinie, ale mnie się całkiem podoba kameralność tego projektu, choć jak na razie, to udało mi się zobaczyć jedynie wizualizacje :/

Obrazek
Obrazek

Agnieszkaa

Re: Apartamenty Bronowice Kraków - opinie i forum (ul. Smętna) od PP Group Invest

Postautor: Agnieszkaa » 12 sie 2016, 10:02

tez mnie interesuje ta inwestycja..
sa jakies wiadomomosci?

shahp

Re: Apartamenty Bronowice Kraków - opinie i forum (ul. Smętna) od PP Group Invest

Postautor: shahp » 30 sie 2016, 21:43

Nie będą Wam przeszkadzać lądujące samoloty?
Koleżanka mieszka na smętnej i mówi, że hałas jest niemiłosierny

duken

Postautor: duken » 09 wrz 2016, 8:18

Poważ nie myślę o zakupie mieszkania.
Oglądałem ostatnio z daleka jak przebiegają prace.
Ściany głównie z cegły.
Ocieplenie dachu chyba pianką ? wciąż jeszcze nowość na rynku... (u sąsiada - BronowickieOgrody 20 cm wełną mineralną).

Mieszkania 2 poziomowe na najwyższej kondygnacji robią wrażenie !
Dzięki wielkiemu oknu na poddaszu powinno być chyba też sporo światłą nawet od strony północnej ?

Osiedle jest na tyle małe (przy braku sąsiadujących budynków i ustawienia typu okno w okno), że nie ma się wrażenia jakby mieszkało się w "ludniku" (kurniku ;)

Dużym plusem jest lokalizacja (spokojna okolica, nie powstaną wysokie budynki w najbliższym otoczeniu, sporo miejsca do parkowania na zewnątrz "osiedla" - goście będą mieli gdzie parkować w przeciwieństwie do wielu innych inwestycji).

Dojazd jest przyzwoity (od 2 stron), drogi "szybkiego" ruchu pozwolą łatwo dostać się do centrum ?
W okolicy parę przydatnych sklepów ale brak jakiegoś placu targowego z normalnym jedzeniem.

Co do latających samolotów to np. mieszkańcy OsiedlaJurajskiego (Mydlniki) są bardziej narażeni na ich hałas a twierdzą, że w zasadzie to im to nie przeszkadza - albo nie zwracają uwagi albo przyzwyczaili się. Samolot zresztą przelatuje raz na jakiś czas i jest to moment.

Do czego można by się przyczepić w tej inwestycji ?
Zastanawia mnie wysokość opłat - nie ma części wspólnych, o które trzeba dbać (place zabaw, zieleńce itp.) ale mieszkań jest stosunkowo niezbyt dużo ? jak zazwyczaj kształtuje się czynsz w tego typu nienajwiększych osiedlach ?

Pozdrawiam
i z góry dzięki za jakieś rady jeszcze... :-)

pozdro

Postautor: pozdro » 09 wrz 2016, 10:16

Kierując się taka logika że jest fajnie bo do okola nie ma przestrzeni publicznych i innej zabudowy tylko pola kapusty i ogólnie pelno miejsca do parkowania. To w zasadzie szkoda kasy na mieszkanie lepiej kup sobie dom taniej wyjdzie bo kupisz w Wieliczce za 3000zl/m2. Potem tylko się zdziwisz że za 2 lata ci pola kapusty zablokowali, a mieszkańców przybyło i miejsc do parkowania na dziko po polach i chodnikach zabrakło. Wiec po co się rozczarować. Jak ktoś nie lubi mieszkać w zwartej miejskiej zabudowie z przestrzeniami publicznymi jak parki tereny rekracyjbe. Tylko w woli z rozproszonej zabudowie i mieć dużo miejsca na parkowanie suvow to tylko dom. domy są tańsze w budowie i zakupie. Mieszkania to koszt z 5000zl/m2 minimum. Dom w Wieliczce czy innej wiosce Zabierzów kupisz za 400 tys zl z działką tak 150m2.

duken

Postautor: duken » 09 wrz 2016, 12:11

pozdro - lokalizacja jest taka, że nie ma szans wybudować już nic wokół, są domy jednorodzinne, instytut PAN i podobne mini osiedle.

Ten teren to też nie jest wypizd%w, bo na granicy występowania "ludników" i chyba stosunkowo blisko rejonu Piastowskiej/Armii Krajowej ?

Zabierzów czy Wieliczka to jednak zbyt daleko dla mnie :-/ myślałem też o takim rozwiązaniu.

Pozdrawiam

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 14 wrz 2016, 12:29

Zawsze jest cos..
smaolot..pociag..głosno droga szybkiego ruchu...

blok ładny i inwestycja dobra..
tylko kwestia dewelopera?

duken

Postautor: duken » 14 wrz 2016, 13:56

A co można powiedzieć o tym deweloperze ?
Badałaś może temat ?

pozdrawiam

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 14 wrz 2016, 14:45

troszke:)

ale ciezko cos wybadac bo to jego pierwsza inwestycja,
wiec historii nie znamy, wiec sa dwa wyjscia bedzie bardzo dobrze bo to bedzie jego wizytówka, albo biznes.

duken

Postautor: duken » 14 wrz 2016, 14:53

Hmm,
a nie orientujesz się czy oferują jakąś gwarancję bankową lub ubezpieczeniową do rachunku mieszkaniowego ? skoro dopiero wchodzą na rynek...
i są chyba spółką komandytową ? :|

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”