Poważ nie myślę o zakupie mieszkania.
Oglądałem ostatnio z daleka jak przebiegają prace.
Ściany głównie z cegły.
Ocieplenie dachu chyba pianką ? wciąż jeszcze nowość na rynku... (u sąsiada - BronowickieOgrody 20 cm wełną mineralną).
Mieszkania 2 poziomowe na najwyższej kondygnacji robią wrażenie !
Dzięki wielkiemu oknu na poddaszu powinno być chyba też sporo światłą nawet od strony północnej ?
Osiedle jest na tyle małe (przy braku sąsiadujących budynków i ustawienia typu okno w okno), że nie ma się wrażenia jakby mieszkało się w "ludniku" (kurniku
Dużym plusem jest lokalizacja (spokojna okolica, nie powstaną wysokie budynki w najbliższym otoczeniu, sporo miejsca do parkowania na zewnątrz "osiedla" - goście będą mieli gdzie parkować w przeciwieństwie do wielu innych inwestycji).
Dojazd jest przyzwoity (od 2 stron), drogi "szybkiego" ruchu pozwolą łatwo dostać się do centrum ?
W okolicy parę przydatnych sklepów ale brak jakiegoś placu targowego z normalnym jedzeniem.
Co do latających samolotów to np. mieszkańcy OsiedlaJurajskiego (Mydlniki) są bardziej narażeni na ich hałas a twierdzą, że w zasadzie to im to nie przeszkadza - albo nie zwracają uwagi albo przyzwyczaili się. Samolot zresztą przelatuje raz na jakiś czas i jest to moment.
Do czego można by się przyczepić w tej inwestycji ?
Zastanawia mnie wysokość opłat - nie ma części wspólnych, o które trzeba dbać (place zabaw, zieleńce itp.) ale mieszkań jest stosunkowo niezbyt dużo ? jak zazwyczaj kształtuje się czynsz w tego typu nienajwiększych osiedlach ?
Pozdrawiam
i z góry dzięki za jakieś rady jeszcze...