Osiedle Podgaje od Instal Kraków S.A. deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
owen1011

Osiedle Podgaje od Instal Kraków S.A. deweloper - opinie na forum

Postautor: owen1011 » 02 kwie 2019, 22:40

Koniec budowy w tym roku, obrzeża, ale ostatnio rejon nawet popularny. Zna ktoś ceny albo detale?

zajcyk

Re: Osiedle Podgaje od Instal Kraków S.A. deweloper - opinie na forum

Postautor: zajcyk » 03 kwie 2019, 10:39

Masz na myśli osiedle Nowy Przewóz 5.0?

Jeśli tak to temat już istnieje: Nowy Przewóz 5.0

owen1011

Postautor: owen1011 » 03 kwie 2019, 12:57

Mam na myśli osiedle Podgaje na obrzeżach Krakowa -

wiarygodnydeweloper.pl/pl/osiedle-podgaje-1034.html

Nowy Przewóz jest relatywnie blisko centrum i to inna inwestycja

Nowy

Postautor: Nowy » 08 kwie 2019, 0:22

No faktycznie, z tego co widać, to Instal Kraków S.A. realizuje kolejny spory projekt - Osiedle Podgaje, w ramach którego ma chyba powstać dosyć dużo nowych mieszkań w Krakowie, przynajmniej sądząc po liczbie bloków, które zostały tam zaplanowane. Jeżeli chodzi o lokalizację, to zdecydowanie nie jest to centrum - okolice ul. Mariana Domagąły, czyli mniej więcej w okolicy pomiędzy trasą S7 i A4 (choć nie całkiem w sąsiedztwie). Dla zmotoryzowanych a pewno plusem będzie tu możliwość w miarę szybkiego wjazdu na autostradę w stronę Katowic lub Rzeszowa oraz na S7, czyli część obwodnicy Krakowa, która będzie się łączyła z jej północnym fragmentem. Teoretycznie w okolicy ma też być przystanek kolei aglomeracyjnej - stacja Kraków Złocień, jednak kawałek do niej będzie trzeba przejść, ale faktycznie, tym sposobem powinno dać się dotrzeć w miarę sprawnie do centrum, o ile faktycznie wreszcie powstanie Krakowska Kolej Aglomeracyjna i zacznie regularnie przewozić ludzi

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Instal Kraków S.A.

No właśnie dobrze byłoby, gdyby ktoś na forum napisał, jakie są ceny nowych mieszkań w Krakowie, na Złocieniu, w inwestycji Osiedle Podgaje, bo z tego, co widzę, to jest ich jeszcze sporo dostępnych i to w różnych opcjach. Są kawalerki / mieszkania jednopokojowe, ale nawet wcale nie takie najmniejsze, bo chyba nie udało mi się znaleźć mniejszej, niż 32 metry kwadratowe. Są także nieźle przemyślane mieszkania 2-pokojowe z osobną kuchnią, co nie jest teraz często spotykane. Są także wreszcie, większe mieszkania 3-pokojowe mające ok. 67 m2, więc wybór w tej inwestycji jest całkiem spory. Co myślicie o tej inwestycji, jakie macie opinie o jej lokalizacji oraz rozkładzie osiedla. Może jest ktoś, kto zakupił tam mieszkanie lub ma zamiar to zrobić i podzieli się informacjami na ten temat na forum, jakie plusy, jakie minusy. @owen, jak to widzisz, co przemawia za ta lokalizacją? I jeżeli ktoś się czegoś dowie o cenach, to niech da znać. Jeżeli chodzi o Instal Kraków S.A. - opinie ma dobre? Zbudowali już sporo w Krakowie, więc może ktoś, kto kupił i mieszka się podzieli też tym, co wie.

kasik

Postautor: kasik » 08 kwie 2019, 9:30

Jak dla mnie za blisko obwodnicy gdzie dodatkowo nie ma ekranów a samochody jada pod górę.
Byłam w pobliżu na Malachitowej gdzie już sa ekrany a hałas nie do zniesienia.
Pobliska sortownia śmieci, smrodliwa rzeczka,dla mnie okolica wizualnie po prostu brzydka.
Z jednej strony kombinat i spalarnia smieci z drugiej Łęg.
Dla mnie całkowicie na nie.

owen1011

Postautor: owen1011 » 09 kwie 2019, 16:53

Nie mam zamiaru tam kupować, bardziej ciekwwily mnie ceny

5800-6800, większość mieszkań grubo ponad 6k, więc drozyzna

getgrin

Postautor: getgrin » 29 maja 2019, 9:27

Interesowałem się tematem tego osiedla i powiem szczerze że nie za bardzo jest alternatywa w okolicy. Murapol robi moim zdaniem bardziej estetyczne bloki, ale jakość wykonania to jakiś koszmar - np. balkony się sypią jeszcze przed zakończeniem budowy. Z tańszych zostaje jeszcze Śnieżka i Nowy Złocień LC Corp, które są już tak obrzydliwe że choćby i dopłacali to bym nie chciał tam mieszkać.

Osiedle Podgaje wypada więc średnio cenowo (aczkolwiek gdzie teraz są tanie mieszkania w Krakowie?), nue najgorzej jakościowo i jak dla mnie akceptowalnie pod względem wizualnym. Co do lokalizacji to tragedii nie ma bo komunikacyjnie się to szybko poprawia. Obwodnicy nie słychać więc to nie problem. Oczyszczalnie czasami faktycznie czuć, w zależności od tego z której strony wieje wiatr. Z tego co się dowiadywałem to mieli jakieś zadaszenia tam robić, żeby problem zmniejszyć.

Co do tematu rękojmi to mam znajomego który kupił mieszkanie w innej inwestycji instalu - osiedle nowy przewóz 5.0 (niestety dużo drozej) i jak miał jakieś drobne poprawki to bez problemu to zrobili. Z kolei mówił że jego sąsiad robił jakieś straszne awantury o zacieki na balkonie, chodził po bloku i zbierał podpisy pod pismem do instalu, zakładał różne tematy na forach itp. Ekipa instalu nawet sprawdzala u mojego znajomego czy też nie występuje problem, ale okazało się że ten sąsiad miał psa, który regularnie podsikiwał elewacje . Także morał taki, że usterki i owszem mogą się zdarzyć - urok nowego budynku w którym mogą jakieś niedoróbki wyjść, natomiast nie ma za bardzo sensu sugerowanie się wszystkimi komentarzami na ten temat bo ludzie czasem cuda wymyślają.

Podsumowując, jak dla mnie osiedle podgaje jest całkiem niezłą inwestycją o ile komuś odpowiada taka stylistyka.

pozdro

Postautor: pozdro » 29 maja 2019, 12:39

ponad 6000zł w Złocieniu ich popieprzyło? To dalej niż wieliczka i bez lokalnego centrum, Rynek, Kopalnia Soli. W Warszafce mają tańsze mieszkania patrz Nowe Zamienie.

Osiedle estetyczne spójne, lepsza strona warszawy, no i 5min SKM do Mordoru! cena 5500zł/m2
obido.pl/app/obido-zielone-zamienie/mieszkaniem_110.html?list=search

No i ciopąg rano co 10min
koleo.pl/rozklad-pkp/warszawa-jeziorki/warszawa-sluzewiec/29-05-2019_12:00/all/all

slawek

Postautor: slawek » 18 lip 2020, 9:48

Ostatnio byłem obejrzeć, jak wygląda to osiedle i nie prezentuje się źle, jak na te ceny, za które sprzedawano tam mieszkania i lokalizację, czyli dosyć odległy Złocień.

Obrazek

Osiedle Podgaje w Krakowie jest całkiem estetyczne, chociaż moim zdaniem przydałoby się na nim więcej usług, bo chyba nie ma żadnych. Plus dlatego,że niedaleko jest niewielkie centrum handlowe ATUT.

Obrazek

Kolejne bloki ciągle w budowie, w różnym stadium zaawansowania, niektóre jak poniżej, a niektóre na etapie wykopów. Jeszcze trochę tam przybędzie, a już jest sporo.

Obrazek

Może jest jakiś mieszkaniec na forum i wypowie się o tym, jakie ma opinie na temat mieszkania tam?

Kris12484

Postautor: Kris12484 » 19 lip 2020, 23:35

Interesowałem się tymi mieszkaniami kiedyś ... samo osiedle nie jest najgorsze to fakt ,cena najniższa chyba w Krakowie ... okolica średnia, sortownie śmieci ,spalarnia itp ... układy mieszkań strasznie nie ustawne... :( jeśli chodzi o wykonanie w środku nie jest tragicznie..

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”