Witam,
Właśnie ruszyła sprzedaż nowej inwestycji wyslouchow41a.pl
Jakieś opinie?
Wg mnie okolica bardzo ok, ale blok kameralny ale niestety wciśnięty na siłę w niewielką działkę.
Inwestycja Wysłouchów 41a Kraków / Retail Reitcom - opinie na forum
Re: Inwestycja Wysłouchów 41A Kraków / Retail Reitcom - opinie na forum
Faktycznie wygląda na to, że powstaje nowa inwestycja na Kurdwanowie - Wysłouchów 41a w Krakowie - deweloper Retail Reitcom (ale to chyba spółka powoła na realizacji tego projektu mieszkaniowego. Jeżeli chodzi o opinie, jakie to we mnie budzi, to nawet mi się podoba taka zabudowa, trochę jak kamienica, są lokale usługowe na parterze. Architektura nie jest może jakaś bardzo finezyjna, ale jednak zupełnie poprawna, do tego loggie od strony ulicy - moim zdaniem całkiem w porządku. Jeżeli chodzi o lokalizację, to jeżeli ktoś lubi Kurdwanów i tą część Wola Duchackiej, to chyba całkiem niezłe, w okolicy znajduje się sporo lokali usługowych oraz innej infrastruktury, więc pod tym względem całkiem dobrze.

Wizualizacja: Retail Reitcom
Jeżeli chodzi o nowe mieszkania w Krakowie w tej inwestycji Wysłouchów 41A, to łącznie ma ich powstać ponad 60, z czego wiele nadal jest dostępnych. A paleta metraży jest spora, ponieważ zaczynają się od 25 metrów kwadratowych, a kończą na niemal 75 m2, czyli można tam znaleźć zarówno kawalerki, jak i mieszkania 2-pokojowe, mieszkania 3-pokojowej i 4-pokojowe, których w Krakowie nie buduje się wiele. A jeżeli kogoś ciekawi, jakie są ceny metra kwadratowego mieszkania w Krakowie na Kurdwanowie w tej inwestycji, to zaczynają się od 6 900 złotych za metr kwadratowy, a kończą na prawie 8 000 zł/m2 - jakie macie tu opinie, może ktoś podzieli się na forum tym, co myśli o takiej cenie w stosunku do lokalizacji?

Wizualizacja: Retail Reitcom
Jeżeli chodzi o nowe mieszkania w Krakowie w tej inwestycji Wysłouchów 41A, to łącznie ma ich powstać ponad 60, z czego wiele nadal jest dostępnych. A paleta metraży jest spora, ponieważ zaczynają się od 25 metrów kwadratowych, a kończą na niemal 75 m2, czyli można tam znaleźć zarówno kawalerki, jak i mieszkania 2-pokojowe, mieszkania 3-pokojowej i 4-pokojowe, których w Krakowie nie buduje się wiele. A jeżeli kogoś ciekawi, jakie są ceny metra kwadratowego mieszkania w Krakowie na Kurdwanowie w tej inwestycji, to zaczynają się od 6 900 złotych za metr kwadratowy, a kończą na prawie 8 000 zł/m2 - jakie macie tu opinie, może ktoś podzieli się na forum tym, co myśli o takiej cenie w stosunku do lokalizacji?
-
Re: Inwestycja Wysłouchów 41a Kraków / Retail Reitcom - opinie na forum
Na renderze wygląda to pięknie. Zainteresowany ochoczo udałem się na miejsce. Spotkała mnie przykra niespodzianka. Blok będzie typową, głęboką osiedlówą. Ciasnota straszna. Zaraz za blokiem stoi już jeden blok - wygląda na to, że jest bardzo blisko - praktycznie będzie można sąsiadom zaglądać do okien i upajać się wyziewami z wielkiej płyty. Dla mnie odpada. Mordownia.
StormSunny pisze:Na renderze wygląda to pięknie. Zainteresowany ochoczo udałem się na miejsce. Spotkała mnie przykra niespodzianka. Blok będzie typową, głęboką osiedlówą. Ciasnota straszna. Zaraz za blokiem stoi już jeden blok - wygląda na to, że jest bardzo blisko - praktycznie będzie można sąsiadom zaglądać do okien i upajać się wyziewami z wielkiej płyty. Dla mnie odpada. Mordownia.
Trudno spodziewać się czegokolwiek innego w okolicach Kurdwanowa / Woli Duchackiej / Piasków. Ja jestem pełen podziwu- bez ironii- że i tak ktoś tam wciska blok. Kurdwanów jest naprawdę w porządku do życia, ale niestety miejsce na nowe mieszkania kończy się tam nieubłaganie i to raczej "ciaśniejsza" dzielnica.
Ciasno, ale dobrze skomunikowane autobusami i tramwajami, sklepy, szkoly. Mozna tam zyc...
Potwierdzam najlepsza czesc kurdawnowa. Bylem tam kiedys krajoznawczo i ogarnialem temat, sytuacja wyglada tak ze lepszej lokalizacji w tej czesci krakowa nie znajdzie. W porownaniu do Bochenka jest duzo lepiej, , zielen przestrzen piesza, szkoly, taka spacerowa okolica na sobotnie popoludnie z psem czy dzieciakiem. Blisko do petli tramwajowej i ogolnie po zbudowaniu Trasy Lagiewnickiej komunikacja sie znaczaco poprawi
StormSunny pisze:Na renderze wygląda to pięknie. Zainteresowany ochoczo udałem się na miejsce. Spotkała mnie przykra niespodzianka. Blok będzie typową, głęboką osiedlówą. Ciasnota straszna. Zaraz za blokiem stoi już jeden blok - wygląda na to, że jest bardzo blisko - praktycznie będzie można sąsiadom zaglądać do okien i upajać się wyziewami z wielkiej płyty. Dla mnie odpada. Mordownia.
Masz rację. Bliskośc inwestycji od tzw. Kasztelu jest dramatycznie mała! Tam ludzie będa sobie mogli przez okno przysłowowy cukier pożyczać. I o ile nowi mieszkańcy z pełną świadomoscią tego dokonają swojego wyboru, to dotychczasowym mieszkańcom można jedynie współczuć. Nowy blok CAŁKOWICIE zasłoni im dopływ światła słonecznego. Podejrzewam, ze nawet jesli ktos zdecyduje się teraz na wyprowadzkę stamtad, to pytanie kto będzie chciał to mieszkanie od niego kupić...
- Załączniki
-
- 69250085_1906890562790582_8434483898603274240_o.jpg (134.21 KiB) Przejrzano 7058 razy
-
- 69231626_1906890506123921_3338849722700922880_n.jpg (176.77 KiB) Przejrzano 7058 razy
-
- 68952268_1906890582790580_2654314034018385920_n.jpg (167.54 KiB) Przejrzano 7058 razy
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”