Inwestycja Łokietka 213 Kraków od Real Construct - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Inwestycja Łokietka 213 Kraków od Real Construct - opinie na forum

Postautor: Master » 22 lip 2019, 9:38

Byłem prawie pewien, że już była inwestycja Łokietka 213 w Krakowie opisana na forum, chyba jednak chodziło o taką, która powstawała w niewielkiej odległości. Zdaje się, że to nie pierwszy projekt firmy Real Construct, a samo osiedle dosyć typowe dla tego, co w ostatnich latach stawia się w tej okolicy.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Real Construct

Może ktoś ma jakieś opinie na ten temat, moim zdaniem same budynki wyglądają całkiem przyjemnie, niedaleko od nich są też chyba lokale usługowe, więc tego nie ma co się czepiać. Choć cała okolica robi na mnie wrażenie zabudowywania raczej chaotycznego, bez jakiegoś większego zamysłu.

slawek

Re: Inwestycja Łokietka 213 Kraków od Real Construct - opinie na forum

Postautor: slawek » 22 lip 2019, 10:48

Byłem właśnie kilka dni temu w tej okolicy i zrobiłem kilka zdjęć tego, jak teraz wygląda budowa Łokietka 213 Kraków - wychodzi na to, że prace są już na całkiem zaawansowanym etapie.

Obrazek

Faktycznie po drugiej stronie ulicy jest tam niewielkie centrum handlowe, więc podstawowe zakupy można zrobić całkiem blisko. Nieco dalej jest też Biedronka, więc pod tym względem jeszcze lepiej.

Obrazek

W okolicy przejeżdża też kilka autobusów MPK, może nie ma ich jakoś dużo, ale pewnie da się stamtąd wydostać komunikacją miejską. Choć też słyszałem, że na wjeździe w Opolską, to jednak zdarzają się tam korki.

kwk

Postautor: kwk » 22 lip 2019, 17:31

Dawno nie widziałem tak normalnie i logicznie wydzielonych mieszkań i pokoi. Szkoda, że nie ma nic większego niż ok. 60m^2

pozdro

Postautor: pozdro » 22 lip 2019, 18:10

Niestety w tamtych okolicach od Ronda Ofiar Katynia przez Tonie po Zielonki powstaje taka wsiowa zabudowa taki domki segmentowo wielorodzinne, ani to blok ani to dom, taka najgorsza forma mieszkalnictwa. Spadziste dachy, wąskie klatki schodowe, tam są windy, garaże podziemne, jakoś klaustrofobicznie to wygląda. Troche jak 0 prywatności. Pewnie garaż jest tak mały, że wszyscy wiedzą kto i kiedy wyjeżdża autem do biedronki. :lol: Inwigilacja level hard. :D

kasik

Postautor: kasik » 23 lip 2019, 6:19

slawek pisze:
W okolicy przejeżdża też kilka autobusów MPK, może nie ma ich jakoś dużo, ale pewnie da się stamtąd wydostać komunikacją miejską. Choć też słyszałem, że na wjeździe w Opolską, to jednak zdarzają się tam korki.

Nie zdarzają ale są i to bardzo często a po godzinie 16 to prawdziwy armagedon.

Kiedyś wracając z okolic Woli zastałam korek już na wysokości Ikea więc postanowiłam spróbować alternatywnymi drogami.
Ul Stelmachów zakorkowana już na wysokości galerii Bronowice, Gaik praktycznie od samej Jasnogórskiej.
Wróciłam na Opolską w końcu i na wysokości Łokietka korek był taki że Łokietka stalo cały czas do tego stopnia że samochody nie były w stanie przekroczyć Opolskiej.

Dokąd nie będzie obwodnicy pewnie nic sie nie poprawi.Kiedyś bardzo napaliłam sie na Zielonki i okolice ,ale mi się już odechciało.

kontrolny

Postautor: kontrolny » 24 lut 2020, 18:55

Ktoś wie coś więcej na temat inwestycji? Kupił mieszkanie? Jak wyglądają te antresole w mieszkaniach 3pok?

kkk111

Postautor: kkk111 » 28 wrz 2020, 10:33

kontrolny pisze:Ktoś wie coś więcej na temat inwestycji? Kupił mieszkanie? Jak wyglądają te antresole w mieszkaniach 3pok?

Będę tam mieszkać :) Nie wiem niestety jak antresole, ponieważ mam inne mieszkanie.

luc

Postautor: luc » 28 wrz 2020, 15:40

kontrolny pisze:Ktoś wie coś więcej na temat inwestycji? Kupił mieszkanie? Jak wyglądają te antresole w mieszkaniach 3pok?

A jaką powierzchnię ma taka antresola i czy ona się wlicza w te 3 pokoje?

nontoxic

Postautor: nontoxic » 25 lis 2020, 14:16

Jak tam wasze odbiory poszły?
Chętnie wymienię się doświadczeniami ;)

kkk111

Postautor: kkk111 » 26 lis 2020, 11:42

nontoxic pisze:Jak tam wasze odbiory poszły?
Chętnie wymienię się doświadczeniami ;)

Nawet w porządku, najbardziej zmartwiła mnie rura w łazience, która..wystaje lekko i moje plany prysznica bez brodzika muszę niestety zmienić :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”