Hej,
Czy dodawaliście jakieś dodatkowe zapisy do umowy deweloperskiej, czy podpisaliście ją taką jaką wam dostarczono?
A jeśli coś warto dopisać, to co takiego? Czy konsultowaliście swoją umowę przed podpisaniem z jakimś doradcą prawnym?
Dostałem wzór umowy deweloperskiej (brakuje w niej niestety załączników, więc nie mam kompletu informacji), ale w tym co dostałem nie ma informacji odnośnie stanu w jakim odbiorę mieszkanie (ani słowa o kaloryferach, drzwiach, oknach) - czy to będzie w którymś z załączników?
Nie ma też metrażu poszczególnych pomieszczeń.
To tak na szybko wpadło mi do głowy po pierwszym przeczytaniu, a pewnie jeszcze wiele rzeczy wolałbym mieć doprecyzowane.
P.S. Jeżeli nie chcecie pisać publicznie, to proszę o prywatną wiadomość tutaj na forum.
Umowa deweloperska i dodatkowe zapisy w niej - Lazurowy Park
Re: Umowa deweloperska i dodatkowe zapisy w niej - Lazurowy Park
Wszystko będzie w załącznikach:
- prospekt informacyjny
- opis wykończenia mieszkań (tu masz mowę co masz w cenie: kaloryfery, itp)
- rzuty: mieszkania (z powierzchnią pomieszczeń), osiedla, garażu
- wykaz zmian działek
- zagospodarowanie
- harmonogram płatności
Jeśli chodzi o zmiany, mnie udało się zmienić w harmonogramie termin płatności Banku z 14 na 30 dni i bank ledwo co się wyrobił.
pozdrawiam
- prospekt informacyjny
- opis wykończenia mieszkań (tu masz mowę co masz w cenie: kaloryfery, itp)
- rzuty: mieszkania (z powierzchnią pomieszczeń), osiedla, garażu
- wykaz zmian działek
- zagospodarowanie
- harmonogram płatności
Jeśli chodzi o zmiany, mnie udało się zmienić w harmonogramie termin płatności Banku z 14 na 30 dni i bank ledwo co się wyrobił.
pozdrawiam
-
Re: Umowa deweloperska i dodatkowe zapisy w niej
Moją czytał prawniki,któremu ufam, powiedział że jest standardowa i zasadniczo ok.
Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”