Apartamenty Działkowa Kraków od LV Development - forum i opinie
Apartamenty Działkowa Kraków od LV Development - forum i opinie
Ostatnio na ulicy mignęła mi reklama nowej inwestycji: Apartamenty Działkowa w Krakowie. Ktoś coś więcej może o niej napisać na forum. Co myślicie o okolicy, w której powstają te mieszkania?
Re: Apartamenty Działkowa Kraków od LV Development - forum i opinie
megi pisze:Ostatnio na ulicy mignęła mi reklama nowej inwestycji: Apartamenty Działkowa w Krakowie. Ktoś coś więcej może o niej napisać na forum. Co myślicie o okolicy, w której powstają te mieszkania?
Łatwo jest wygooglać zarówno ofertę pośredników jak i bezpośrednią stronę tej inwestycji. Cóż- koń- jaki jest, każdy widzi.
Ceny leciutko niższe niż u mainstreamowej konkurencji z Prokocimia/Bieżanowa, ale tak samo lekko gorsza lokalizacja. Troszkę chyba za blisko torów kolejowych. Użytecznościowo to "do przeżycia", ale też mogłoby być nieco lepiej.
Jeśli ktoś celuje w stricte najtańsze inwestycje w tej okolicy, to chyba lepszy będzie również świeży "Aleksandry Park"- przynajmniej bez torów kolejowych a najbliższa okolica znacznie lepiej zaopatrzona we wszystko, co potrzeba. A już zupełnie prywatnie- w tej chwili na topie w okolicy jest Start City oraz Villa Nokturn, zależnie od zapatrywań i oczekiwań.
EDIT: Pardon, edit! Przecież... SKA!!! Z tej inwestycji jest stosunkowo blisko do Bieżanów SKA, więc będzie skazana na sukces ; )
W zasadzie, to jest całkiem nieźle, jeżeli chodzi o lokalizację tej inwestycji, choć chyba komunikacja publiczna tam jakoś specjalnie nie powala. Zastanawiam się jak daleko będzie stamtąd do przystanku Szybkiej Kolei Aglomeracyjnej, o ile ona kiedykolwiek zacznie działać tak, jak powinna, ale jeżeli niedaleko, to faktycznie mógłby być plus, choć moim zdaniem tu sporo zależy od tego, czy uda się wypracować zintegrowany bilet na komunikację miejską, tak, żeby w ramach jednego miesięcznego, dało się jeździć i pociągiem, autobusem i tramwajem, bez konieczności kupowania kilku biletów.

Wizualizacja: deweloper LV Development
Jeżeli chodzi o ceny mieszkań w Krakowie w tej inwestycji, to startują od mniej więcej 6 500 zł za metr kwadratowy, a kończą się w okolicach 7 400 zł/m2, więc faktycznie nie jest jeszcze najgorzej, jak na obecną sytuację rynkową. O ile wizualizacje wyglądają całkiem ładnie, to zastanawia mnie, jak wygląda otoczenie tej inwestycji, dalej od tego miejsca, zdaje się, że są tam domy jednorodzinne, ale nie mam 100% pewności. Generalnie nie jest źle w mojej opinii, układy mieszkań prezentują się nieźle, są balkony i ogródki, te drugie mają nawet po 90 m2 i są niemal dwa razy większe od mieszkań, więc jest czym porządzić. Może ktoś kupujący podzieli się na forum swoimi opiniami?

Jeżeli chodzi o ceny mieszkań w Krakowie w tej inwestycji, to startują od mniej więcej 6 500 zł za metr kwadratowy, a kończą się w okolicach 7 400 zł/m2, więc faktycznie nie jest jeszcze najgorzej, jak na obecną sytuację rynkową. O ile wizualizacje wyglądają całkiem ładnie, to zastanawia mnie, jak wygląda otoczenie tej inwestycji, dalej od tego miejsca, zdaje się, że są tam domy jednorodzinne, ale nie mam 100% pewności. Generalnie nie jest źle w mojej opinii, układy mieszkań prezentują się nieźle, są balkony i ogródki, te drugie mają nawet po 90 m2 i są niemal dwa razy większe od mieszkań, więc jest czym porządzić. Może ktoś kupujący podzieli się na forum swoimi opiniami?
mac_kow pisze:EDIT: Pardon, edit! Przecież... SKA!!! Z tej inwestycji jest stosunkowo blisko do Bieżanów SKA, więc będzie skazana na sukces ; )
tylko ten przystanek jest chyba za rozwidleniem do Wieliczki, więc trochę pociągów odpadnie
fajnie, ze nie ma kawalerek - czekam aż ktoryś z deweloperów postawi blok tylko z mieszkaniami 3+ pokojowymi - idealne dla normalnych ludzi

tutaj uklady też nieprzekombinowane, chociaż dziwię się, że nie zdecydowali się zrobić trochę większej różnorodności np. jakiś 70-80m^2 z 3 sypialniami
kwk pisze:mac_kow pisze:EDIT: Pardon, edit! Przecież... SKA!!! Z tej inwestycji jest stosunkowo blisko do Bieżanów SKA, więc będzie skazana na sukces ; )
tylko ten przystanek jest chyba za rozwidleniem do Wieliczki, więc trochę pociągów odpadnie
fajnie, ze nie ma kawalerek - czekam aż ktoryś z deweloperów postawi blok tylko z mieszkaniami 3+ pokojowymi - idealne dla normalnych ludzi
tutaj uklady też nieprzekombinowane, chociaż dziwię się, że nie zdecydowali się zrobić trochę większej różnorodności np. jakiś 70-80m^2 z 3 sypialniami
Tak zupełnie poważnie- jeśli komuś nie zależy na MPK *aż tak*, to spacer ok 10-12min załatwi sprawę i można dotrzeć do tramwaju przy Ćwiklińskiej. Po Bieżanowskiej też śmigają autobusy, jeśli ta chwilowo nie jest w remoncie.
Co kto lubi; ja tam nie widzę jakichś niesamowitych zalet akurat tej inwestycji. Są lepsze w okolicy. Swoją drogą- deweloper chyba też z tych mniej znanych i doświadczonych.
Witam.
Zorientowałem się co nie co o tej inwestycji i szukam informacji na temat systemu, który będzie tam zamontowany mianowicie chodzi kotłownie gazową wspólną gdzie znajdować się będzie piec centralnego ogrzewania i 2 zbiorniki na ciepłą wodę każdy po 500 litrów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację z tym związane.
Pozdrawiam
Tomek
Zorientowałem się co nie co o tej inwestycji i szukam informacji na temat systemu, który będzie tam zamontowany mianowicie chodzi kotłownie gazową wspólną gdzie znajdować się będzie piec centralnego ogrzewania i 2 zbiorniki na ciepłą wodę każdy po 500 litrów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację z tym związane.
Pozdrawiam
Tomek
bortom pisze:Zorientowałem się co nie co o tej inwestycji i szukam informacji na temat systemu, który będzie tam zamontowany mianowicie chodzi kotłownie gazową wspólną gdzie znajdować się będzie piec centralnego ogrzewania i 2 zbiorniki na ciepłą wodę każdy po 500 litrów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację z tym związane.k
No piecyk gazowy będzie, do grzania wody i grzania mieszkań. Na ile mieszkań taka kotłownia będzie wybudowana?
Kupiliśmy z małżonką mieszkanie na Działkowej u LV Development. Długo się zastanawialiśmy w związku z odległością od tramwaju (1 km) i przystanku autobusowego (300m). Żona porusza się komunikacją miejską. Zdecydowaliśmy się jednak w związku z cichą okolicą i kameralnym budownictwem. Kupiliśmy mieszkanie na parterze z 90 m2 ogródkiem, co nas bardzo cieszy. Obsługa klienta naprawdę ok. Panie w biurze są bardzo sympatyczne, choć ceny raczej nie do negocjacji, ale obecnie jesteśmy zadowoleni.
iti pisze:W zasadzie, to jest całkiem nieźle, jeżeli chodzi o lokalizację tej inwestycji, choć chyba komunikacja publiczna tam jakoś specjalnie nie powala. Zastanawiam się jak daleko będzie stamtąd do przystanku Szybkiej Kolei Aglomeracyjnej, o ile ona kiedykolwiek zacznie działać tak, jak powinna, ale jeżeli niedaleko, to faktycznie mógłby być plus, choć moim zdaniem tu sporo zależy od tego, czy uda się wypracować zintegrowany bilet na komunikację miejską, tak, żeby w ramach jednego miesięcznego, dało się jeździć i pociągiem, autobusem i tramwajem, bez konieczności kupowania kilku biletów.
Kupiliśmy tam mieszkanie z żoną. Pisałem o tym w poście poniżej. Co do otoczenia, z jednej strony są ogródki działkowe, z drugiej domki jednorodzinne. Jest cicho i kameralnie. My właśnie czegoś takiego potrzebowaliśmy (mamy mieszkanie na parterze z 90m ogródkiem).
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”