Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Postautor: megi » 12 sie 2019, 15:17

Zdaje się, że jeszcze jedna inwestycja powstanie w rejonie Piastowskiej / Bronowickiej - Głowackiego Kraków od Galinvest, czyli dewelopera, który już zbudował w Krakowie przynajmniej kilka inwestycji. Chyba ostatnio ten projekt ogłosili, a wydaje mi się, że tam już dawno w jednym miejscu, na takim większym placu widziałam tablicę informacyjną, że jakieś prace rozbiórkowe prowadzi tam deweloper Galinvest. Ciekawe jaka będzie cena metra kwadratowego mieszkania w tej inwestycji, i w ogóle, jakie układy mieszkań. Może ktoś się podzieli tym, jakie ma opinie o tej lokalizacji?

rasiak

Re: Inwestycja Głowackiego Kraków - Galinvest / opinie na forum

Postautor: rasiak » 12 sie 2019, 15:47

Megi zaglądnij na strone galinvest.com.pl/inwestycja/glowackiego bo uruchomiono już sprzedaż. Ceny od 8300 zl/m2 + samodzielne miejsce postojowe za 38k zł.

divina

Postautor: divina » 12 sie 2019, 18:45

Moim zdaniem lokalizacja jest świetna - do tramwaju rzut beretem, a jednocześnie bardzo cicho. Wydaje mi się, że po zakończeniu remontu Królewskiej Głowackiego nie będzie już tak uczęszczana przez samochody z uwagi na otwarcie przejazdu na Rydla - łatwiej przejechać tamtędy, niż stać na światłach i jechać "serpentynami" na Czyżewskiego. Blok wizualnie może nie wyróżnia się niczym specjalnym (chociaż fajne są te szklane barierki w balkonach), ale cena jest super jak na taką lokalizację!

slawek

Postautor: slawek » 12 sie 2019, 21:48

Też myślę, że lokalizacja jest niezła, jeżeli chodzi o komunikację, na tramwaj blisko, nie jest też bardzo daleko na stację kolejową Łobzów, okolica też jest całkiem przyjemna, plusem jest to, że blisko jest jednostka wojskowa, bo to jednak sporo zielonego terenu, choć niedostępnego publicznie, ale jednak.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Galinvest

Wizualizacja całkiem mi się podoba, może nie jest to jakiś wielki szał, ale nie odstaje od tego, co się dzisiaj buduje, więc jest w porządku. Podobają mi się te loggie, to często znacznie praktyczniejsze niż balkony. Szkoda, że na działce nie zmieści się chyba jakieś ciekawsze zagospodarowanie terenu, choć może to jeszcze jest gdzieś na wizualizacjach.

Obrazek

Ale zajrzałem do mojego małego archiwum i obstawiam, że to będzie ta działka, zwłaszcza patrząc na tablicę informacyjną, która była tam zamontowana (poniżej). Z pamięci ta działka wydawała mi się dosyć wąska, ale tak patrząc na to teraz, to chyba spokojnie zmieści się tam taki blok.

Obrazek

Mieszkania z niezłymi układami, jest sporo dwustronnych, choć też w małych dwupokojowych znajdują się takie smaczki, jak garderoby, może i przydatne na tym metrażu, nie wiem. A ceny, te bliżej dolnej podanej granicy, całkiem niezłe, jak na ta okolicę, nawet jeżeli są i mieszkania za 8 900 zł/m2, to wydaje się, że nie jest tak źle, patrząc na ceny w Krakowie ostatnio.

pozdro

Postautor: pozdro » 13 sie 2019, 6:09

Calkiem spoko jak faktycznie po 8300zl. Troche dalej do jakiegos parku. Tak tanio nie jest sprawdzilem 8900l za 64.5 m2 ogolnie malo mieszkan wiekszych. W zasadzie 4 pokojowych nie ma dla rodzin 2+2. Wiec raczej dla singli, par, moze te kilka na rodzine 2+1. Choc ja bym wolal 3 sypialnie i jeden dzienny pokoj dla 3 osobowej rodziny

Ensaladera

Postautor: Ensaladera » 13 sie 2019, 9:37

Dowiadywał się ktoś już jakiś szczegółów odnośnie tej inwestycji?
Będzie tam podpięte MPEC (na stronie z mapą sieci tej lokalizacji jeszcze nie ma)? Na wizkach wygląda mi to dość podobnie stylistycznie do sąsiedniej inwestycji Dom-budu i ceny raczej podobne. Tylko w tamtym przypadku ktoś na forum pisał, że materiały raczej średnie i wspomniany brak ogrzewania z sieci skłoniły go do wyboru innej oferty. Może ta byłaby jakąś alternatywą?

divina

Postautor: divina » 13 sie 2019, 18:44

Będzie MPEC, a z tego, co twierdzi deweloper standard ma być znacznie wyższy niż w ich ostatnich inwestycjach Polonijna i Facimiech - porównywalny do Riverside.

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 13 sie 2019, 22:01

Miejsce i cena bardzo przystępna.
Ale patrząc po tym co napisał Pozdro - inwestycja konkretnie pod inwestycję i tylko na wynajem.
Sam bym nie kupił większego mieszkania dla rodziny tam, więdząc że to rzadkość i obok są same "maluchy".

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 06 lis 2019, 15:58

Jest drugi budynek, są jeszcze kawalerki i 2-pokojowe,
Niestety miejsca postojowe po 37000 obowiązkowe a do 3-pokojowych te po 50k

Mnie się zbytnio dojście tam nie podoba - wąski chodnik Głowackiego i później w lewo też wąsko.
W sumie to wszyscy będą z tych budynków na Głowackiego wychodzić na 1 ulicę.

cinek92

Postautor: cinek92 » 14 sty 2020, 20:24

Czy ktoś się zdecydował na tą inwestycję i może coś więcej powiedzieć? Wygląda na to że mieszkań jeszcze zostało dość sporo.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”