Hejka drugi raz
Czy ktoś kupił mieszkanie z was na Kawiorach 41 (Toruńska/Kawiory)?
kaviory41.pl
Zostały wprawdzie te duże i kilka razy się podnieśli. Dodatkowo przy Nawojki, wiec cały blok pewnie się będzie trząsł bo tam
ciężarówki i Tiry jeżdżą 24h na dobę. Jednak ciekaw jestem waszych opinii.
Inwestycja Kaviory 41 Kraków (Kawiory 41 - blisko AGH) / deweloper FUH Magnolia - opinie i forum
Inwestycja Kaviory 41 Kraków (Kawiory 41 - blisko AGH) / deweloper FUH Magnolia - opinie i forum
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2019, 18:28 przez orodes, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Inwestycja Kaviory 41 Kraków (Kawiory 41 - blisko AGH) / deweloper FUH Magnolia - opinie i forum
Od kiedy to duże okna są minusem?
Re: Inwestycja Kaviory 41 Kraków (Kawiory 41 - blisko AGH) / deweloper FUH Magnolia - opinie i forum
Duże okna są minusem, kiedy okazuje się, że jedyna wolna ściana w salonie z aneksem jest zajęta przez grzejnik-matkę.
orodes pisze:blisko AGH
Ta inwestcja jest w zasadzie na terenie AGH : )
suber pisze:Duże okna są minusem, kiedy okazuje się, że jedyna wolna ściana w salonie z aneksem jest zajęta przez grzejnik-matkę.
Wtedy minusem jest nieustawne pomieszczenie, a nie duże okna. Nie robiąc offtopic, imo lokalizacja bardzo średnia. Komunikacyjnie rano wyjazd na wschód Nawojki to tragedia. W okolicy blisko do przystanku autobusowego. Wieczorami można się spodziewać wędrówek hałaśliwych studentów miasteczkowych.
Ależ się zmienia ta okolica, jeszcze kilkanaście lat temu ul. Kawiory kojarzyła się z odrapanymi kamienicami, studencką patologią i budką z wielkimi hamburgerami, a dzisiaj, to nietanie nowe inwestycje mieszkaniowe tak się nazywa, czy prawie tak, jak Kaviory 41 w Krakowie. Widać za nowym, planowanym budynkiem jest jeszcze miejsce na uzupełnienie tej pierzei, więc pewnie z czasem i tam coś powstanie. W każdym razie na wizualizacji ta inwestycja prezentuje się całkiem ładnie, przypomina mi trochę Dom przy Źródle, który w zasadzie już stoi przy Rondzie Matecznego.

Wizualizacja: deweloper FUH Magnolia
Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania w Krakowie w tej inwestycji, to wybór jest spory jeszcze, są kawalerki, ale są i mieszkania 4-pookjowe, jak dla mnie, szkoda, że nie ma balkonów albo loggi, no ale wiadomo, że tu w grę wchodziły metry kwadratowe, a te nie są tanie. Metr kwadratowy mieszkania tam kosztuje od ok. 8 500 zł (większe mieszkania) do 9 500 zł (mniejsze mieszkania na wyższych piętrach), choć muszę przyznać, że nie sprawdzałem wszystkich lokali. Jak myślicie, dobra oferta czy nie? Patrząc na ceny mieszkań ostatnio w Krakowie, nie wydaje się bardzo drogo, choć inwestycyjnie, gdyby chcieć wynajmować studentom, to trzeba by trochę zaczekać, aż się zwróci. Komunikacyjnie nie jest źle, ale szału też nie ma, ul. Czarnowiejska jest jednak mocno zatłoczona, autobusy stoją w korkach, jeżeli nie tam, to na Alejach Trzech Wieszczów, na które wyjeżdżają.

Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania w Krakowie w tej inwestycji, to wybór jest spory jeszcze, są kawalerki, ale są i mieszkania 4-pookjowe, jak dla mnie, szkoda, że nie ma balkonów albo loggi, no ale wiadomo, że tu w grę wchodziły metry kwadratowe, a te nie są tanie. Metr kwadratowy mieszkania tam kosztuje od ok. 8 500 zł (większe mieszkania) do 9 500 zł (mniejsze mieszkania na wyższych piętrach), choć muszę przyznać, że nie sprawdzałem wszystkich lokali. Jak myślicie, dobra oferta czy nie? Patrząc na ceny mieszkań ostatnio w Krakowie, nie wydaje się bardzo drogo, choć inwestycyjnie, gdyby chcieć wynajmować studentom, to trzeba by trochę zaczekać, aż się zwróci. Komunikacyjnie nie jest źle, ale szału też nie ma, ul. Czarnowiejska jest jednak mocno zatłoczona, autobusy stoją w korkach, jeżeli nie tam, to na Alejach Trzech Wieszczów, na które wyjeżdżają.
-
slawek pisze:Ależ się zmienia ta okolica, jeszcze kilkanaście lat temu ul. Kawiory kojarzyła się z odrapanymi kamienicami, studencką patologią i budką z wielkimi hamburgerami, a dzisiaj, to nietanie nowe inwestycje mieszkaniowe tak się nazywa, czy prawie tak, jak Kaviory 41 w Krakowie. Widać za nowym, planowanym budynkiem jest jeszcze miejsce na uzupełnienie tej pierzei, więc pewnie z czasem i tam coś powstanie. W każdym razie na wizualizacji ta inwestycja prezentuje się całkiem ładnie, przypomina mi trochę Dom przy Źródle, który w zasadzie już stoi przy Rondzie Matecznego.
Obserwowałem inwestycję rok lub dwa, z tego co pamiętam podwyższyli się raz albo 2, te 2 pokojowe były za ok 360k na początku na niższych piętrach, druga sprawa, że przy Nawojki to się bloki trzesął i tynk z sufitu odpada podobnie płytki w łazience. Może gdyby jakoś to dalej od ulicy było... Mieszkanka prawdopodobnie na wynajem.
Tiry mkną przez Nawojki, Czarnowiejską z innych miast i jest to ulica przelotowa. A budynek blisko ulicy. np. Kazimierza Wielkiego, Mazowiecka znacznie spokojniejsza. Ostatnią sprawą jest lokal na parterze. Zależy co to będzie.
Anteny z Cyfronetu mogą tam jeszcze coś promieniować bo w sumie okna na Cyfronet skierowane (widać na zdjęciu), ale to już inna sprawa...
Ostatnio zmieniony 29 paź 2019, 11:42 przez kaczydziobek, łącznie zmieniany 1 raz.
Na parterze ma być żabka (taką informację otrzymałem z biura nier)
Ceny faktycznie co najmniej 2 razy podnosili
M5 (numer mieszkania) jest teraz po 720 k, wcześniej ok 680k i jeszcze wcześniej 650 k
Ceny faktycznie co najmniej 2 razy podnosili
M5 (numer mieszkania) jest teraz po 720 k, wcześniej ok 680k i jeszcze wcześniej 650 k
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”