Hejka trzeci raz
Ciekawa inwestycja jest planowana na Kazimierza Wielkiego
investmap.pl/inwestycja/krakow-budynek-mieszkalny-ul-kazimierza-wielkiego,11079.html
Jak ktoś ma newsy to podzielić się : )
Ostatnio pojawiła się strona
Kazimierza Wielkiego 68
spektrum.krakow.pl/lista-ofert/lw/dowolny/dowolna/___Dowolna_________Kazimierza%20Wielkiego%2068__/
mbdevelopment.biz
14-15k/metr
tam coś jest z pozwoleniem na budowe... zaskarżone czy coś? ale budynek wygląda ładnie
Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum
Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum
Ostatnio zmieniony 05 paź 2019, 8:39 przez orodes, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum
okolica świetna : ) wiekszosc mniejszych mieszkan (25-40m) pewnie glownie bedzie na najem krotkoterminowy, 15k za metr. Troche sporo.
Nawet kupujac tam duze mieszkanie trzeba sie liczyc z hałaśliwymi lokatorami, tak mi sie wydaje, ale moze sie mylę.
Nawet kupujac tam duze mieszkanie trzeba sie liczyc z hałaśliwymi lokatorami, tak mi sie wydaje, ale moze sie mylę.
Re: Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum
Cena pewnie będzie zależeć od tego czy stopy procentowe ruszą w górę, albo i podatku katastralnego, za 2 lata może być różnie.
Hałasy w nowych budynkach małe, jak pytałem na 5 Nowej Dzielnicy, Poznańska Residence, Kawiory 41, Racławicka 50, NYResidence to wszędzie dają steropian pod wylewke 10-15cm, tylko po bokach nie dają. Na 5 Nowej Dzielnicy dają grubszą ścianę.
Troche mi się nie podoba to, że nie ma balkonów i duże okna. Znów otwiera się okno nad przepaścią : ) Mogliby w końcu budować z balkonami jak już dają te duże okna.
Hałasy w nowych budynkach małe, jak pytałem na 5 Nowej Dzielnicy, Poznańska Residence, Kawiory 41, Racławicka 50, NYResidence to wszędzie dają steropian pod wylewke 10-15cm, tylko po bokach nie dają. Na 5 Nowej Dzielnicy dają grubszą ścianę.
Troche mi się nie podoba to, że nie ma balkonów i duże okna. Znów otwiera się okno nad przepaścią : ) Mogliby w końcu budować z balkonami jak już dają te duże okna.
Ostatnio pojawiła się strona
Kazimierza Wielkiego 68
spektrum.krakow.pl/lista-ofert/ ... go%2068__
mbdevelopment.biz
14-15k/metr
tam coś jest z pozwoleniem na budowe... zaskarżone czy coś? ale budynek wygląda ładnie
Kazimierza Wielkiego 68
spektrum.krakow.pl/lista-ofert/ ... go%2068__
mbdevelopment.biz
14-15k/metr
bulkas pisze:okolica świetna : )
Co w niej "świetnego"- dla normalnych ludzi, nie-AirBnb i nie-studentów?
Ciasno, nieskładnie, brzydko, bez większej zieleni i rekreacji, poza szeroką na pół metra Młynówką Królewską, którą bije pierwszy lepszy chodnik na Kurdwanowie.
Ale żeby nie ironizować za bardzo- Krowodrza. Jak każda inna dzielnica. Cały Kraków wygląda tak samo. Nie widzę powodu dla takich cen dla normalnych ludzi z rodzinami- ale co kto lubi.
Wyczueam ze masz jakies kompleksy z ta Krowodrza. Tak naprawde to jest jedyna sensowna dzielnica dzie mozna mieszkac w Krakowie. Moze jeszcze grzegorzki czy te okolice lema, ujda. Reszta to sie srednio do mieszkania nadaje. Brak uslug, wszedzie daleko. To w zasadzie nie ma zadnych zalet mieszkania w miescie rownie dobrze moznaby sobie dom w Zabierzowie kupic i miec lepieej niz w takim Kurdwanowie czy Klinach czy innych osiedlach podkrakwoskich. Zablocie jest jeszcse nie najgorsze, ale to tylko komunikacyjnie tak pozatym to nie ma za bardzo co tam robic.
To ta inwestycja, która powstaje w miejscu, w którym był ten niedokończony budynek z dwiema rotundami, tak? Jeżeli to to samo, to moim zdaniem miejsce jest niezłe, choć jak zauważyli przedmówcy, Krowodrza jest trochę do odczarowania, bo jest wiele niezłych do zamieszkania miejsc w Krakowie.

Wizualizacja: MB Development
Jeżeli chodzi o wizualizacje, to ciężko mi się do tego odnieść, niby ta elewacja od strony ulicy jest całkiem nowoczesna, ale chciałbym zobaczyć w przyszłości, jak to będzie pasowało do pozostałych kamienic zlokalizowanych przy Kazimierza Wielkiego. Mieszkania udało się wykroić z tego nawet w formie prostokątów, choć moim zdaniem sypialnie, które mają nieco ponad 7 metrów kwadratowych, są trochę małe. Są i kawalerki na niewielkim metrażu, bo w okolicach 30 metrów kwadratowych. Nie jest źle, choć jeżeli ceny takie, jak opisane powyżej, to jednak chciałoby się idealnych rozkładów. Inna sprawa, że ciekawe jak mają się ofertowe ceny nowych mieszkań w Krakowie, to tych rzeczywistych / transakcyjnych, bo coś mi się zdaje, że jednak to może się rozbiegać.

A wracając jeszcze do lokalizacji, to Krowodrza ma swoje plusy, zgadzam się, stamtąd też jest całkiem blisko do centrum Krakowa, a to bywa dobre miejsce na spacer. Ale @Pozdro, kraków, to nie tylko Krowodrza i Grzegórzki. Np. zobacz Czyżyny i okolice dawnego lotniska, jest tam kilka parków, muzeów, centra handlowe, lokale usługowe, tereny rekreacyjne i dobry dojazd do centrum i w inne części miasta. Nie wiem, może nawet na Górce Narodowej da się znaleźć coś ciekawego i można tam wygodnie mieszkać i mieć gdzie wyjść na spacer (choć tu nie dam sobie ręki uciąć).

Jeżeli chodzi o wizualizacje, to ciężko mi się do tego odnieść, niby ta elewacja od strony ulicy jest całkiem nowoczesna, ale chciałbym zobaczyć w przyszłości, jak to będzie pasowało do pozostałych kamienic zlokalizowanych przy Kazimierza Wielkiego. Mieszkania udało się wykroić z tego nawet w formie prostokątów, choć moim zdaniem sypialnie, które mają nieco ponad 7 metrów kwadratowych, są trochę małe. Są i kawalerki na niewielkim metrażu, bo w okolicach 30 metrów kwadratowych. Nie jest źle, choć jeżeli ceny takie, jak opisane powyżej, to jednak chciałoby się idealnych rozkładów. Inna sprawa, że ciekawe jak mają się ofertowe ceny nowych mieszkań w Krakowie, to tych rzeczywistych / transakcyjnych, bo coś mi się zdaje, że jednak to może się rozbiegać.

A wracając jeszcze do lokalizacji, to Krowodrza ma swoje plusy, zgadzam się, stamtąd też jest całkiem blisko do centrum Krakowa, a to bywa dobre miejsce na spacer. Ale @Pozdro, kraków, to nie tylko Krowodrza i Grzegórzki. Np. zobacz Czyżyny i okolice dawnego lotniska, jest tam kilka parków, muzeów, centra handlowe, lokale usługowe, tereny rekreacyjne i dobry dojazd do centrum i w inne części miasta. Nie wiem, może nawet na Górce Narodowej da się znaleźć coś ciekawego i można tam wygodnie mieszkać i mieć gdzie wyjść na spacer (choć tu nie dam sobie ręki uciąć).
Ostatnio zmieniony 06 paź 2019, 16:05 przez Nowy, łącznie zmieniany 3 razy.
Szanowni forumowicze
Ja to widzę, że 5 Nowa dzielnica (Wrocławska) już prześcignęła Kazimierza Wielkiego
nowa5dzielnica.pl/wp-content/themes/yslab/assets/flatsData/pdf/A1/A1-78.pdf
A1-78
Dostępne
27.29 m2
359 000 zł
+ miejsce postojowe ok 30-40k czyli tak 400k za 1 pokój.
wiec te 350k na Kazimierza Wielkiego za 25 metrów to taniej nawet wychodzi
Ja to widzę, że 5 Nowa dzielnica (Wrocławska) już prześcignęła Kazimierza Wielkiego
nowa5dzielnica.pl/wp-content/themes/yslab/assets/flatsData/pdf/A1/A1-78.pdf
A1-78
Dostępne
27.29 m2
359 000 zł
+ miejsce postojowe ok 30-40k czyli tak 400k za 1 pokój.
wiec te 350k na Kazimierza Wielkiego za 25 metrów to taniej nawet wychodzi

co to za pomysł zeby porównywać cenę mieszkania do ceny mieszkania z miejscem postojowym? Parkingi to mało kto kupuje.
Przy zakupie mieszkania jest wymagany zakup miejsca parkingowego praktycznie w kazdej inwestycji w krakowie (a czasem nawet dwoch miejsc)
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”