Aleja Pokoju Kraków od Budrem (ul. Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum
Aleja Pokoju Kraków od Budrem (ul. Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum
Chyba nie bylo jeszcze tej inwestycji. Niewielki blok miedzy Centralna Park, i Aleja Pokoju 83 od Atala. Ciekawe jakie cenny. Powinno byc taniej niz w Atalu.
Re: Aleja Pokoju Kraków od Budrem (Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum
pozdro pisze:Chyba nie bylo jeszcze tej inwestycji. Niewielki blok miedzy Centralna Park, i Aleja Pokoju 83 od Atala. Ciekawe jakie cenny. Powinno byc taniej niz w Atalu.
Dzięki @pozdro za wrzutkę. Lokalizacja nie jest zła, blisko do Ronda Dywizjonu 308, a więc i do komunikacji publicznej. Też ciekawią mnie ceny mieszkań, jeżeli chodzi o ich wybór, to nie jest źle, trzeba przyznać, są 1-pokojowe kawalerki, spory wybór mieszkań 2-pokojowych, również z osobną kuchnią, są mieszkania 3-pokojowe oraz sporo mieszkań 4-pokojowych na niecałych 75 metrach kwadratowych, a mam wrażenie, że takie są coraz częściej poszukiwane w Krakowie, więc Budrem Aleja Pokoju wydaje się być w tym kontekście całkiem atrakcyjną inwestycją.

Wizualizacja: deweloper Budrem
Jeżeli chodzi o wygląd budynku, to jest całkiem standardowo, jak na Kraków, choć szkoda, że nie mam w tym nieco więcej polotu, zastanawiam się tylko nad tym, jakie będzie się miało otoczenie budynku do tego, co jest pokazane na wizualizacji. Może ktoś przymierza się do zakupu tam mieszkania i wrzuci kilka zdjęć z miejsca, w którym ma powstać ten nowy blok? W ogóle, to jakie macie opinie o tej inwestycji, może ktoś podzieli się na forum informacjami?
Re: Aleja Pokoju Kraków od Budrem (Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum
No z architektura w Krakowie ogolnie nie ma poloty. Bylem w wakacje w Gdansku nocowalem sobie w Osiedlu Garnizon, to takich bajerow to u nas nawet sie nie buduje, moze jakis brower lubicz ale to nie ta polka cenowa i nie ta skala.
Napisałem z ciekawości do dewelopera o wycenę mieszkania. 57 metrów wychodzi 9 tys./metr + obligatoryjny wykup miejsca postojowego (ceny OD 30 tys. zł). Ciekawe jakie ceny są mieszkań mniejszych bądź większych.
Porównując do sąsiedzkiej alei pokoju od Atala wychodzi sporo drożej...
Porównując do sąsiedzkiej alei pokoju od Atala wychodzi sporo drożej...
Widać małe bloczki wyceniają drożej. Mniej mieszkań do upchnięcia to i presja na schodzenie z ceny mniejsza.
Cześć, ceny kształtują się w przedziale od 7.5 do 9.3k za metr, w zależności od metrażu mieszania oraz piętra. Jak już ktoś pisał powyżej, wykup miejsca postojowego w garażu podziemnym obowiązkowy, ceny od 30k, do większych mieszkań konieczne miejsce podwójne. Planowane są też miejsca postojowe na zewnątrz. To tyle, czym się obecnie mogę podzielić 

-
mnie za 47m krzyneli prawie 9000 za metr plus obowiazkowe miejsce parkingowe 30000zł.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2019, 17:47 przez kris112233, łącznie zmieniany 1 raz.
No bez jaj to już bym lokum siesta wolał chyba w tej cenie
a tak serio jest dużo lepszych miejsc i lepszych cen jednak mimo wszystko

-
w sumie w rejonie Dabia lub Czyżyn około 40 - 50 metrów to jakos nieznalazłema Avia juz sprzedana.
kris112233 pisze:w sumie w rejonie Dabia lub Czyżyn około 40 - 50 metrów to jakos nieznalazłema Avia juz sprzedana.
Na osiedlu Avia / Orlińskiego, to za takie pieniądze, można było kupić 80 m2

A te nowe osiedla przy Alei Pokoju, to też nie jest zła lokalizacja, myślę, że nieco lepsza niż okolice Centralnej / Galicyjskiej. A tam ma też Proins budować chyba niedługo.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”