Jabłonna 1 Kraków / deweloper TD Projekt - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mateuszf

Jabłonna 1 Kraków / deweloper TD Projekt - opinie na forum

Postautor: mateuszf » 02 sty 2020, 11:53

Inwestycja Jabłonna 1 - jablonna1.pl . Nie znalazłem nic na forum na jej temat.
Deweloper TD Projekt - wygląda na spółkę celową - nie bardzo wiem jak sprawdzić pod jaką firmę "matkę" jest podpięta.

Lokalizacja niezła bo przy Alei 29 Listopada niedaleko Opolskiej - czyli nie trzeba będzie się przebijać bardziej na północ przez wiecznie zakorkowaną ulicę. Przynajmniej z perspektywy osoby bez samochodu a poruszającej się rowerem i komunikacją miejską.

Ktoś tutaj może przyglądał się tej inwestycji? Albo ma jakieś opinie na ten temat? Ewentualnie wie jak dowiedzieć się więcej o deweloperze.

ragar

Re: Jabłonna 1 Kraków / deweloper TD Projekt - opinie na forum

Postautor: ragar » 02 sty 2020, 13:47

mateuszf pisze:Ktoś tutaj może przyglądał się tej inwestycji? Albo ma jakieś opinie na ten temat? Ewentualnie wie jak dowiedzieć się więcej o deweloperze.

Faktycznie, całkiem ciekawa i kameralna inwestycja z cenami chyba nie przesadzonymi, przynajmniej jeżeli się spojrzy na to jakie dzisiaj mamy ceny. Choć lokalizacja też nie jest jakaś wybitna, sporo domków dookoła, raczej chaotyczna zabudowa. Co do mieszkań, to jest kilka z niezłymi układami, np. mieszkanie 4-pokojowe mające nieco ponad 70 metrów kwadratowych, to nie tak źle. Jakie macie opinie o inwestycji Jabłonna 1 w Krakowie?

shooter

Postautor: shooter » 02 sty 2020, 16:06

Do minusów dorzuciłbym jeszcze bardzo bliskie sąsiedztwo torów kolejowych.

mar

Postautor: mar » 02 sty 2020, 17:49

Deweloper wprowadził nowe znaczenie przymiotnika "kameralna". Według niego kameralna inwestycja to blok wciśnięty pomiędzy domy jednorodzinne przy ciasnej ulicy, z pędzącym ponad 100km/h pendolino 25 metrów od okien.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2020, 17:55 przez mar, łącznie zmieniany 1 raz.

mateuszf

Postautor: mateuszf » 02 sty 2020, 17:55

Marketing marketingiem, ja i tak takich tekstów nie biorę literalnie. Pytanie jak sprawdzić przeszłość tego dewelopera ...

mar

Postautor: mar » 02 sty 2020, 18:03

Sprawdź KRS, zadzwoń i zapytaj co wcześniej zrobili.

mateuszf

Postautor: mateuszf » 02 sty 2020, 18:10

mar pisze:Sprawdź KRS, zadzwoń i zapytaj co wcześniej zrobili.

Na najprostsze rozwiązanie zawsze najtrudniej wpaść  :D

iti

Postautor: iti » 03 sty 2020, 0:39

Mam wrażenie, że jednak do torów kolejowych od inwestycji Jabłonna 1 jest kawałek, choć chyba nie ma tam jakiejś innej izolacji akustycznej. Ale to fakt, ta linia kolejowa będzie raczej ruchliwa, raczej bardziej ruchliwa, bo jednak linia kolejowa na Warszawę ma chyba jeszcze spory potencjał rozwoju, a im szybciej będą jeździły pociągi, tym będzie ich więcej.

Obrazek
Wizualizacje dewelopera TD Projekt

Pytanie, co tam się będzie dalej budowało, czy na działkach ze starymi domami nie będzie się bardziej opłacało postawić niewielkiego bloku, tak jak w tym przypadku.

Master

Postautor: Master » 04 sty 2020, 22:24

A ma ktoś może jakieś zdjęcia okolicy, w której powstaje inwestycja Jabłonna 1 Kraków, bo chętnie bym obejrzał, zanim sam się tam wybiorę. Jak tam jest ze sklepami, przedszkolami i szkołami, jest jakaś przychodnia w okolicy? Generalnie chodzi o usługi dla ludzi, którzy mieszkają i będą mieszkać w tej okolicy? Jak to widzicie, może podzielicie się na forum opiniami? Z tej okolicy da się dostać na planowany tramwaj na Górkę Narodową, jest tam w ogóle jakaś komunikacja publiczna w tej okolicy?

Krisu_K13TL

Postautor: Krisu_K13TL » 06 sty 2020, 13:45

iti pisze:Mam wrażenie, że jednak do torów kolejowych od inwestycji Jabłonna 1 jest kawałek, choć chyba nie ma tam jakiejś innej izolacji akustycznej.

Odległość od torów to jakieś 30m i nie ma żadnej izolacji akustycznej. Dodatkowo jest tam wiadukt, więc tory są na wysokości +/- pierwszego piętra.

Co do opinii, że pociągi jadą tam 100km/h to wracałem parę razy Inter City do Krakowa i z tego co pamiętam to w tamtej okolicy pociąg jedzie już powoli, ale mogę się mylić. Jeśli ktoś jeździ regularnie to może sprostuje.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”