Jeszcze jeden projekt deweloperski, który zwrócił moją uwagą w ostatnim czasie, to Nova Chełmońskiego, w Krakowie, jego realizacją zajmuje się powołana do tego spółka celowa, ale wygląda na to, że ludzie, którzy za nią stoją, mają już doświadczenie w realizowaniu tego rodzaju projektów. Co prawda wygląda na to, że większość nowych mieszkań tam jest już sprzedana, ale kilka jeszcze zostało. Zastanawiam się jak się tam mieszka, może wypowie się ktoś, kto lepiej zna tą okolicę i podzieli się swoimi doświadczeniami. Jak dla nie, to takie trochę obrzeża Krakowa, zabudowywane trochę bez pomysłu, z drogami, wzdłuż których często nie ma chodników, z małą ilością usług publicznych. Nie wiem jak ze sklepami, jest niedaleko Galeria Bronowice, ale chodzenie do niej po bułki na śniadanie, to dobry pomysł? Jak wygląda kwestia szkół tam?
Sam blok wygląda dosyć standardowo, trochę szarawy, ale przy jakości powietrza w Krakowie, ten kolor miałaby po krótkim czasie jakakolwiek inna elewacja. Jakie jeszcze zalety i wadu tu widzicie, podzielcie się opiniami.
Nova Chełmońskiego Kraków - opinie i forum (deweloper spółka celowa)
Re: Nova Chełmońskiego Kraków - opinie i forum (deweloper spółka celowa)
Beznadziejna okolica jak dla mnie okolice ikeai to najgorsze miejsce do mieszkania. Moze jak zbuduja tramwaj to bedzie tam nieco lepiej. Ale forma zabudowy jest tragiczna. Takie totalne przedmiescia.
Hmm... mocno zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej okolicy i szczerze mówiąc uważam, że ta lokalizacja nie jest taka najgorsza. Owszem, brakuje tramwaju ( kwestia czasu kiedy powstanie) ale pętla autobusowa jest blisko. Myślę, również nad Stawową - co w takim razie powiesz o lokalizacji tej inwestycji ?
W regionie o którym mowa istnieje niska, jedno lub wielorodzinna zabudowa, to akurat dobrze. Osobiście wole takie klimaty niż biurowce i bloki 10-cio piętrowe. Kto co lubi....
W regionie o którym mowa istnieje niska, jedno lub wielorodzinna zabudowa, to akurat dobrze. Osobiście wole takie klimaty niż biurowce i bloki 10-cio piętrowe. Kto co lubi....

Co jest dobrego że istnieje zabudowa wiejska bez usług, pogrodzona na wszystkie strony gdzie jedyną przestrzenią wspólną jest parking pod ikeą i kosz pod Galerią Bronowicką. Jak dla mnie najgorsza okolica w Krakowie użytkowo i do mieszkania. Co do odległości to ona nie jest duża i faktycznie jakby tramwaj zbudowali (z którym podobno mają problemy! Ostatnio gdzieś pisało, że przez to że mają problemy to robią projekt tramwaju z Cichego Kącika na Azory, więc ten zapowiadany może nie powstać patrząc jakie problemy są z tym na Górkę Narodową).
Wszystko jest tak naprawdę kwestią ceny jak kupisz po 6500-7000zł/m2 to można brać jak drożej to są fajniejsze miejsca i inwestycje. Resztę niedogodnosci przebolejesz.
Sprawdziłem ceny i tam niby 8300zł/m2 -> Daj sobie spokój jak tyle kosztują. kup mieszkanie w lepszej lokalizacji za tą cenę. Choćby Aleja Pokoju od Atala. Chyba Mieszkaj w Mieście jest w podobnej cenie a jednak dużo lepiej tam.
Wszystko jest tak naprawdę kwestią ceny jak kupisz po 6500-7000zł/m2 to można brać jak drożej to są fajniejsze miejsca i inwestycje. Resztę niedogodnosci przebolejesz.
Sprawdziłem ceny i tam niby 8300zł/m2 -> Daj sobie spokój jak tyle kosztują. kup mieszkanie w lepszej lokalizacji za tą cenę. Choćby Aleja Pokoju od Atala. Chyba Mieszkaj w Mieście jest w podobnej cenie a jednak dużo lepiej tam.
Jak widać, kto co lubi
Szukam małych inwestycji, w kameralnej okolicy. Dlatego jak dla mnie, ta część Krakowa jest ok. Natomiast takie duże osiedla typu Mieszkaj w mieście czy aleja pokoju kompletnie do mnie nie przemawiają. Szukam mieszkania dla siebie, nie pod inwestycje a, jako że chyba najbardziej cenię sobie spokój to zawężam swoje poszukiwania do mniejszych inwestycji w "wiejskiej" zabudowie 

Jest tu na forum ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Jakieś opinie/przemyślenia?
marcin23 pisze:Jest tu na forum ktoś kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Jakieś opinie/przemyślenia?
Kupiłem, póki co przemyśleń brak, buduje się...
Czy ktos kto mieszka w inwestycji moze podzielic sie opinia?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”