Nowy pisze:Coraz więcej bloku już stoi, ktoś wie na kiedy mają zaplanowane zakończenie prac.
Okolica, w której blok powstaje jakoś bardzo mi się nie podoba, ale jedno trzeba przyznać, że jest tam sporo infrastruktury, budynek powstaje chyba pomiędzy szkołą, przychodnią i przedszkolem. Atutem jest tu też niewątpliwie pobliski park, w zasadzie też niemal graniczący z terenem bloku, więc pod tym względem jest naprawdę nieźle.
Może jest ktoś, kto kupił tam mieszkanie i podzieli się opinią na forum na ten temat? A może jest ktoś, kto tam mieszka i też coś o tym napisze, jaka jest ta okolica.
Witam serdecznie.
Zdecydowałem się na zakup mieszkania w tej inwestycji, jestem na etapie rezerwacyjnym przed podpisaniem umowy deweloperskiej.
Może najpierw się odniosę do terminów - zakończenie budowy ma nastąpić do 31 listopada 2021. Z tego co widzę wszystko idzie zgodnie z harmonogramem, do 30.11 powinny powstać konstrukcje żelbetowe od 2 do 3p.
Co do lokalizacji, to wiadomo tu można się spierać, dla mnie jest w porządku w tej chwili mieszkając na Prądniku Czerwonym żadna dla mnie różnica, czy to dojazdu do pracy/ centrum, ponieważ przemieszczam się głównie samochodem, więc +/- 10 min. Do tego gdy powstanie obwodnica to już w ogóle luksus.
Co do ceny, czy drogo? Gdzie teraz nie jest drogo, po drugiej stronie parku Wawel Service na pewno taniej. Też miałem tam jedno mieszkanie na oku lecz platforma w formie garażu i okno w okno z sąsiadem raczej mnie nie przekonały.
Ja cenę osobiście negocjowałem, na niektórych mieszkaniach można ugrać więcej na niektórych mniej( 100/200/ więcej na metrze, to już zależy pewnie od zdolności

)
Ja w sumie z góry nie liczyłem na dużo kiedy po " przygodzie" z inwestycją Zygmuntowska 30 usłyszałem, że ceny są nienegocjowalne bo jest pełno ludzi w kolejce i trzeba się już decydować a gdy poprosiłem o prospekt to dostałem info, że jeszcze nie mają(zakończenie inwestycji 2kw 2021) kij, historia na inny temat
Ta inwestycja głównie mi się spodobała ponieważ można powiedzieć kameralna, mimo iż jest usytuowana w środku osiedla i faktycznie ma za sobą 2 PRL-owskie molochy( choć będąc na miejscu aż tak ciasnoty i bliskości się nie odczuwa) to jest to jedna z niewielu inwestycji gdzie na piętrze są 3 mieszkania i żadne do siebie nie przylega. Dla mnie to jest ogromny plus ( w cenie mieszkania jest także komórka lokatorska) Garaż ( wszystkie wykupione) i miejsca podziemne dodatkowo płatne.
Okolica uważam w porządku- sklepy typu Lidl, Biedronka,plac targowy, kilka piekarni, Żabka, apteki wszystko na wyciągnięcie ręki( przynajmniej tak postrzegam przespacerowanie 800m) a także sporo zieleni dookoła co mnie miło zaskoczyło( nie mówię tu o parku).
Dodatkowo pętla tramwajowa (dojazd do centrum jakies 40 min) i autobusy, więc nie uważam że to jakaś tragedia biorąc pod uwagę odległość do centrum i to jak się porusza w Krakowie, swoje trzeba wystać zawsze.
Na około faktycznie jak ktoś wspomniał szkoła, przychodnia i żłobek bodajże, no i rzut beretem do pieknego parku, który miałem jeszcze okazje zwiedzić gdy była ładna pogoda.
Chyba tyle na teraz