Może napisze ktoś na forum, jakie ma opinie o mieszkaniach na Złocieniu, dokładniej interesuje mnie
inwestycja Nowy Złocień Kraków budowana przez spółkę celową o tej samej nazwie powołanej do wzniesienia tego projektu

Niekoniecznie interesuje mnie akurat to osiedle, ale także inne mieszkania w tej okolicy, być może są i ciekawsze bloki tam - wszelkie nowe informacje na ten temat mile widziane. Trochę mi ten projekt wygląda jak
inwestycja Locum Siesta Kraków, ale to może przez skojarzenia kolorów bardziej...

Samo osiedle Nowy Złocień jest już budowane od kilku lat i chyba raczej bliżej już do jego ukończenia, niż dalej, ale cały czas można tam kupić nowe tanie mieszkania w Krakowie, mają tam bardzo duży wybór mieszkań dwupokojowych na ok lub nieco ponad 40 m2 - trzeba przyznać, że układy są niezłe

Jeśli ktoś chce więcej, może mieć na przykład całkiem ustawne trzy pokoje na 56 m2, a do tego z oknami na dwie strony, więc całkiem nieźle. Oczywiście do tego są to także mieszkania z balkonami, choć dzisiaj jest to raczej standard.

Całe osiedle Nowy Złocień jest dosyć obszerne, co widać na planie jego rozkładu, składa się aż z 4 zespołów bloków, które jednak na szczęście nie należą do najwyższych, więc powinno się tam nieźle mieszkać, ale może jakieś opinie wystawią tu sami mieszkańcy, bo większość budynków ma już chyba lokatorów

Co ciekawe, niezłe są ceny mieszkań na Złocieniu w tym projekcie, bowiem spokojnie można znaleźć ciekawy lokal w okolicach 5 000 zł/m2, a to oznacza, że powinny się one także łapać na dopłaty MdM (Mieszkanie dla Młodych) - metrażowo też jak najbardziej powinny pasować.

Jest tu może ktoś, kto tam już mieszkania i napisze co nieco o tym, jakie ma opinie u niego osiedle Nowy Złocień opinie, a także jak spisał się deweloper tutaj, który chyba jest spółką celową, powołaną właśnie dla realizacji tego projektu

Jakoś mam tak, że nie specjalnie ufam spółkom celowym powoływanym tylko dla realizacji jednego osiedla lub budynku, wolę firmy, które realizują projekty pod swoją marką i też ryzykują ją w razie wpadki. Mile widziane także opinie o mieszkaniu na Złocieniu, jak tam jest z dojazdem do centrum, czy komunikacja publiczna tam dociera jakoś sensownie itp. Nie przeszkadzają tam opary z oczyszczalni ścieków albo spalarni odpadów

Będę wdzięczy za podzielenie się informacjami na forum