A mnie się ostatnio zdarzyło być w okolicy ulicy Radzikowskiego, gdzie powstaje Osiedle Modern House Kraków i muszę przyznać, że deweloper Start już niedługo chyba będzie kończył ten projekt. O ile dosyć dawno mnie tam nie było, to zaskoczyło mnie trochę to, że stoją tam już zupełnie nowe budynki z gotową elewacją

Nie został jeszcze zagospodarowany teren między nimi, ale to pewnie kwestia najbliższych tygodni, może miesięcy i osiedle będzie gotowe

Tu widać, że jeszcze elewacja od strony ul. Radzikowskiego czeka na dokończenie, ale to już chyba ostatnie prace.

Cały czas jest tam jeszcze do sprzedania sporo nowych mieszkań w obu budynkach, dostępne są mieszkania 2-pokojowe w Krakowie i to także małe, bo mające poniżej 40 metrów kwadratowych, mają całkiem rozsądne układy, choć niektóre salony z aneksem kuchennym wydają się być nieco zbyt podłużne. Są tam także mieszkania 3-pokojowe mające mniej niż 50 m2, jednak przynajmniej jedna sypialnia jest tam bardzo niewielka, bowiem ma tylko 7 m2. Do wyboru są także lokale 4-pokojowe, dla osób, które potrzebują więcej powierzchni. Takie lokale to np. ok. 80 m2, chociaż mógłby w nich być mniejszy przedpokój (prawie 16 m2), a większe sypialnie (żadna nie ma więcej niż 10 m2). Plusem jest to, że do mieszkania przynależą dwie niewielkie loggie

Są może na forum osoby, które kupiły tam mieszkanie i mogą coś o tym napisać? Mnie podoba się ta lokalizacja, jest stamtąd stosunkowo blisko do centrum, choć przejazd ulicą Wrocławską w stronę Nowego Kleparza nie jest prosty

Ale gdyby kiedyś linia kolejowa i
Stacja Łobzów zostały włączone w system transportu miejskiego w Krakowie, to do Dworca Głównego można by stamtąd dojechać w kilka minut