Osiedle Mój Dom Kraków od Salwator -opinie i forum (mieszkania na Ruczaju)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Osiedle Mój Dom Kraków od Salwator -opinie i forum (mieszkania na Ruczaju)

Postautor: megi » 28 gru 2016, 0:12

Dziwne, że nie ma na budujesie.pl jeszcze jednego projektu i to takiego, którego powstaje już IV etap, a budowanego chyba w jednej z ulubionych przez deweloperów okolic w naszym mieście - ponieważ nowe mieszkania na Ruczaju cały czas dobrze się sprzedają :) Chodzi o osiedle Mój Dom w Krakowie - Salwator deweloper, który je stawia trochę już w Krakowie postawił i na pewno nie jest to początkująca firma. Same budynki powstają przy ulicy Obozowej, czyli gdzieś pomiędzy Kobierzyńską i Zawiłą - co myślicie o tym, jak skomunikowana jest ta okolica i o tym, jaki jest z niej dojazd do centrum miasta :?:

Obrazek

Jeżeli chodzi o same nowe lokale, które są tam do kupienia, to jest ich 59 i większość osób szukających dla siebie odpowiedniego miejsca, powinna znaleźć coś dla siebie, bowiem wybór jest tu spory, a mieć można między innymi to, co wymieniam poniżej.

• Małe kawalerki na Ruczaju w tym projekcie zaczynają się od 34 metrów kwadratowych, czyli są nawet obszerne, jednak pomiędzy ścianami nie ma tam wszędzie kątów prostych, a dodatkowo na środku znajduje się filar, będący najwyraźniej elementem nośnym konstrukcji bloku.
  • Co ciekawenajmniejsze mieszkania 2-pokojowe w Krakowie w tej okolicy od dewelopera Salwator zaczynają się już od 32 m2, czyli są bardzo małe, a ich zdecydowanym plusem jest balkon mający ponad 11 m2. Szkoda tylko, że sypialnia jest tak mała, ale zawsze to dwa pokoje :) Dwa pokoje można tam mieć i na 56 m2, ale tam można wydzielić także sporą, osobną kuchnię. Także tu do mieszkań przynależą obszerne balkony.
  • Nowe mieszkania 3-pokojowe w tej okolicy Krakowa to metraże od 55 do 65 m2, a w niektórych z nich da się wydzielić osobną kuchnię, choć w większości znajdują się aneksy. Tu cały czas plus za obszerne balkony / loggie, ale jednak czasem nieco zbyt duże wydają się być korytarze.
W każdym razie większość osób powinna chyba znaleźć coś zgodnego ze swoimi potrzebami, choć trzeba przystać także, że ceny nie są tu już tak niskie, jak w innej inwestycji dewelopera Salwator, o której wcześniej było na forum, czyli Osiedlu Dla Rodziny w Krakowie budowanym w rejonie Wzgórz Krzesławickich - choć to jednak jest nieco dalej od centrum miasta. Ceny nowych mieszkań na Ruczaju na osiedlu Mój Dom zaczynają się bowiem od 5 800 - 6 000 zł/m2 w większych i gorzej położonych lokalach, do 6 800 - 6 900 zł/m2 w mieszkaniach mniejszych i znajdujących się na wyższych piętrach oraz z lepszą wystawą okien i balkonu, czyli nie jest specjalnie tanio.

Obrazek

Jest tu już może ktoś, kto kupił mieszkanie na osiedlu Mój Dom w Krakowie i może napisać jakie ma o tym opinie, niech wrzucić jakieś informacje na forum, bo to wygląda na dosyć ciekawy projekt. A jakie są plusy i minusy tej lokalizacji :?: Bo jedni ją chwalą, a inni na nią narzekają, może ktoś się podzieli swoimi wrażeniami na ten temat :?: Wszelkie zdjęcia także mile widziane, jeśli ktoś ma, to niech wrzuca. I jeszcze nurtują mnie opinie o deweloperze Salwator - jeśli ktoś miał okazje mieszkać w lokalach nabytych od nich, to niech da znać i podzieli się wrażeniami w odpowiednim wątku :)

ragar

Re: Osiedle Mój Dom Kraków od Salwator -opinie i forum (mieszkania na Ruczaju)

Postautor: ragar » 27 sie 2017, 0:55

Jest tu może ktoś, kto by coś napisał o osiedlu Mój Dom, bo chyba właśnie powstaje IV etap tej inwestycji na Ruczaju, przy ulicy Obozowej :) Najwyraźniej deweloper SM Salwator nie próżnuje i chce wykorzystać dobrą koniunkturę na rynku, bo chyba dobrze się lokale teraz sprzedają. Wizualizacja nie jest specjalnie skomplikowana, ciekawią mnie te tarasy, które będą pewnie przynależały do tych mieszkań na schodkach.

Obrazek

Metraże są bardzo zróżnicowane, bowiem najmniejsze mieszkania na Ruczaju w Krakowie w tej inwestycji zaczynają się od 29 metrów kwadratowych i oczywiście są to kawalerki, całkiem ustawne, przy których jest także dodatkowo balkon. Największe lokale tam, to metraże rzędu 67-75 metrów kwadratowych, a więc spore lokale 4-pokojowe :) Rozkłady mają niezłe, ale nie ma się co dziwić, skoro za projekt odpowiadało B2 Studio, czyli pracownia, z której wyszło sporo Krakowskich osiedli mieszkaniowych. Jeżeli chodzi o ceny, to jeśli chce się tam kupić mieszkanie, trzeba liczyć się z wydatkiem ok. 6 000 złotych za metr kwadratowy, a w przypadku mieszkań najdroższych, cena zbliża się nawet do 7 000 złotych, więc osiedle Mój Dom Kraków wcale nie jest takie tanie :)

Jest tu ktoś, kto może coś napisać o tej inwestycji, jakie ma o niej opinie, może jest ktoś, kto mieszka w blokach Mój Dom i może coś o tym napisać na forum :?: Bo dowiedziałbym się chętniej czegoś więcej, podobnie, jak czegoś o tym, jak się współpracowało z deweloperem Spółka Mieszkaniowa Salwator, bo oni już chyba sporo mieszkań w Krakowie wystawili.

oxygen

Postautor: oxygen » 27 sie 2017, 11:48

Jeśli o mnie chodzi, to podoba mi się to, jak został na osiedlu Mój Dom rozwiązany wjazd do garaży podziemnych, że jest on w nasypie budynku, więc przy samych ścianach nie będzie samochodów :) Jest nieźle, choć te wizualizacje nie robią jakiegoś bardzo dużego wrażenia.

KatarzynaKatarzyna

Postautor: KatarzynaKatarzyna » 26 lis 2018, 21:28

Witam,

Dla wszystkich zaintersowanych inwestycją, bardzo ważna informacja - polecam zapoznać się z planem zagospodarowania terenu, a konkretniej z budową drogi 8 pułku ułanòw, która będzie przebiegać bezpośrednio pod oknami. Ulica ta ma odciążyć Kobierzyńską, a więc będzie to szosa o dużym natężeniu ruchu. Dodatkowo około 200 metròw od budynku w linii prostej powstaje (koniec 2020 roku) osiedle blokòw socjalnych, około 340 mieszkań.

Pozdrawiam

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”