Dziwne, że nie ma na budujesie.pl jeszcze jednego projektu i to takiego, którego powstaje już IV etap, a budowanego chyba w jednej z ulubionych przez deweloperów okolic w naszym mieście - ponieważ nowe mieszkania na Ruczaju cały czas dobrze się sprzedają

Chodzi o osiedle
Mój Dom w Krakowie - Salwator deweloper, który je stawia trochę już w Krakowie postawił i na pewno nie jest to początkująca firma. Same budynki powstają przy ulicy Obozowej, czyli gdzieś pomiędzy Kobierzyńską i Zawiłą - co myślicie o tym, jak skomunikowana jest ta okolica i o tym, jaki jest z niej dojazd do centrum miasta

Jeżeli chodzi o same nowe lokale, które są tam do kupienia, to jest ich 59 i większość osób szukających dla siebie odpowiedniego miejsca, powinna znaleźć coś dla siebie, bowiem wybór jest tu spory, a mieć można między innymi to, co wymieniam poniżej.
- Małe kawalerki na Ruczaju w tym projekcie zaczynają się od 34 metrów kwadratowych, czyli są nawet obszerne, jednak pomiędzy ścianami nie ma tam wszędzie kątów prostych, a dodatkowo na środku znajduje się filar, będący najwyraźniej elementem nośnym konstrukcji bloku.
- Co ciekawenajmniejsze mieszkania 2-pokojowe w Krakowie w tej okolicy od dewelopera Salwator zaczynają się już od 32 m2, czyli są bardzo małe, a ich zdecydowanym plusem jest balkon mający ponad 11 m2. Szkoda tylko, że sypialnia jest tak mała, ale zawsze to dwa pokoje
Dwa pokoje można tam mieć i na 56 m2, ale tam można wydzielić także sporą, osobną kuchnię. Także tu do mieszkań przynależą obszerne balkony. - Nowe mieszkania 3-pokojowe w tej okolicy Krakowa to metraże od 55 do 65 m2, a w niektórych z nich da się wydzielić osobną kuchnię, choć w większości znajdują się aneksy. Tu cały czas plus za obszerne balkony / loggie, ale jednak czasem nieco zbyt duże wydają się być korytarze.
W każdym razie większość osób powinna chyba znaleźć coś zgodnego ze swoimi potrzebami, choć trzeba przystać także, że ceny nie są tu już tak niskie, jak w innej inwestycji dewelopera Salwator, o której wcześniej było na forum, czyli
Osiedlu Dla Rodziny w Krakowie budowanym w rejonie Wzgórz Krzesławickich - choć to jednak jest nieco dalej od centrum miasta. Ceny nowych mieszkań na Ruczaju na osiedlu Mój Dom zaczynają się bowiem od 5 800 - 6 000 zł/m2 w większych i gorzej położonych lokalach, do 6 800 - 6 900 zł/m2 w mieszkaniach mniejszych i znajdujących się na wyższych piętrach oraz z lepszą wystawą okien i balkonu, czyli nie jest specjalnie tanio.

Jest tu już może ktoś, kto kupił mieszkanie na osiedlu Mój Dom w Krakowie i może napisać jakie ma o tym opinie, niech wrzucić jakieś informacje na forum, bo to wygląda na dosyć ciekawy projekt. A jakie są plusy i minusy tej lokalizacji

Bo jedni ją chwalą, a inni na nią narzekają, może ktoś się podzieli swoimi wrażeniami na ten temat

Wszelkie zdjęcia także mile widziane, jeśli ktoś ma, to niech wrzuca. I jeszcze nurtują mnie opinie o deweloperze Salwator - jeśli ktoś miał okazje mieszkać w lokalach nabytych od nich, to niech da znać i podzieli się wrażeniami w odpowiednim wątku